eenvoudig boekhoudprogramma

Gratis Factuur Software

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ernaast heb je verschil in offline en online software. Tevens heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je tevens automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer uiteraard en eenvoudig

Grip op de zaak

Ieder online programma voor je boekhouding bevat (standaard) de optie om diverse grafieken te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het boekhoudprogramma voor je aan de hand van een template. Mocht je een accountant hebben, dan hoeft deze de grafieken alleen nog maar te inspecteren. Je hebt gegevens in enkele stappen en leesbaar en kunt simpel analyseren. Je ziet in 1 ogenblik in je boekhoudsoftware hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet verwerven. Zo weet je wat je nog kunt uitgeven en wat je jezelf aan salaris kan uitkeren. Ook weet je bijvoorbeeld dankzij de BTW-overzichten meteen welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven twaalf maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds een aantal jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van betekenis om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als ondernemer heb je veel te doen. De boekhouding, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar in de regel geen prioriteit. Uiteindelijk is het wel van belang dat je de controle houdt over jouw bedrijf. Goede boekhoudsoftware is de manier om dat te doen. Een online boekhoudprogramma maakt het mogelijk om te allen tijde overzicht te hebben in je bedrijf en immer en overal de boekhouding aan te kunnen passen. Een voorbeeld uit de praktijk is bonnetjes in de boekhouding krijgen. Veel programma’s voor je boekhouding hebben onder andere de functie om een foto te maken van een factuur en deze direct te e-mailen in het online boekhoudsysteem. De factuur kan weg en de informatie van de foto hoef je later alleen nog maar even in te vullen in je boekhoudsoftware. Geen rondslingerende papieren meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte werkmethode om te administreren.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het betere past bij je zaak. Heb je er een gevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het programma voor je boekhouding bij je behoften past.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel plussen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je administratie overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is internet en een apparaat met toegang tot het internet. Daarnaast is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart efficiënt en niet moeilijk je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar 1 overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt gevonden van mogelijkerwijs wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft verscheidene voordelen.

Er zijn boekhoudprogramma’s voor de kleine ondernemer of voor de gevestigde ondernemer. ook heb je verschil in offline en online cloud apps voor online boekhouden. Een offline boekhoudprogramma installeer je op je pc, een online boekhoudprogramma hoef je niet te installeren. Deze is altijd via het internet te gebruiken. Ook heeft ieder programma voor je boekhouding weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene boekhoudprogrammakun je boekhouden en factureren. Bij een ander boekhoudprogramma kun je weer automatisch btw-aangifte doen of je uren invoeren. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer intuitief werkend en eenvoudig in gebruik en hoef je weinig kennis te hebben van boekhouden. Bij het andere boekhoudprogramma is het wellicht niet zo vanzelfsprekend en moet je juist veel kennis hebben van programma voor je boekhouding om je administratie te kunnen doen. Klik hier als je meer weten over gratis factuur software.

Scroll naar boven