sim only zakelijk

Goedkope Sim Only Vergelijken

Het leven is al duur genoeg, dat weten wij. Gelukkig kunt u besparen op uw telefoonabonnement, kunt u Sim Only vergelijken en het meest goedkope contract afsluiten. Als u al een smartphone heeft, is een Sim Only contract ideaal voor u, want hierbij betaalt u enkel de abonnementskosten en niets extra voor het mobieltje.

Sim Only vergelijken

Telkens meer Nederlanders kiezen voor Sim Only abonnementen. Dit houdt in dat zij zelf een mobieltje kopen en daar een Sim Only abonnement bij aanschaffen, of dat mensen eerst voor een contract met toestel kiezen en na de contractduur overstappen op Sim Only omdat zij hun telefoon nog goed genoeg vinden.

Met een Sim Only abonnement kun je zelf je telefoon kiezen, deze krijg je er namelijk niet bij van de aanbieder. Dit heeft twee grote voordelen:

 • Je contract is veel goedkoper
 • Je kunt zelf kiezen welke telefoon je neemt (bijvoorbeeld je huidige smartphone)

  Welke providers bieden Sim Only abonnementen aan?

  Sim Only abonnementen worden geboden door uiteenlopende telecomproviders. Aanbieders zijn onder te verdelen in netwerk providers en virtuele telecomproviders, ook wel MVNO’s genoemd.

  Een netwerk provider heeft de beschikking over een eigen fysiek netwerk. meestal bieden zij virtuele providers toegang tot haar fysieke netwerk. Uitbreiding en onderhoud van het fysieke netwerk ligt volledig bij de betreffende netwerk telecomprovider. Dit land kent 4 netwerk providers:

  • KPN
  • T-Mobile
  • Vodafone
  • Tele2 (Tele2 heeft alleen een eigen 4G-netwerk. Voor 3G diensten maakt zij gebruik van het netwerk van T-Mobile)

  Een virtuele aanbieder wordt meestal afgekort als MVNO (Mobile Virtual Network Operator). Een MVNO is niet in het bezit van een eigen fysiek netwerk en koopt capaciteit in bij een netwerk provider. MVNO’s richten zich erg veel op een expliciete doelgroep. Hieronder tref je een overzicht aan van enkele virtuele aanbieders die actief zijn in Holland:

  • Ben (T-Mobile)
  • hollandsnieuwe (Vodafone)
  • Robin Mobile (KPN)
  • Simpel (T-Mobile)
  • Simyo (KPN)
  • Telfort (KPN)
  • Youfone (KPN)

  De nadelen van Sim Only

  Een een mogelijkheid nadeel van een internet en mobiel bellen abonnement is dat je als koper zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is. zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobieltjes geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de telecomprovider waarbij de smartphone oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de smartphone afhalen. In de praktijk houdt in dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet aanschaffen.

  Kies het juiste Sim Only abonnement

  Om te bepalen welk telefonie abonnement voor jou het betere is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 5 maanden. Dat is in de meeste gevallen sufficient om een inzicht te krijgen in je gebruik.|

  Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

  Als je nu hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken wilt, wordt het tijd om de contracttermijn te kiezen. Bij de meeste aanbieders kun je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn Vandaag de dag echter tevens aanbieders die een Sim Only abonnement met een duur van het contract van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een Sim Only abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan op welk moment je een abonnement zonder mobiele telefoon van 24 maanden afsluit.}

  Wat is het verschil tussen een contract en Sim Only?

  Bij een Sim Only abonnement neemt de afnemer geen telefoon af, maar alleen een simkaart. Op de kaart staan alleen de abonnementsgegevens en het telefoonnummer. De consument van het abonnement, moet zelf een smartphone regelen.

  Bij een toestel met abonnement, geldt een maandelijkse prijs, waarbij de toestel, belminuten, sms’jes en dataverkeer bij de prijs zijn inbegrepen.

  Waarom betaal ik de 1ste maand meer?

  Voor het vinden van een nieuw abonnement, maakt de telecomprovider kosten. De meeste providers brengen die onkosten bij de nieuwe abonnee in rekening. Sommige providers verrekenen die kosten met de eerste maand, derden laten de aansluitkosten apart betalen.

  Waarom een Sim Only abonnement?

  Zoals gezegd bel je met een Sim Only aanbieding veel voordeliger dan met een normaal abonnement. Bovendien hoef je nergens aan vast te zitten, want er zijn verschillende providers met per maand opzegbare abonnementen. Naast de lage premie en de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, kun je ook nog lekker met je vertrouwde toestel blijven bellen.

Ik heb een goede Sim Only aanbieding gevonden bij mijn huidige aanbieder. Wat gebeurt er nu?

Je hebt een nieuw Sim Only contract uitgekozen en bent er zeker van dat je jouw contractuele verplichtingen van je ‘oude’ abonnement volledig bent nagekomen.

Het enige dat je nu hoeft te doen is contact op te nemen met je huidige aanbieder of met de partij waarbij je het Sim Only abonnement gaat afsluiten, om door te geven dat je wilt overstappen naar het Sim Only contract dat je hebt geselecteerd.

Vervolgens zal je Sim Only abonnement ingaan op het moment dat je ‘oude’ contract eindigt met een maximum van 30 dagen na afloop van dit ‘oude’ abonnement. Dat is mede afhankelijk van het moment waarop je doorgeeft dat je wilt overstappen naar het door jou geselecteerde Sim Only abonnement.

Bij de meeste aanbieders kun je bovenstaande tevens regelen door in te loggen op de pagina van je huidige telecomprovider. Wel zo gemakkelijk.

Overstappen naar een Sim Only abonnement bij je huidige telecomaanbieder levert zeker voordelen op. Zo betaal je geen activatie- of aansluitkosten en bij de meeste partijen krijg je ook korting. Dit laatste omdat je wel tekent voor een nieuwe looptijd van het contract.

Voordelen Sim Only internet

Een Sim Only abonnement boven een smartphone plus contract verkiezen zal betekenen dat je elke maand bespaart op je mobiele telefoon kosten. Bij je huidige telecomaanbieder zul je tevens nog eens meer korting krijgen op welk moment je kiest voor het verlengen van je mobieltje abonnement. Het verlengen van je mobiele telefoon contract bij je huidige provider houdt in niets meer dan dat je een nieuw overeenkomst aangaat voor een bepaalde periode. Doordat je kiest voor het verlengen van je overeenkomst zal de provider je belonen met extra gewin op je Sim Only abonnement. Je moet zelf actie ondernemen om te verlengen, want laat je het telefooncontract stilzwijgend doorlopen dan ontvang je geen extra korting.

Scroll naar boven