Kortlopende Reisverzekering 1

Kortlopende Reisverzekering

Vandaagdedag is het voor consumenten belangrijk om er zich mee bezig te houden dat een probleem in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval wanneer u er voor kiest om een trip te boeken. U kunt voor afreizen geconfronteerd worden met een niet verwachte geval waardoor u niet weg kunt gaan, maar ook gedurende uw tochtje kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het afsluiten van een goede reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering vergoedt ongemakken die is ontstaan lopende een vakantie. U heeft de optie om enkele goederen mee te verzekeren zoals: medische kosten, , giraal geld en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze opties kunt u meestal een annuleringsverzekering afsluiten.

Ontzettend veel zaken worden tot een bepaald maximum betaald. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een de betere reisverzekering heeft meestal een (hoog) eigen bedreiging of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de bagage of aanvullende goederen.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantie gaat en u maakt een vakantiereis naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, dit kan de reden zijn dat u onverwachte kosten moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuiskosten als u onverhoopt ziek wordt of door een probleem in het hospitaal komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde mogelijkheid op ziekte.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Kijk ook goed naar dekkingen die bij weinig reisverzekeringen in ieder geval zijn inbegrepen. Er bestaan tevens verzekeringen die onder andere ten minste winter- en watersport dekken. Dat betekent dat deze verzekeringen meestal duurder zijn dan verzekeringen die deze beschermingen niet in ieder geval meeverzekeren. Ga je dus niet op wintersport en geen watersport beoefenen? Dan is het goedkoper om een reisverzekering te kiezen die deze sporten ook niet dekt.

Op welk moment is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is sneller goedkoper dan een kortlopende dan je zou denken. Ga je met je hele gezin op vakantie, dan ligt het omslagpunt ongeveer bij een vakantie van twee weken. Ga je dus met je gezin vijftien dagen of langer op vakantie? Het is waarschijnlijk dat een doorlopende reisverzekering voordeliger is. Voor een verzekering van 1 of 2 personen ligt de grens op een week of drie. Ga je tevens nog eens enkele dagen er tussenuit? Dan is de doorlopende reisverzekering tevens heel simpel de betere keus. Sluit je ook te allen tijde een annuleringsverzekering af? Dan is een doorlopende reisverzekering bijna altijd voordeliger met een bescherming voor annulering. Een doorlopende annuleringsverzekering is namelijk heel efficiënt goedkoper dan een kortlopende. Maak je bij ons een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je voordeliger uit met een doorlopende? Dan geven we je ogenblikkelijk een seintje op onze website zodat je de goede keuzemogelijkheid kunt maken. Bekijk de pre’s van een doorlopende en kortlopende reisverzekering.

Als je langer dan twee tot 3 weken met vakantie gaat of vaker is het juist goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij families geldt het gewin in de kosten nog sneller. Met deze verzekering ben je twaalf maanden door verzekerd en hoef je dus niet een bepaalde datum op te geven. Zowel lange vakanties als weekendjes weg zijn hierbij gedekt en je hoeft niet elk twaalf maanden opnieuw deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt automatisch verlengd.

Wat is de goedkopere reisverzekering?

Het onderscheid tussen een eenvoudig goede reisverzekering en de goedkoopste reisverzekeringwordt niet alleen gemaakt door de duur waarvoor ze wordt afgesloten. Ga dan ook altijd voor het daadwerkelijk aan gaan van uw reisverzekering na welke dekkingen er precies worden geboden en of deze tevens geldig zijn voor het land of de regio waar u een trip naar heeft geboekt. Niet alle reisverzekeringen dekken bijvoorbeeld ten minste vakanties naar de Verenigde Staten, Australië of Azië, etc. Bovendien doet u er eveneens goed aan om voor het aan gaan van de beste reisverzekeringeven stil te blijven staan bij de aard van de reis. Zakelijke reizen worden door een simpele reisverzekering immers over het algemeen niet gedekt en bovendien kunnen er alsook uitsluitingen geldig zijn voor potentieel risicovolle reizen zoals wintersportreizen. tevens dit is sowieso iets waar u gericht op het aan gaan van een goede reisverzekeringrekening mee zult willen houden.

De kostprijs van de goedkoopste reisverzekering

Tot slot is er Vanzelfsprekend nog de kostprijs van goedkopere reisverzekering. Voor veel mensen staat de beste reisverzekeringdan alsook gelijk aan een echt goedkope reisverzekering. Is dat echter wel correct? Niet altijd. Natuurlijk is het altijd zeer slim op welk moment u slechts een beperkte premie moet betalen, maar daar staat tegenover dat u er wel zeker van moet zijn dat alle vereiste dekkingen daadwerkelijk worden aangeboden. Is dat niet het geval, dan kan dat u namelijk enkele vervelende verrassingen opleveren en dat kan vanzelfsprekend tevens niet de bedoeling zijn. De kostprijs van een betere reisverzekeringmoet dan tevens altijd in lijn worden gezien met de exacte dekkingen die er door worden aangeboden.

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor geneeskundige kosten (mogelijkerwijs heb je die tevens al goed verzekerd bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en zorg dat je niet dubbel gedekt bent. Vaak kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel geld besparen.

Uiterste tegemoetkomingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er welbeschouwd wat gebeurt wil je graag dat de schade simpel wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg van belang bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de goedkooste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis op de keper beschouwd moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf te annuleren als resultaat van zekere omstandigheden. Ook als je door bepaalde omstandigheden gedurende je vakantie gedwongen bent om naar huis te vertrekken, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annulatie van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Tevens wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt binnen vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de betere reisverzekering vinden. Zo gemakkelijk is het vinden en vinden van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven