de goedkoopste autoverzekering

Goedkope Wa Autoverzekering

Door te vergelijken op hier vind je de betere autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste condities. Of die

Autoverzekering annuleren

Wil je de verzekering van je auto beëindigen? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeraar. De verzekeraar zal jouw autoverzekering meestal binnen 30 dagen stoppen. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je nieuwe aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij en zeg dan pas je huidige autoverzekering op! Wil je de autoverzekering annuleren omdat je verzekeringsmaatschappij een verhoging van de premie doorvoert of de voorwaarden wijzigt, dan mag je de autoverzekering zonder opzegtermijn opzeggen.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een probleem in relatie tot je auto hebt, kun je juridische bijstand gebruiken. Dit kan een geschil zijn als gevolg van een ingeluk, maar onder meer ook een probleem met je automonteur. Enerzijds kun je dan rechtsbijstand krijgen waarbij er sprake is van juridische hulp als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand verwerven als je schade wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt betaalt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn diverse extra mogelijkheden bij je autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je onontbeerlijk vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een variabel bedrag uit als iemand na een ongeluk invalide raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar ook voor eventuele inzittenden.
  • Schadeverzekering voor medepassagiers. vergoedt de schade die de berijder en/of inzittenden ondervinden door het botsing. Dat kan letselschade zijn, maar ook gebreken aan persoonlijke spullen of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de gebreken die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor juridisch advies en specialistische rechtshulp om bijvoorbeeld schade aan de auto of letselgebreken te verhalen. Houd er rekening mee dat de maandprijs hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer eenvoudige kennis over autoverzekeringen kun je ook lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeraars zijn samengesteld? Hier is meer te zien: goedkope wa autoverzekering

Scroll naar boven