Korte Reisverzekering 1

Korte Reisverzekering

Vandaagdedag is het voor iedereen van belang om er zich van te vergewissen dat een ongeluk vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het situatie op welk moment u er voor kiest om een trip te boeken. U kunt voor vertrek kan het gebeuren dat met een plotse geval waarmee u niet kunt vertrekken, maar ook tijdens uw reis kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het aan gaan van een voordelige reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering betaalt ongemak die is ontstaan ten tijde van een vakantiereis. U heeft de optie om meer dan 1 rubrieken mee te verzekeren zoals: werelddekking, cash en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze kansen kunt u meestal een annuleringsverzekering aan gaan.

Ontzettend veel goederen worden tot een bepaald maximum vergoed. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een bekendste reisverzekering heeft meestal een (hoog) eigen dreiging of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de artikelen of aanvullende zaken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantie gaat en u maakt een reis naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, dit kan de reden zijn dat u onvoorziene onkosten moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisgeld als u onverhoopt ziek wordt of door een accident in het privekliniek komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere mogelijkheid op een ongeval.

Wat is er verzekerd in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa op zijn minst verzekerd voor hulpverlening, plotselinge uitgaven, een calamiteit en en aansprakelijkheid voor schade aan uw vakantieverblijf.

Hulpverlening

Het hele jaar rond hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding lopende de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Onverwachte uitgaven

Bijvoorbeeld voor niet verwachte reis– en verblijfsgeld als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of eerder naar huis moet terugkeren na een probleem of ernstige ziekte. Of voor onkosten voor opsporings- of reddingsacties, als je tijdens een bergwandeling niet meer weet waar je bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de extra onkosten als gevolg van een ongeval.

Aansprakelijkheid voor ongemakken aan tripverblijf

Uitgaven door onder andere ongemakken aan de inboedel van uw tripverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw vakantiewoning.

Wat is voor u de voordeligste reisverzekering?

Dat het afsluiten van een reisverzekering voor uw reis interessant is hoeven we u zonder twijfel niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter de voordeligste reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een keuzemogelijkheid maken uit twee mogelijkheden. We onderscheiden op dit gebied de kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste optie is interessant indien u er voor kiest om slechts 1 keer per jaar op trip te gaan. In dat geval is een reisverzekering doorlopend aan gaan met het oog de kosten namelijk niet zo voordelig. Een kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van vertrekken en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht binnen hetzelfde twaalf maanden nog een niet verwachte vakantie? In dat situatie zult u nog eens een aparte, kortlopende reisverzekering moeten afsluiten.

Op welk moment is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

De beste reisverzekering is er 1 die in z’n geheel is afgestemd op uw situatie. Natuurlijk is een de betere reisverzekering aan gaan leuk, maar wanneer deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al eenvoudig verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend aan gaan is dan tevens veruit de meeste voordelige mogelijkheid voor mensen die er voor kiezen om enkele malen per 12 maanden andere bestemmingen op te zoeken. Vanaf het geval dat u meer dan twee keer per jaar op vakantiereis gaat (hetzij een zomervakantie, een wintersportreis of gebruikelijk een citytrip) is het met het oog op geld handiger om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering afsluiten door te vergelijken? Een goede en de meeste voordelige reisverzekering in één afsluiten is uitstekend mogelijk.

Reisverzekering en dekking

Ga je een reisverzekering aan gaan? Dan zijn er veel mogelijkheden om je goed te verzekeren. Naast dat je kunt kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering kun je alsook dekkingen kiezen. De bescherming die je kiest is bepalend voor je kosten en hoe goed je verzekerd bent. Verzekeraars hebben de wereld in verscheidene dekkingsgebieden ingedeeld:

Nederlanddekking – Binnenland, inclusief dagtrips naar het buitenland.

Europabescherming – Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat tevens Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de dekking vallen.

Wereldbescherming – Alle landen en werelddelen.

Verder kun je alsook de reisduur bepalen en of je contant geld wilt verzekeren. Maar ook geneeskundige kosten dekking, bagagedekking of hulp bij autopech kun je kiezen. Als je gedurende je vakantie mee gaat doen aan wintersport, duiken of een gevaarlijke sport moet je dit meestal extra verzekeren. Tevens is het mogelijk een extra uitbetaling te krijgen als jij tijdens je vakantie een ongeluk krijgt en je wordt hulpbehoevend of komt te overlijden. Allemaal extra gerustheid die voor jou belangrijk kunnen zijn tijdens je vakantie. onze website vergelijkt alle reisverzekeringen met jouw gekozen dekkingen.

Als je graag op wintersport gaat of een andere risicovolle sport gaat verrichten gedurende je vakantie kan het nodig zijn dat je hier een speciale verzekering voor moet aan gaan. De groep risicosporten bestaat naast sneeuwvakantie uit berg-, lucht-, water- en een aantal andere sporten zoals rugby bijvoorbeeld. Kijk goed naar de voorwaarden als je op een actieve en sportieve vakantie gaat.

Hierbij geldt wederom dat hoe groter de perikelen van de sport zijn, hoe hoger de maandprijs zal zijn. Uiteindelijk is het bij dit type verzekering veel belangrijker te zorgen dat je een goede bescherming hebt dan een zo goedkoop mogelijke premie. Kijk er goed naar of er zekere uitsluitingen zijn en wat de uiterste hoogtes zijn van de schadeloosstellingen.

Goedkopere reisverzekering

wanneer u een tochtje heeft geboekt spreekt het voor zich dat u zich zo weinig een mogelijkheid zorgen zult willen maken. Om er zeker van te zijn dat alle mogelijke bedreigingen gericht op uw bij elkaar gespaarde vakantie zijn vergoedt kan het slim zijn om een tijdelijke of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een tijdelijke reisverzekering afsluiten kan voor personen die slechts 1 maal per jaar op vakantiereis gaan de meest gewenste mogelijkheid zijn. Op deze manier genieten ze per slot van rekening van een geschikte bescherming voor hun geplande vakantie, maar dan wel zonder dat ze rekening dienen te houden met nutteloos hoge kosten. Gaat u met zekerheid enkele malen op trip gaan in het komende jaar? In dat situatie is de keuze om een doorlopende reisverzekering af te sluiten te allen tijde het verstandigst. Zo geniet u op vlak van prijs-kwaliteit immers altijd van de meest geschikteverzekering.

Tips: uitsparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Denk dan goed na of je zekere beschermingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor medische kosten (wellicht heb je die ook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en regel dat je niet dubbel verzekerd bent. Meestal kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel besparen.

Maximale tegemoetkomingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er op de keper beschouwd wat gebeurt wil je graag dat de gebreken in enkele stappen wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg cruciaal bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de voordeligste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis toch moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet annuleren kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf te annuleren ten gevolge van bepaalde omstandigheden. Ook als je door bepaalde gebeurtenissen lopende je vakantie gedwongen bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Annuleren oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je schriftelijk bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt binnen vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering vinden. Zo easy is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven