goedkoopste autoverzekering van nederland

Hoeveel Kost Een Autoverzekering

Door te vergelijken op deze website vind je de beste verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de beste condities. Of die het voordeligste bij jouw geval past.{met de allerbeste prijs-kwaliteitverhouding.

Hoeveel Kost Een Autoverzekering

Tips om minder te betalen aan de autoverzekering van je auto: is je auto ouder dan vijf of 10 jaar? Dan kan het voordelig zijn om je dekking aan te passen. Ben je lid van ANWB, Route Mobiel of een andere pechhulpdienst? Neem dan geen automobilistenhulp bij je verzekering van je auto. Op welk moment je een rechtsbijstandverzekering met bescherming voor verkeersongevallen hebt, hoef je geen aanvullende rechtsbijstandverzekering te nemen. Dit is geen advies, je moet zelf nadenken en inspecteren wat je al hebt. te veel verzekeren is zonde van het geld. Dat geld zeker in het geval van hoeveel kost een autoverzekering.

Autoverzekering dekkingen vergelijken

Als je een verzekering voor je auto afsluit, kun je kiezen voor diverse dekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering, Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering + beperkt casco en allrisk autoverzekering. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het verstandig om een WA + volledig casco verzekering voor je auto te nemen. Voor auto’s die ouder dan 10 kalenderjaar zijn, is alleen een WA-verzekering over het algemeen voldoende.

  • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering

Een Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering is wettelijk verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor problemen die jij aandoet aan een ander. Bij schade aan tastbare goederen is de dekking maximaal 2,vijf miljoen euro, voor letselgebreken aan personen is dit maximaal zeven en een half miljoen euro.

  • WA-verzekering + beperkt casco verzekering}

Met een beperkt casco verzekering voor je auto ben je niet alleen beschermd bij schade die jij met je auto toebrengt aan anderen, maar ook voor schade bij je eigen auto, onder andere door hagel. Ook diefstal en ruitschade wordt vaak vergoed door verzekeringsmaatschappijen. Let altijd op dat je naar een herstelbedrijf gaat die afspraken heeft gemaakt met je verzekeringsmaatschappij.

  • Allrisk

Met een WA volledig casco verzekering verzekering voor je auto ben je gedekt voor alle gebreken aan je auto. Of je zelf een paaltje raakt of dat iemand tegen jouw geparkeerde auto aanbotst, je krijgt de schade vergoed. Een prettige gedachte.

Pechhulp

Vaak is er de mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren tegen hulp bij pech in Nederland of bijvoorbeeld in heel Europa. Als je hiervoor een extra verzekering voor je auto aangaat, ontvang je te allen tijde assistentie als je onderweg problemen hebt aan je auto.

Een pechhulpverzekering vergoedt kosten als gevolg van pech met de auto. Met deze autoverzekering krijg je meteen hulp als je auto door pech en/of een mechanisch mankement niet meer kan rijden. Je hebt de keuze voor een ons land en/of Europa dekking.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen wat voor een type autoverzekering u kiest. Dit kan nog best vervelend zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook indien u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het mogelijk om nog aanvullend verzekerd te zijn. Wat er precies wordt verzekerd is afhankelijk van de verzekering die u aangaat. Hoe duur een verzekering is, is gebonden aan van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is ten minste verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andere auto’s verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig is echter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto uitbetaald, maar niet in alle claims. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet vergoed krijgen. De meeste consumenten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de drie en de acht jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer iemand een nieuwe auto gekocht heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel vergoed, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet meteen een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde opties hiervan belangrijk vindt. Zo is het een mogelijkheid om u extra te verzekeren voor inzittenden bij een schadeclaim, of kunt u bijvoorbeeld het glas aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra opties er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer u zonder schade rijdt, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: hoeveel kost een autoverzekering

Copyright © 2022 ZelfOverstappen.nl en Exalo Media
Scroll naar boven