online autoverzekering

Kosten Autoverzekering

Door te vergelijken op deze website vind je de beste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste voorwaarden. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van autoverzekeringen is bij elke verzekeringsmaatschappij anders. In de regel is het een dag, 30 dagen, maar 12 maanden komt tevens wel voor. Voor verzekeringsmaatschappijen die aangesloten zijn bij het Verbond van verzekeraars berekent men een gewone looptijd van ten hoogste 12 maanden. Na die 12 maanden mag je dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je verzekering van je auto.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Onze website probeert de passende verzekering voor je auto voor jouw situatie te vinden zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent. Je verzekering voor je auto vergelijken is heel simpel: na het invullen van slechts vier vragen zie je spoorslags wat voor jou de drie goedkopere deals zijn. De goedkopere autoverzekering kun je via hier aanklikken en je wordt doorverwezen naar de website van de verzekeringsmaatschappij.

Wil je verder neuzen? Dan kun je ook alle andere verzekeringen voor je auto vergelijken. Of er een aantal naast elkaar zetten. Je kunt eerst je optie online bekijken of aanstonds een autoverzekering vinden op de site van de autoverzekeraar. Zo simpel is je autoverzekering te vergelijken op deze website.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen wat voor een type autoverzekering u kiest. Dit kan nog best moeilijk zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook op het moment u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt in een schuur staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende typen autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een mogelijkheid om nog extra verzekerd te zijn. Wat er exact wordt verzekerd hangt af van de verzekering die u aangaat. Hoe duur een verzekering is, hangt af van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is minimaal verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andermans eigendommen vergoed. Eigen schade aan uw eigen voertuig is echter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto uitbetaald. Dit geldt echter niet voor alle situaties. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet vergoed krijgen. De meeste mensen kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de 3 tot 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer de verzekeringnemer een gloednieuwe auto koopt. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel vergoed, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn meerdere extra verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet meteen een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde zaken hiervan belangrijk vindt. Zo is het een mogelijkheid om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een schadeclaim, of kunt u bijvoorbeeld de autoruiten extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer u rijdt zonder schade, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: kosten autoverzekering

Scroll naar boven