ASR Autoverzekering

Goedkope Autoverzekering Studenten

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de beste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste voorwaarden. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

{Een aparte ongevallenverzekering voor inzittenden aangaan als je al een gebrekenverzekering voor inzittenden hebt, is misschien niet nodig. In dat geval zou je namelijk zinloos veel premie afdragen, terwijl de meerwaarde van de extra autoverzekering minimaal is. Het echte voordeel van de gebrekenverzekering is dat je de werkelijk geleden schade uitgekeerd krijgt in plaats van een uitkering met een vantevoren vastgesteld bedrag.

Als jij en je passagiers gewond raken bij een aanrijding dan dekt je zorgverzekering de medische kosten. Met een calamiteitlenverzekering voor inzittenden krijg je (of je nabestaanden) tevens een vooraf vastgesteld bedrag betaald bij blijvende invaliditeit en/of overlijden. Daarbij maakt het niet uit wie er schuldig was aan het schade.}

Het is normaal dat de kosten van enkele tientjes per 12 maanden hoger wordt als je hogere klant bedragen kiest. In het algemeen keert een calamiteitlenverzekering voor inzittenden 35.000 euro uit bij invaliditeit en 15.000 bij overlijden.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een geschilt met betrekking tot je auto hebt, kun je juridische bijstand gebruiken. Dit kan een conflict zijn als gevolg van een ingeluk, maar bijvoorbeeld tevens een probleem met je autobedrijf. Aan de ene kant kun je dan rechtsbijstand ontvangen waarbij er sprake is van juridisch advies als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand ontvangen als je gebreken wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt vergoedt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn verscheidene aanvullende opties bij je autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je noodzakelijk vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een vast bedrag uit als iemand na een schade invalide raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar tevens voor eventuele familieleden.
  • Schadeverzekering voor inzittenden. vergoedt de schade die de bestuurder en/of inzittenden ervaren door het schade. Dat kan lichamelijke gebreken zijn, maar ook schade aan bagage of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de schade die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor rechterlijk advies en specialistische rechtshulp om onder meer gebreken aan de auto of letselschade te verhalen. Houd er rekening mee dat de maandprijs hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer ordinaire kennis over autoverzekeringen kun je ook lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeraars zijn samengesteld? Hier is meer te zien: goedkope autoverzekering studenten

Scroll naar boven