Inboedelverzekering En Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de AVP voor jouw situatie.

Waarom een AVP?

Een aansprakelijkheidsverzekering sluit je af om je te verzekeren tegen schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je aandoet aan anderen of de spullen van andere mensen. Denk aan de computer van je oom die je uit je handen laat vallen. Of je collega die valt over een losliggend snoer in jouw huis en zijn schouder breekt. Een WA verzekering dekt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je kinderen. Met een WA verzekering binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schadebedrag van €1.000.000.

Waarom een AVP?

Uw aansprakelijkheidsverzekering particulieren verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • De aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt ook wel WA verzekering genoemd
  • Een AVP vergoed letsel schade en zaakschade
  • Schade die met opzet is veroorzaakt wordt niet betaald
  • Alleen financiële schade uit zaken of letsel worden vergoed door een aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade die jij als verzekerde aan iemand anders of zijn goederen aanbrengt. De verzekering is in de basis bij iedere verzekeringsmaatschappij hetzelfde. Als u als verzekerde schade toebrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 vergoed per geval. Dit bedrag verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Kenmerken van een Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren  is niet verplicht voor Nederlanders, maar wel aan te raden. Als jij of jouw dochter iets doet waardoor schade ontstaat, kun je over het algemeen aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Dat betekent dat jij opdraait voor de schade aan spullen, maar ook voor letselschade. Zeker die letselschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je verzekerd bent.

Inboedelverzekering En Aansprakelijkheidsverzekering

Is een WA verzekering verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een WA verzekering niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Vooral met kleine kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het betalen van de veroorzaakte schade kan dan erg hoog uitvallen.

WA verzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de autoverzekering, hoort de aansprakelijkheidsverzekering  niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een WA verzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandelijkse kosten die je afdraagt voor een WA verzekering  met dekking voor het gehele gezin (ongeveer €50 per jaar voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe laag en sowieso geen reden om zo’n polis niet aan te gaan. Ook ben je als je géén AVP hebt en wel aansprakelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel meer kwijt. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering particulieren  hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken

Een AVP vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw vrouw aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Hiernaast ben je verzekerd voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met voorbedachte rade mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal ook aansprakelijk voor schade aangebracht door je hond. Ook ben jij verantwoordelijk voor schade die is voorzaakt door een gebrek aan jouw woning. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw huis op het hoofd van de buurvrouw valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit heeft opgeleverd.

Wat dekt je aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het instap pakketten heeft een uitgebreide dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je AVP. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Dekking WA verzekering

Een AVP dekt over het algemeen:

  • Schade waar jij aansprakelijk voor bent zoals letselschade bij anderen en schade aan materiële zaken
  • Schade die per abuis toegebracht is
  • Schade aangericht door je dochter
  • Schade als gevolg van een mankement aan je huis

Gemakkelijk overstappen AVP

Het klinkt ingewikkeld om je oude aansprakelijkheidsverzekering te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is snel geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige {verzekeringsmaatschappijverzekeraar}. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering particulieren via onze vergelijkingstool afsluiten.

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren kost een paar euro per maand. De exacte kosten hangen af van je persoonlijke situatie, zoals je woonplaats en leeftijd. Ook maakt het ook uit of je de aansprakelijkheidsverzekering particulieren alleen afsluit of dat je ook je partner en/of kinderen meeverzekert.

Met een WA verzekering bent u verzekerd wanneer u aansprakelijk gesteld wordt.

Inboedelverzekering En Aansprakelijkheidsverzekering – Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

Een AVP sluit je af om je te verzekeren voor schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je aandoet aan personen of de goederen van andere mensen. Denk aan de computer van je collega die je uit je handen laat vallen. Of je collega die valt over een losliggend snoer in jouw huis en zijn enkel breekt. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je logés. Met de WA verzekering binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een schadebedrag van 1.250.000 euro.

Heb je interesse in Inboedelverzekering En Aansprakelijkheidsverzekering, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten, maar ook zeker voor Inboedelverzekering En Aansprakelijkheidsverzekering.

In het geval van Inboedelverzekering En Aansprakelijkheidsverzekering kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmail jouw Inboedelverzekering En Aansprakelijkheidsverzekering gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.

Immers, deInboedelverzekering En Aansprakelijkheidsverzekering lost het op.

Laatste nieuws over Inboedelverzekering En Aansprakelijkheidsverzekering

Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw situatie.

0 comments

Zakelijke Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de WA verzekering voor jouw gezin.

0 comments

Zakelijke Aansprakelijkheidsverzekering Kosten

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per abuis schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw situatie.

0 comments

Beste Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering voor jouw gezin.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Kind

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je per ongeluk schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de WA verzekering voor jou.

0 comments
Scroll to top