wat is opstalverzekering

Goedkope Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en vinden via onze site is heel makkelijk. Op onze website vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je maandprijs kunt geld overhouden. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest voordelige opstalverzekering afsluit, maar dat je er tevens een kiest die het goedkopere bij jou past.

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering dekt onvoorziene schade aan je huis, veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Hier kun je simpel je opstalverzekering vergelijken op prijs én kwaliteit. We hebben alle kennis over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Onze website heeft een brede vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst 75 diverse verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult enkele vragen in en je ziet gauw welke verzekeringen het beste bij je geval passen. De verzekering van jouw keus kun je ook terstond online afsluiten. Binnen acht minuten kun je goed gedekt zijn en flink besparen.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel in enkele stappen en simpel de betere opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je linea recta de 3 slimste deals voor je opstalverzekering die je tevens ogenblikkelijk online kunt afsluiten. De goedkoopste opstalverzekering staat hier tevens immer bij. Je kunt allicht ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens terstond de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 maal alles geregeld op 1 website, snel toch?

Annuleren als je verhuist

Ga je verhuizen? Dan kun je jouw opstalverzekering beëindigen. Het huis dat je hebt verzekerd is dan namelijk niet meer van jou. Heb je een nieuwe woning gekocht waar je nog gaat verbouwen en woon je nog tijdelijk in je oude huis? Dan kun je dit doorgeven aan de verzekeringsmaatschappij. In de regel kun je de oude huis nog een poosje zonder extra kosten meeverzekerd houden op één verzekering zodat je geen dubbel verzekering nodig hebt. Overleg dit even met de verzekeringsmaatschappij, meestal kan dit voor rondom twee maanden.

Ga je verhuizen? Maak een nieuwe vergelijking

Bij een verhuizing heb je twee opties:

  1. Geef je adreswijziging door aan de verzekeraar

Als je jouw adres doorgeeft aan de verzekeraar, berekent deze een nieuwe kosten voor je. Die premie is gebaseerd op het adres, de huis en de inboedel die je hebt. Alleen een adreswijziging doorgeven is niet immer de beste optie. De kans is namelijk groot dat een andere verzekeringsmaatschappij beter aansluit op je nieuwe woonsituatie.

  • Zeg je oude inboedel- en opstalverzekering op en sluit een nieuwe verzekering af op je nieuwe adres.

Heb je een vergelijking gemaakt en is een andere verzekeraar inderdaad voordeliger of beter? Dan kun je deze onverwijld aan gaan.

Voorkom onderverzekering

Zorg ervoor dat je je opstal voor het juiste bedrag verzekert. Als je onderverzekerd bent, krijg je namelijk niet het volledige gebrekenbedrag vergoed. Zoek daarom een opstalverzekering met herbouwwaardegarantie. De herbouwwaarde is het bedrag dat je nodig hebt om jouw huis op dezelfde plek en op dezelfde wijze te bouwen.

Opstalverzekering opzeggen

Ga je bijvoorbeeld verhuizen en wil je jouw opstalverzekering (woonhuisverzekering) opzeggen? Dan kun je dit makkelijk doen door een e-mail te sturen naar jouw opstalverzekeraar. Normaal gesproken kun je jouw opstalverzekering tevens online afzeggen op de website van je verzekeringsmaatschappij. Ook kun je gebruikmaken van de opzegbrieven die wij alvast voor jou hebben geschreven, zodat je precies weet wat je moet sturen. Je vindt deze brieven hier. Bij een aantal opstalverzekeringsmaatschappijen kun je jouw opstalverzekering pas elke maand annuleren na de 1ste contracttermijn van een jaar. Als je opstalverzekeraar de voorwaarden wijzigt in jouw nadeel, kun je de opstalverzekering eerder opzeggen. Je hebt dan bijvoorbeeld te maken met een premieverhoging. Tegenwoordig zijn veel verzekeringsmaatschappijen flexibel en is het over het algemeen een mogelijkheid je opstalverzekering eerder op te zeggen.

Opstalverzekering opzeggen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Misschien ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu tevens een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de premie van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is doorslaggevend dat je alle wijzigingen zo snel mogelijk doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je vaak geen opstalverzekering meer nodig. Meestal wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is interessant om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In geval van schade aan de opstal ben jij dan nog continu verzekerd.

Scroll naar boven