ASR Autoverzekering

Hema Autoverzekering Review

Door te vergelijken op onze website vind je de beste autoverzekering. Of de autoverzekering met de betere condities. Of die het voordeligste bij jouw geval past.{met de allerbeste kwaliteit-prijsverhouding.

Hema Autoverzekering Review

Vind je de goedkoopste maandlasten doorslaggevend? Bij ons vind je de meest geschikte verzekering voor je auto. Dat hangt natuurlijk af van jouw vehikel zijn bouwjaar, merk, je aantal schadevrije jaren en het aantal kilometers op de teller. Onze tip: kijk niet zomaar naar prijs, maar tevens naar de voorwaarden. Dat geld zeker in het geval van hema autoverzekering review.

Autoverzekering dekkingen vergelijken

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen voor diverse dekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering, WA-verzekering + beperkt casco en allrisk autoverzekering. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het verstandig om een allrisk verzekering voor je auto te kiezen. Voor auto’s die ouder dan 10 twaalf maanden zijn, is enkel een WA-verzekering meestal voldoende.

  • WA-verzekering

Een Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering is wettelijk verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor schade die jij aandoet aan een ander. Bij schade aan tastbare goederen is de bescherming maximaal ruim 2 miljoen euro, voor letselschade aan mensen is dit maximaal 7,vijf miljoen euro.

  • WA-verzekering + beperkt casco verzekering}

Met een beperkt casco verzekering voor je auto ben je niet alleen verzekerd bij gebreken die jij met je auto aanbrengt aan anderen, maar tevens voor gebreken met je eigen auto, bijvoorbeeld door hagel. Ook diefstal en ruitgebreken wordt in de regel terugbetaald door verzekeringsmaatschappijen. Let altijd op dat je naar een schadehersteller gaat die een afspraak heeft gemaakt met jouw verzekeraar.

  • Allrisk

Met een WA volledig casco verzekering verzekering voor je auto ben je verzekerd tegen alle gebreken aan je auto. Of je zelf een aanrijding veroorzaakt of dat iemand tegen jouw geparkeerde auto aanbotst, je krijgt de gebreken uitbetaald. Een geruststellende gedachte.

No-claimbeschermer

Veel autoverzekeringsmaatschappijen geven ook de mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren met een dekking van je no-claim. Met deze beschermer kun je één keer per 12 maanden schade claimen zonder dat de kosten van je autoverzekering omhoog gaat en zonder dat je korting op de no-claim lager wordt. Het claimen van deze gebreken heeft daarentegen wel invloed op het aantal schadevrije jaren. Bij een overstap naar een volgende autoverzekeraar is het daardoor een mogelijkheid dat je premie wel hoger wordt als gevolg van het verlaagde aantal gebrekenvrije jaren.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen welke soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best lastig zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook indien u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende typen autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een optie om nog aanvullend verzekerd te zijn. Wat er precies wordt verzekerd hangt af van de verzekering die u kiest. Hoe duur een verzekering is, hangt af van het soort verzekering die u afsluit en de maatschappij waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is minimaal verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andermans eigendommen uitbetaald. Eigen schade aan uw eigen voertuig is echter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto vergoed. Dit geldt echter niet voor alle situaties. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet uitbetaald krijgen. De meeste klanten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de tussen 3 en 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die meestal wordt afgesloten wanneer de verzekeringnemer een gloednieuwe auto koopt. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn meerdere aanvullende verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet gelijk een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde opties hiervan belangrijk vindt. Zo is het mogelijk om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een claim, of kunt u bijvoorbeeld uw ruiten extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer u rijdt zonder schade, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: hema autoverzekering review

Scroll naar boven