Is Een Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren Verplicht?

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je per ongeluk schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de AVP voor jouw gezin.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren ga je aan om je te verzekeren tegen schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je aandoet aan anderen of de spullen van personen. Denk aan de boormachine van je buurman die je uit je handen laat vallen. Of je collega die valt over een losliggend snoer in jouw schuur en zijn sleutelbeen breekt. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je huisdieren. Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een schade van 1.250.000 euro.

Waarom een aansprakelijkheids verzekering?

Uw WA verzekering verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • De aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd
  • De AVP vergoed letsel schade en zaakschade
  • Opzettelijke schade is niet verzekerd
  • Alleen financiële schade uit zaken of letsel worden vergoed door de WA verzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade die jij als verzekerde aan een ander of zijn spullen aanbrengt. De verzekering is in de basis bij iedere verzekeraar hetzelfde. Als u als verzekerde schade toebrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 gedekt per geval. Dit bedrag verschilt per verzekering.

Kenmerken van een Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering  is niet verplicht in Nederland, maar wel aan te raden. Als jij of jouw kind iets doet waardoor schade ontstaat, kun je over het algemeen aansprakelijk worden gesteld voor de geleden schade. Dat houdt in dat de verzekerde opdraait voor de schade aan spullen, maar ook voor schade aan de gezondheid van mensen. Zeker die letselschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je verzekerd bent.

Is Een Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren Verplicht

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Vooral met kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het terug betalen van de schade kan dan erg hoog uitvallen.

AVP: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de AVP  niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een AVP hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandelijkse kosten die je betaalt voor een AVP  met dekking voor het gehele gezin (circa €50 per jaar voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe niet hoog en zeker geen reden om zo’n polis niet aan te gaan. Ook ben je als je géén AVP hebt en wel aansprakelijk bent voor schade aan een ander, veel meer kwijt. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering particulieren  hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken

Een WA verzekering vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw dochter aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Daarnaast ben je verzekerd voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met voorbedachte rade mag zijn toegebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet dat jij de schade zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent soms ook verantwoordelijk voor schade aangericht door je huisdier. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor schade die ontstaat door een gebrek aan jouw woning. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw huis op het hoofd van de buurvrouw valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit heeft opgeleverd.

Wat dekt je aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het instap pakketten heeft een uitgebreide dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Dekking AVP

Een AVP dekt over het algemeen:

  • Schade waar jij aansprakelijk voor bent zoals immateriële schade bij anderen en schade aan materiële zaken
  • Schade die per abuis toegebracht is
  • Schade aangericht door je zoon
  • Schade als gevolg van een gebrek aan je huis

Gemakkelijk overstappen aansprakelijkheidsverzekering

Het klinkt ingewikkeld om je oude WA verzekering te op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is snel geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige {verzekeringsmaatschappijverzekeraar}. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een WA verzekering via onze vergelijkingstool afsluiten.

Premie gebaseerd op gezinssamenstelling

De maandelijkse kosten die u moet betalen voor de aansprakelijkheidsverzekering hangt af van de samenstelling van uw huishouding. In de basis zijn er 2 soorten polissen te onderscheiden: de dekking voor alléénstaand en de dekking in gezinsverband. Onder de dekking gezinsverband wordt een uitgebreidere groep meeverzekerd, hier behoren ook kinderen tot 27 jaar bij.

Is Een Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren Verplicht – Waarom een AVP?

Een aansprakelijkheidsverzekering ga je aan om je te beschermen voor schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je aandoet aan personen of de goederen van anderen. Denk aan de laptop van je buurman die je uit je handen laat vallen. Of je collega die struikelt over een laaghangend touw in jouw schuur en zijn arm breekt. De AVP dekt niet alleen de schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je kinderen. Met een AVP binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schadebedrag van €1.000.000.

Heb je interesse in Is Een Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren Verplicht, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten, maar ook zeker voor Is Een Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren Verplicht.

In het geval van Is Een Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren Verplicht kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmail jouw Is Een Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren Verplicht gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.

Immers, deIs Een Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren Verplicht lost het op.

Laatste nieuws over Is Een Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren Verplicht

Aansprakelijkheidsverzekering Afsluiten

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste WA verzekering voor jouw gezin.

0 comments

Kosten Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw gezin.

0 comments

Wat Dekt Een Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per abuis schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste AVP voor jouw gezin.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Aanvragen

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw situatie.

0 comments

Heb Ik Een Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per ongeluk schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw situatie.

0 comments
Scroll to top