goedkoopste autoverzekering van nederland

Hoe Duur Is Een Autoverzekering

Door te vergelijken op onze website vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

{Een aparte ongevallenverzekering voor inzittenden aangaan als je al een schadeverzekering voor inzittenden hebt, is meestal niet nodig. In dat geval zou je namelijk nodeloos veel maandprijs betalen, terwijl de meerwaarde van de extra autoverzekering minimaal is. Het echte gewin van de gebrekenverzekering is dat je de uiteindelijk geleden schade uitbetaald krijgt in plaats van een uitbetaling met een vantevoren vastgesteld bedrag.

Als jij en je passagiers gewond raken bij een aanrijding dan dekt je zorgverzekering de medische kosten. Met een schadelenverzekering voor inzittenden krijg je (of je nabestaanden) tevens een vooraf vastgesteld bedrag betaald bij blijvende invaliditeit en/of overlijden. Daarbij maakt het niet uit wie er schuldig was aan het ongeval.}

Het spreekt voor zich dat de premie van enkele tientjes per jaar hoger wordt naarmate je hogere consument bedragen kiest. Over het algemeen keert een schadelenverzekering voor inzittenden 35.000 euro uit bij invaliditeit en 15.000 bij overlijden.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een conflict met betrekking tot je auto hebt, kun je juridische bijstand nodig hebben. Dit kan een conflict zijn als gevolg van een ingeluk, maar bijvoorbeeld tevens een geschil met je automonteur. Aan de ene kant kun je dan juridische hulp ontvangen waarbij er sprake is van juridisch advies als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand verwerven als je gebreken wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt gedekt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen wat voor een type autoverzekering u kiest. Dit kan nog best lastig zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook in het geval u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende typen autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een mogelijkheid om nog aanvullend verzekerd te zijn. Wat er exact wordt verzekerd hangt af van de verzekering die u aangaat. Hoe duur een verzekering is, is afhankelijk van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is ten minste verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan de auto van een ander verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig is echter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto betaald, maar niet in alle situaties. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet betaald krijgen. De meeste mensen kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de tussen drie en acht jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die meestal wordt afgesloten wanneer u een gloednieuwe auto heeft gekocht. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel betaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele extra verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet gelijk een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde eigenschappen hiervan belangrijk vindt. Zo is het een optie om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een schade, of kunt u bijvoorbeeld de autoruiten aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra opties er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: hoe duur is een autoverzekering

Scroll naar boven