kortdurende reisverzekering

Kortdurende Reisverzekering

Op het moment is het voor veel mensen belangrijk om er zich mee bezig te houden dat een ongeluk over het algemeen in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het geval wanneer u er voor kiest om een vakantie te boeken. U kunt voor vertrekken er mee te maken krijgen met een onvoorziene geval waardoor u niet kunt vertrekken, maar ook gedurende uw vakantie kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het afsluiten van een betere reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van een aantal extra’s af. bijvoorbeeld waar je vakantiereis naar toe gaat, welke bescherming je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een paar euro per maand.

Dat het afsluiten van een reisverzekering belangrijk is voor iedereen die onbezorgd een trip wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. Een goede reisverzekering aan gaan is op het moment door het uitvoeren van een objectieve vergelijking zeer gemakkelijk, maar voor veel personen is alsook het vinden van een meest bekende reisverzekering een vereiste. Een de meeste voordelige en een betere reisverzekering in 1 aan gaan is perfect mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de duur van de reisverzekering in kwestie evenals met de dekkingen die geboden. Voor wat dit laatste betreft is het vooral van belang om rekening te houden met het gebied naar waar u op trip gaat. zekere beschermingen worden bij een op zijn minst reisverzekering namelijk enkel gedekt indien de tochtje zich binnen de Europese Unie afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op trip gaat en u maakt een reis naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, daardoor zou het kunnen dat u onverwachte onkosten moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuiskosten als u ineens ziek wordt of door een accident in het kliniek komt. De gelegenheid dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde optie op ziekte.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Om reisverzekeringen te vergelijken is het noodzakelijk dat je weet welke zaken je gedekt wilt hebben. Geneeskundige kosten zijn in de regel vanzelfsprekend. Met deze bescherming worden geneeskundige uitgaven die niet gedekt worden door je reguliere zorgverzekering misschien wel vergoed. Mocht er onverwacht iets gebeuren lopende je reis, dan weet je dat de onkosten verzekerd zijn. Naast geneeskundige geld kun je verscheidene andere extra’s meeverzekeren. Je kunt bij een doorlopende reisverzekering onder andere kiezen om wintersport, duiksport, automobilistenhulp of zakenreizen standaard mee te verzekeren.

Een reisverzekering doorlopend aan gaan bij enkele vakantiereizen

Een reisverzekering doorlopend aan gaan wordt welbeschouwd reeds slim vanaf het geval dat er meer dan 2 trips binnen eenzelfde jaar worden ondernomen. U kunt beter er wel rekening mee houden dat de ene doorlopende reisverzekering de andere niet is. Hou bijvoorbeeld altijd rekening met de totale waarde van alle vakantiereizen die worden ondernomen. Een doorlopende reisverzekering wordt op de keper beschouwd immer ten minste afgesloten voor een relatief beperkt bedrag welke u naar eigen inzicht kunt verhogen. Het aan gaan van een doorlopende reisverzekering zorgt er tot slot wel voor dat u altijd ten tijde van uw vakanties optimaal bent betaald. functioneel gezien kunt u bij een doorlopende reisverzekering dan alsook altijd rekenen op een zekere meerwaarde in vergelijking met een kortlopende variant.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is meestal de voordeligste beslissing als je korter dan 3 weken per kalenderjaar op vakantie gaat. Maar soms kan het welbeschouwd zijn dat een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Het is dus slim tevens doorlopende reisverzekeringen te vergelijken voor de zekerheid. Via hier kun je simpel zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Wanneer je een kortlopende reisverzekering aangaat is dit voor een bepaalde periode. De verzekering is geldig vanaf een door jou bepaalde begindatum tot een zekere einddatum. Je kan deze verzekering zelfs nog een paar minuten minuten voor vertrek vinden. De verzekering kan zowel voor weekendjes weg als langere vakanties worden afgesloten.

Als je slechts één keer per twaalf maanden op vakantie gaat voor een periode van 2 tot drie werken is dit type verzekering interessanter dan een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je meestal af als je langer dan 3 weken of enkele keren per jaar op trip gaat. Het is dan meestal goedkoper om een doorlopende reisverzekering te kiezen dan een kortlopende reisverzekering. Je hoeft dan niet steeds een losse reisverzekering af te sluiten en telkens opnieuw polisgeld te betalen.

