Is Een Aansprakelijkheidsverzekering Verplicht

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering voor jou.

Waarom een WA verzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering sluit je af om je te verzekeren tegen schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je aandoet aan personen of de spullen van andere mensen. Denk aan de computer van je buurman die je uit je handen laat vallen. Of je collega die valt over een laaghangend snoer in jouw schuur en zijn enkel breekt. De AVP dekt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je kinderen. Met een AVP binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schadebedrag van ruim een miljoen euro.

Waarom een aansprakelijkheids verzekering particulieren?

Uw aansprakelijkheidsverzekering verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • De AVP wordt ook wel AVP genoemd
  • Een WA verzekering vergoed letsel schade en zaakschade
  • Schade die met opzet is veroorzaakt wordt niet betaald
  • Financiële schade die niet voortvloeit uit een schade aan zaken of letselschade wordt niet vergoed

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is een verzekering die schade die jij als verzekerde aan een ander persoon of zijn bezittingen aanbrengt. De polis is in de basis bij iedere verzekeraar hetzelfde. Als u als verzekerde schade toebrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 vergoed per schadegeval. Dit bedrag verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Kenmerken van een Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren  is niet verplicht voor Nederlanders, maar wel aan te raden. Als jij of jouw partner iets doet waardoor schade wordt veroorzaakt, kun je namelijk aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Dat houdt in dat jij opdraait voor de materiële schade, maar ook voor schade aan de gezondheid van mensen. Zeker die letselschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je verzekerd bent.

Is Een Aansprakelijkheidsverzekering Verplicht

Is een AVP verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Vooral met kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het terug betalen van de veroorzaakte schade kan dan behoorlijk hoog uitvallen.

AVP: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de autoverzekering, hoort de WA verzekering  niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De kosten die je betaalt voor een AVP  met gezinsdekking (bij benadering €50 per jaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe niet hoog en sowieso geen reden om zo’n verzekering niet af te sluiten. Daarnaast ben je als je géén AVP hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel meer kwijt. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen AVP  hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren Vergelijken

Een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw dochter aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Daarnaast ben je verzekerd voor schade aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet altijd dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal ook verantwoordelijk voor schade aangebracht door je papegaai. Hiernaast ben jij aansprakelijk voor schade die is ontstaan door een gebrek aan jouw woning. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw huis op het hoofd van de postbode valt. Dan ben je aansprakelijk voor de schade die dit heeft opgeleverd.

Wat dekt je aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

De AVP binnen het instap pakketten heeft een ruime dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering particulieren. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Wat valt er buiten mijn verzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt niet:

  • Met opzet veroorzaakte schade
  • Schade veroorzaakt door motorrijtuigen, luchtvaartuigen of vaartuigen
  • Schade aan geleasede goederen of gehuurde goederen
  • Schade veroorzaakt door seksueel gedrag
  • Enkel financiële schade

Gemakkelijk overstappen AVP

Het klinkt ingewikkeld om je oude WA verzekering te beëindigen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is snel geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige {verzekeringsmaatschappijverzekeraar}. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering particulieren via onze vergelijkingstool afsluiten.

Premie gebaseerd op gezinssamenstelling

De premie die u moet betalen voor de WA verzekering hangt af van uw gezinssamenstelling. In de basis zijn er 2 soorten polissen te benoemen: de dekking voor alléénstaand en de dekking in gezinsverband. Onder de dekking gezinsverband wordt een uitgebreidere groep meeverzekerd, hier behoren ook kinderen tot 27 jaar bij.

Is Een Aansprakelijkheidsverzekering Verplicht – Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

De AVP ga je aan om je te verzekeren voor schades waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je aandoet aan andere mensen of de goederen van personen. Denk aan de computer van je broer die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die struikelt over een laaghangend snoer in jouw kamer en zijn arm breekt. De WA verzekering dekt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je huisdieren. Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schade van 1.250.000 euro.

Heb je interesse in Is Een Aansprakelijkheidsverzekering Verplicht, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten, maar ook zeker voor Is Een Aansprakelijkheidsverzekering Verplicht.

In het geval van Is Een Aansprakelijkheidsverzekering Verplicht kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmail jouw Is Een Aansprakelijkheidsverzekering Verplicht gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.

Immers, deIs Een Aansprakelijkheidsverzekering Verplicht lost het op.

Laatste nieuws over Is Een Aansprakelijkheidsverzekering Verplicht

Aansprakelijkheidsverzekering Kosten Per Maand

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jouw situatie.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per ongeluk schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering voor jouw gezin.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Aanvragen

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw situatie.

0 comments
Vergelijk Aansprakelijkheidsverzekering

Inboedel Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste AVP voor jouw gezin.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per abuis schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de WA verzekering voor jouw situatie.

0 comments
Scroll to top