ASR Autoverzekering

Hoeveel Kost Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de betere verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de betere voorwaarden. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van verzekeringen van auto’s is bij elke verzekeringsmaatschappij anders. Meestal is het een dag, 30 dagen, maar een jaar komt tevens wel voor. Voor verzekeraars die aangesloten zijn bij het Verbond van verzekeraars berekent men een gebruikelijke looptijd van ten hoogste een jaar. Na die 12 maanden mag je per dag overstappen met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je autoverzekering.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een probleem met betrekking tot je auto hebt, kun je juridische hulp gebruiken. Dit kan een conflict zijn als gevolg van een ongeval, maar onder meer ook een geschil met je autobedrijf. Aan de ene kant kun je dan rechtsbijstand aanvragen waarbij er sprake is van juridische hulp als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand bekomen als je gebreken wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt vergoedt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn verscheidene aanvullende verzekeringen mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je onontbeerlijk vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een variabel bedrag uit als iemand na een ongeval invalide raakt of het niet overleeft. Dat geldt voor de bestuurder, maar ook voor eventuele bijrijders.
  • Schadeverzekering voor familieleden. vergoedt de gebreken die de automobilist en/of familieleden ervaren door het schade. Dat kan geestelijke schade zijn, maar tevens gebreken aan persoonlijke spullen of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de gebreken die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor juridisch advies en specialistische rechtshulp om onder meer gebreken aan de auto of letselgebreken te verhalen. Houd er rekening mee dat de premie hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer gebruikelijke kennis over autoverzekeringen kun je ook lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeraars zijn samengesteld? Hier is meer te zien: hoeveel kost autoverzekering

Scroll naar boven