Een reisverzekering doorlopend aan gaan is op commercieel vlak in vergelijking met een kortlopende reisverzekering soms heel wat voordeliger. Dat is niet te allen tijde zo. Beslissend op dit gebied is hoe vaak per kalenderjaar u er voor kiest om op vakantie te gaan. Is dat slechts één keer? In dat situatie is een kortlopende reisverzekering het interessantst. Gaat u 2 keer of nog meer per twaalf maanden op reis? In dat geval zult u merken dat de beschikking hebben over een doorlopende reisverzekering niet alleen praktisch, maar alsook commercieel heel wat interessanter is. U kunt het beste wel te allen tijde rekening houden met de waarde van de vakantie die wordt gedekt. Dit kan namelijk soms wel eens voor problemen zorgen wanneer u vaker dan 1 maal per 12 maanden moet annuleren of bijstand moet aanvragen.

Doorlopende reisverzekering bijna te allen tijde voordeliger

Een doorlopende reisverzekering is al efficiënt goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Ga je met het gezin op vakantie, dan ligt het omslagpunt op circa een vakantiereis van twee weken. Ga je dus met je familie 15 dagen of langer op vakantiereis? Dan is een doorlopende reisverzekering normaal gesproken een voordeligere keus. Voor een verzekering van één of twee personen ligt het omslagpunt op een week of drie. Vooral als je er ook ook nog een aantal dagen ervantussen gaat, is de doorlopende verzekering voordeliger. tevens voor een annuleringsverzekering geldt dat een doorlopende over het algemeen goedkoper is dan een kortlopende. Maak je bij ons een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je voordeliger uit met een doorlopende? Dan geven we je meteen een seintje op onze website zodat je de goede mogelijkheid kunt maken.

Hoe langer of vaker je op vakantie gaat, hoe voordeliger het wordt om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Extra beschermingen zoals medische geld of wintersport, maakt een doorlopende reisverzekering in de regel goedkoper dan een kortlopende. tochtje je niet alleen maar heb je een gezin? Dan is een doorlopende reisverzekering al efficiënt goedkoper.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je meestal af als je langer dan 3 weken of vaker dan 1 keer per kalenderjaar op vakantie gaat. Het is dan vaak goedkoper om een doorlopende reisverzekering te kiezen dan een kortlopende reisverzekering. En alsook handig: je hoeft niet steeds een enkele reisverzekering aan te gaan.

Als je langer dan twee tot drie weken op vakantie gaat of vaker is het vaak goedkoper om een doorlopende reisverzekering aan te gaan. Bij gezinnen geldt het voordeel in de premie nog sneller. Met deze verzekering ben je de gehele looptijd door gedekt en hoef je dus niet een specifieke datum op te geven. Zowel korte als lange vakanties zijn hierbij verzekerd en je hoeft niet elk kalenderjaar opnieuw deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt automatisch verlengd.

Goedkopere reisverzekering

wanneer u een reis heeft geboekt spreekt het voor zich dat u zich zo weinig mogelijk zorgen zult willen maken. Om er zeker van te zijn dat alle mogelijke risico’s met betrekking tot uw welverdiende reis zijn gedekt kan het interessant zijn om een tijdelijke of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een tijdelijke reisverzekering afsluiten kan voor consumenten die slechts 1 maal per 12 maanden op tochtje gaan de meest gewenste keuze zijn. Op deze wijze genieten ze per slot van rekening van een geschikte bescherming voor hun geboekte vakantiereis, maar dan wel zonder dat ze rekening dienen te houden met nodeloos hoge kosten. Gaat u met zekerheid enkele keren op trip gaan in het komende jaar? In dat situatie is de optie om een doorlopende reisverzekering te kiezen immer het interessantst. Zo geniet u op vlak van prijs-kwaliteit welbeschouwd immer van de meest geschikteverzekering.

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Denk dan goed na of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor geneeskundige kosten (mogelijkerwijs heb je die ook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), hulp bij pech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en zorg dat je niet dubbel verzekerd bent. in de regel kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel uitsparen.

Maximale vergoedingen reisverzekering

Het liefste heb je jouw reisverzekering volledig niet nodig, maar als er uiteindelijk wat gebeurt wil je graag dat de schade simpel wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg doorslaggevend bij je reisverzekering? Onder andere voor fotoapparatuur, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste vergoedingen. Dan weet je zeker dat je bij de goedkooste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis immers moet annuleren. Als je jouw reis onder andere door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet opzegging kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf af te zeggen als resultaat van zekere omstandigheden. Ook als je door bepaalde gebeurtenissen lopende je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te gaan, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annuleren van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk wissewasje vergoeden.

Tevens met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele 12 maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Annuleren oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt binnen vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de slimste reisverzekering afsluiten. Zo eenvoudig is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven