Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jou.

Waarom een AVP?

Een AVP sluit je af om je te beschermen tegen schades waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je aandoet aan personen of de spullen van anderen. Denk aan de laptop van je buurman die je uit je handen laat vallen. Of je broer die struikelt over een laaghangend touw in jouw woonkamer en zijn arm breekt. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alleen de schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je logés. Met een aansprakelijkheidsverzekering binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schadebedrag van 1 miljoen euro.

Waarom een AVP?

Uw aansprakelijkheidsverzekering verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • De WA verzekering wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd
  • De WA verzekering vergoed letsel schade en zaakschade
  • Schade die met opzet is veroorzaakt wordt niet betaald
  • Alleen financiële schade uit zaken of letsel worden vergoed door de AVP

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is een verzekering die schade die iemand aan iemand anders of zijn spullen aanbrengt. De verzekering is in beginsel bij iedere verzekeringsmaatschappij hetzelfde. Als u als verzekerde schade aanbrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 gedekt per schadegeval. Dit bedrag verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Kenmerken van een Aansprakelijkheidsverzekering

Een WA verzekering  is niet verplicht in Nederland, maar wel aan te raden. Als jij of jouw vrouw iets doet waarmee schade wordt veroorzaakt, kun je over het algemeen aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Dat betekent dat de verzekerde opdraait voor de materiële schade, maar ook voor letselschade. Zeker die letselschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je verzekerd bent.

Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering

Is een AVP verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een AVP niet verplicht. Maar het is wel handig om dit te doen. Vooral met kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het vergoeden van de veroorzaakte schade kan dan enorm hoog uitvallen.

WA verzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de WA-verzekering voor auto’s, hoort de AVP  niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een AVP hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandelijkse kosten die je betaalt voor een AVP  met dekking voor het gehele gezin (circa €50 per jaar voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe niet hoog en zeker geen reden om een verzekering niet aan te gaan. Daarnaast ben je als je géén AVP hebt en wel aansprakelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel duurder uit. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen AVP  hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren Vergelijken

Een AVP vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw vriendin aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Hiernaast ben je verzekerd voor schade aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de schade niet met voorbedachte rade mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet dat jij de schade zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal ook aansprakelijk voor schade aangericht door je kat. Hiernaast ben jij aansprakelijk voor schade die is ontstaan door een gebrek aan jouw woning. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw woning op het hoofd van de postbode valt. Dan ben je aansprakelijk voor de schade die dit heeft opgeleverd.

Wat dekt je WA verzekering?

De AVP binnen het instap pakketten heeft een ruime dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering particulieren. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Wat valt er buiten mijn verzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekt niet:

  • Schade die met opzet veroorzaakt is
  • Schade veroorzaakt door motorrijtuigen, luchtvaartuigen of vaartuigen
  • Schade aan gehuurde of geleasede zaken
  • Schade veroorzaakt door seksueel gedrag
  • Enkel financiële schade

Gemakkelijk overstappen WA verzekering

Het klinkt ingewikkeld om je oude aansprakelijkheidsverzekering particulieren te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is met enkele klikken geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige {verzekeringsmaatschappijverzekeraar}. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool afsluiten.

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

Een WA verzekering kost een paar euro per maand. De exacte kosten hangen af van je persoonlijke situatie, zoals je woonplaats en leeftijd. Ook maakt het ook uit of je de AVP alleen afsluit of dat je ook je partner en/of kinderen meeverzekert.

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bent u verzekerd wanneer u aansprakelijk gesteld wordt.

Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering – Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren sluit je af om je te verzekeren voor schades waar je volgens de wet aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je aandoet aan anderen of de goederen van andere mensen. Denk aan de laptop van je collega die je uit je handen laat vallen. Of je collega die struikelt over een losliggend snoer in jouw huis en zijn enkel breekt. Een WA verzekering dekt bijna alle schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je huisdieren. Met de WA verzekering binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schadebedrag van ruim een miljoen euro.

Heb je interesse in Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten, maar ook zeker voor Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering.

In het geval van Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmail jouw Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.

Immers, deInboedel En Aansprakelijkheidsverzekering lost het op.

Laatste nieuws over Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering

Cz Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jou.

0 comments

Particuliere Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jouw situatie.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Buitenland

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per ongeluk schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jou.

0 comments

Aansprakelijkheidsverzekering Voor Bedrijven

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste AVP voor jou.

0 comments

Hoeveel Kost Een Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw gezin.

0 comments
Scroll to top