Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering Afsluiten

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per ongeluk schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jou.

Waarom een WA verzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren ga je aan om je te verzekeren tegen schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je aandoet aan anderen of de goederen van andere mensen. Denk aan de laptop van je oom die je uit je handen laat vallen. Of je collega die struikelt over een losliggend snoer in jouw woning en zijn been breekt. De WA verzekering dekt bijna alle schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je huisdieren. Met de WA verzekering binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schadebedrag van €1.000.000.

Waarom een WA verzekering?

Uw WA verzekering verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

 • De aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt ook wel WA verzekering genoemd
 • De aansprakelijkheidsverzekering vergoed letsel schade en zaakschade
 • Schade die met opzet is veroorzaakt wordt niet betaald
 • Zuivere vermogensschade is ook uitgesloten

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade die iemand aan iemand anders of zijn bezittingen aanbrengt. De polis is in de basis bij iedere verzekeraar dezelfde. Als u als verzekerde schade aanbrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 vergoed per situatie. Dit bedrag verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor particulieren (AVP) dek je jouw aansprakelijkheid voor schade aan personen (letselschade) en aan goederen. Je hoeft de aangebrachte schade niet zelf gemaakt te hebben. Een gesprongen waterleiding die waterschade veroorzaakte bij de buren, is ook schade die je niet echt zelf gemaakt hebt. Toch wordt de schade jou volgens de wet wel toegerekend. We hebben het in dit geval over risicoaansprakelijkheid.

Uitgangspunt voor de verzekering om uit te keren is dat jij aansprakelijk bent voor de te verhalen schade aan mensen of goederen. Als dat zo is, zijn ook de de daaruit voortvloeiende schades gedekt.

Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering Afsluiten

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Maar het is wel handig om dit te doen. Vooral met kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het betalen van de schade kan dan enorm hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de aansprakelijkheidsverzekering particulieren  niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een WA verzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De premie die je betaalt voor een AVP  met dekking voor het gehele gezin (bij benadering €50 per jaar voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief niet hoog en absoluut geen reden om zo’n verzekering niet af te sluiten. Ook ben je als je géén aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel duurder uit. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen WA verzekering  hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergelijken biedt dekking voor schade waar jij of jouw partner aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Daarnaast ben je verzekerd voor schade aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de schade niet met voorbedachte rade mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor schade aangericht door je huisdier. Hiernaast ben jij aansprakelijk voor schade die is ontstaan door een gebrek aan jouw woning. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw woning op het hoofd van de postbode valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat dekt je aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het instap pakketten heeft een prima dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je WA verzekering. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

Een WA verzekering dekt over het algemeen:

 • Schade waar jij verantwoordelijk voor bent zoals letselschade bij anderen en schade aan goederen
 • Schade die per ongeluk toegebracht is
 • Schade aangericht door je kind
 • Schade als gevolg van een mankement aan je huis

Gemakkelijk overstappen aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Het klinkt ingewikkeld om je oude AVP te beëindigen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is met enkele klikken geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige {verzekeringsmaatschappijverzekeraar}. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool afsluiten.

Meer over de aansprakelijkheidsverzekering

Filter op de volgende punten:

 • Gezinssamenstelling
 • Geboorte datum
 • Verzekerd bedrag
 • Aanvullend: Eigen risico

  Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering Afsluiten – Waarom een aansprakelijkheids- verzekering particulieren?

  Een WA verzekering sluit je af om je te verzekeren voor schades waar je wettelijk aansprakelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je toebrengt aan andere mensen of de goederen van andere mensen. Denk aan de computer van je buurman die je uit je handen laat vallen. Of je broer die valt over een laaghangend touw in jouw woonkamer en zijn sleutelbeen breekt. De WA verzekering dekt niet alleen de schade die jij hebt gemaakt, ook die van bijvoorbeeld je logés. Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schade van 1.250.000 euro.

  Heb je interesse in Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering Afsluiten, dan kun het beste eerst een aantal aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Dat geldt eigenlijk voor alle verzekeringen en diensten, maar ook zeker voor Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering Afsluiten.

  In het geval van Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering Afsluiten kun je al snel geld overhouden omdat de premies gewoon ontzetten verschillen. Heb je eenmail jouw Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering Afsluiten gevonden en de keus gemaakt met onze vergelijkingstool, dan kun je ongestoord verder.

  Immers, deInboedel En Aansprakelijkheidsverzekering Afsluiten lost het op.

  Laatste nieuws over Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering Afsluiten

  Geen Aansprakelijkheidsverzekering

  Met de aansprakelijkheidsverzekering bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per abuis schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jou.

  0 comments

  Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven

  Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jouw gezin.

  0 comments

  Hoeveel Kost Een Aansprakelijkheidsverzekering

  Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw gezin.

  0 comments

  Aansprakelijkheidsverzekering Zzp

  Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de AVP voor jou.

  0 comments

  Aansprakelijkheidsverzekering Voor Jagers

  Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je naast je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade toebrengt. Wij helpen bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw gezin.

  0 comments
Scroll to top