online autoverzekering

Goedkope Autoverzekering 18 Jaar

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de beste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de betere condities. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

Als je als gevolg van een ongeval met je auto arts kosten hebt dan worden deze kosten gedekt door je zorgverzekering. Als er echter sprake is van chronische arbeidsongeschiktheid of overlijden van jou als bestuurder, dan ontvang je ook een vooraf vastgestelde uitbetaling als je als extra een ongevallen inzittendenverzekering hebt afgesloten. Net als bij de gebreken inzittendenverzekering geldt hierbij dat het niet uitmaakt of de gebreken wel door eigen oorzaak is veroorzaakt.

No-claimbeschermer

Veel autoverzekeraars bieden ook de optie om je extra te verzekeren met een no-claimbeschermer. Met deze beschermer kun je 1 keer per 12 maanden schade claimen zonder dat de maandlasten van je autoverzekering omhoog gaat en zonder dat je korting op de no-claim verlaagd wordt. Het verhalen van deze schade heeft daarentegen wel invloed op het aantal schadevrije jaren. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het daardoor een optie dat je maandprijs wel meer wordt als gevolg van het verlagen van het aantal gebrekenvrije jaren.

Verzekeringen voor je auto vergelijken: welke dekkingen moet je kiezen?

Als je op deze website autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap 2 kiezen welke dekking je wilt. Er zijn er drie:

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je tevens de voordeligste autoverzekering. De gebreken die je met je auto veroorzaakt wordt betaald, maar je eigen gebreken niet.
  • WA Plus (tevens wel WA + beperkt casco genoemd). Naast de WA-dekking, wordt nu tevens de schade aan je eigen auto betaald bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. gebreken aan je eigen auto die je zelf hebt gemaakt (door bijvoorbeeld een schade) wordt niet voor je betaald.
  • WA + volledig casco (ook wel All Risk genoemd). Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle schade aan je eigen auto uitbetaald.

De mogelijkheid voor de bescherming hangt af van het bouw12 maanden en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de voordeligste autoverzekering en dekking: klasse is ook belangrijk. Ga je hier je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de beste keuze kunt maken. Hier is meer te zien: goedkope autoverzekering 18 jaar

Scroll naar boven