wat is een opstalverzekering

Inboedel En Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via deze site is heel eenvoudig. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je kosten kunt besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste opstalverzekering afsluit, maar dat je er tevens een kiest die het beste bij jou past.

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen gebreken. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering dekt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Op onze website kun je snel je opstalverzekering vergelijken op premie én kwaliteit. We hebben alle kennis over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Onze website heeft een grote vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst vijfenzeventig verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult enkele vragen in en je ziet onverwijld welke verzekeringen het slimste bij jouw situatie passen. De verzekering van jouw keuzemogelijkheid kun je ook onmiddellijk online aan gaan. Binnen 10 minuten kun je goed gedekt zijn en flink geld besparen.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij ons vind je heel easy de voordeligste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt enkele vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je linea recta de 3 voordeligste deals voor je opstalverzekering die je ook onmiddellijk online kunt afsluiten. De voordeligste opstalverzekering staat hier ook immer bij. Je kunt uiteraard ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens linea recta de kosten berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op één website, easy toch?

Afzeggen bij premieverhoging

Als de verzekeringsmaatschappij de kosten van jouw opstalverzekering verhoogd, kun je jouw verzekering er meteen beëindigen. Je moet dat wel binnen 30 dagen nadat de kosten is verhoogd doen. Dit mag ook als de voorwaarden worden gewijzigd in jouw nadeel. In beide gevallen moet het een wijziging zijn die voor alle klanten wordt gedaan, en niet alleen voor jou.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering vinden is dan niet te allen tijde nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit meestal een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering betaalt in dit situatie gebreken aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en onder andere een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij je VvE te allen tijde voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Voorkom onderverzekering

Zorg ervoor dat je jouw opstal voor het juiste bedrag verzekert. Als je ondergedekt bent, krijg je namelijk niet het volledige schadebedrag vergoed. Zoek daarom een opstalverzekering met herbouwwaardegarantie. De herbouwwaarde is het bedrag dat je benodigd om je huis op dezelfde plek en op dezelfde manier te bouwen.

Opstalverzekering vinden

Bij ons kun je makkelijk en simpel een opstalverzekering afsluiten.Vergis je niet: een opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd. Vul je je gegevens in in de vergelijker en wij laten zien wat voor jou de betere en voordeligste opstalverzekering is. Een opstalverzekering vinden is zo gebeurd. Heb je al een opstalverzekering? Dan dien je die zelf op te zeggen.

Verbouwen

Ga je tevens verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet volledig verzekerd bent op welk moment de woning niet water- en winddicht is. Tevens een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {andere woning} langere tijd leeg. Moet je je woning nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. In het geval dat een vloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet belangrijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven