Autoverzekering Afsluiten Na Aankoop

Goedkoopste Wa Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de betere autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste condities. Of die het voordeligste bij je situatie past.{met de mooiste prijs-kwaliteitverhouding.

Goedkoopste Wa Autoverzekering

Vind je de goedkoopste kosten belangrijk? Bij ons kies je de goedkoopste verzekering voor je auto. Dat hangt zeker af van jouw automobiel zijn bouwjaar, merk, je aantal jaren zonder gebreken en het aantal kilometers op de teller. Onze tip: kijk niet zomaar naar de kosten, maar tevens naar de condities. Dat geld zeker in het geval van goedkoopste wa autoverzekering.

Autoverzekering beschermingen vergelijken

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen voor verschillende dekkingen: WA-verzekering, WA-verzekering + beperkt casco en allrisk autoverzekering. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het interessant om een allrisk autoverzekering af te sluiten. Voor auto’s die ouder dan 10 jaar zijn, is alleen een WA-verzekering over het algemeen voldoende.

  • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering

Een Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering is wettelijk verplicht. Hiermee ben je gedekt voor schade die jij toebrengt aan een ander. Bij schade aan tastbare goederen is de bescherming maximaal ruim €2.000.000, voor letselgebreken aan mensen is dit ten hoogste zeven en een half miljoen euro.

  • WA Plus}

Met een beperkt casco autoverzekering ben je niet alleen gedekt bij schade die jij met je auto toebrengt aan andermans eigendommen, maar tevens voor schade bij je eigen auto, onder meer door storm. Ook diefstal en ruitgebreken wordt meestal betaald door verzekeraars. Let hierbij wel op dat je naar een schadespecialist gaat die een afspraak heeft gemaakt met je verzekeringsmaatschappij.

  • Allrisk

Met een Allrisk verzekering voor je auto ben je gedekt tegen alle gebreken aan je auto. Of je zelf een aanrijding veroorzaakt of dat iemand een deuk in jouw auto rijdt, je krijgt de gebreken uitbetaald. Een geruststellende gedachte.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een probleem met betrekking tot je auto hebt, kun je juridische hulp nodig hebben. Dit kan een probleem zijn als gevolg van een aanrijding, maar bijvoorbeeld ook een geschil met je automonteur. Enerzijds kun je dan juridische hulp ontvangen waarbij er sprake is van juridische hulp als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand verwerven als je schade wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt gedekt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen wat voor een type autoverzekering u kiest. Dit kan nog best onduidelijk zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook indien u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende typen autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een optie om nog aanvullend verzekerd te worden. Wat er exact wordt verzekerd is gebonden aan van de verzekering die u kiest. Hoe duur een verzekering is, hangt af van het soort verzekering die u afsluit en de aanbieder waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is niet minder dan verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andere auto’s verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet vergoed.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto betaald, maar niet in alle schadegevallen. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet vergoed krijgen. De meeste mensen kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de tussen 3 en 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer de verzekeringnemer een splinternieuwe auto koopt. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel vergoed, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet gelijk een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde eigenschappen hiervan interessant vindt. Zo is het mogelijk om u extra te verzekeren voor inzittenden bij een calamiteit, of kunt u bijvoorbeeld de autoruiten aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra opties er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer u zonder schade rijdt, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: goedkoopste wa autoverzekering

Scroll naar boven