vodafone sim only

Goedkoopste Sim Only Vergelijken

Ben je op zoek naar een Sim Only-contract dat goed bij jou past? Bel gemakkelijk helpt je easy te vinden wat je zoekt. Je kunt hier alle abonnementen in de vorm van een Sim Only vergelijken en zo maak je immer de juiste optie. Bij Bel easy vind je de goedkopere Sim Only-aanbiedingen van alle grote providers als KPN en Ben. Het maakt niet uit of je het meest goedkope Sim Only-contract zoekt of een Sim Only-deal met een grote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Wat is een Sim Only abonnement?

Een Sim Only abonnement, vaak aangeduid als Sim Only of Sim Only, is een contract zonder een nieuwe mobiele telefoon.

Wil je wel een nieuwe mobiele telefoon , dan is het slim om Sim Only abonnementen met de aanschaf van een losse telefoon te vergelijken met abonnementen waarbij zowel toestel als contract worden geleverd. Dit is vooral nuttig als je het geen probleem vindt om het toestel in een keer te betalen.

De diverse Sim Only abonnementen

Sim Only abonnementen verschillen qua databundel, belminuten en maandelijkse kosten. Zo kun je voor een klein bedrag een Sim Only aankopen met redelijk weinig internet, belminuten en sms’jes. Je kan er echter tevens voor kiezen om onbeperkt data, belminuten en sms’jes af te nemen.

Als je niet kiest voor Sim Only, maar voor een contract met smartphone, is het vaak lastig in te schatten welk abonnement je moet kiezen. Bij Sim Only is dit een kleiner probleem omdat je je contract elke maand kan ophogen en verlagen (verschilt per provider). Mocht je twijfelen, moet je dus goed opletten dat het ophogen én verlagen van je contract mogelijk is bij jouw aanbieder. Je kan dan het betere met een lage bundel beginnen en deze, als het nodig is, ophogen.

Voorbeeld berekening

We nemen een algemene mobieltje als voorbeeld. Een nieuwe willkeurige mobieltje kost los al snel 769 euro. In combinatie met een smartphoneabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse contract kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per 12 maanden. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar mobiel abonnement 30 euro, op welk moment je de willkeurige mobieltje los zou kopen met een internet en mobiel bellen abonnement is een telecomabonnement kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met een telefoon is dan ook super voor de beller die zo spoedig mogelijk een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te aankopen, daar waar een telefonie abonnement is een abonnement voor telecom in vele gevallen goedkoper is. zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle smartphones geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de smartphone afhalen. In de praktijk houdt in dat meestal dat de afnemer nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet aanschaffen.

Kies het juiste Sim Only contract

Welk abonnement het goedkopere bij jou past hangt af van diverse onderwerpen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe over het algemeen bel je met je telefoon? Vind je het van invloed dat je razend snel internet hebt? Of maak je de facto alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telecomabonnement dat je benodigd en de periodieke abonnementskosten die daarbij komen kijken.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de termijn van het contract te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Er zijn Vandaag de dag echter tevens mobiel bellen bedrijven die een Sim Only abonnement met een duur van het abonnement van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een Sim Only providers eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je elke maand veel meer dan wanneer je een abonnement van 24 maanden afsluit.}

Ongelimiteerd bellen, internetten en sms’en, kan dat?

Er bestaan aanbieders die ongelimiteerd bellen, sms’en en internetten aanbieden tegen een vaste prijs. Vodafone en snel en simpel bieden al de optie tot ongelimiteerd bellen en sms’en. Robin Mobile biedt ook naast ongelimiteerd bellen en sms’en ook ongelimiteerd internetten aan.

Hoe hoog zijn de aansluitkosten?

De aansluitkosten bedragen bij de providers van mobiele telefonie tussen de 10 en de 20 euro. Iedere aanbieder vermeldt dit op haar eigen website. Bij verlenging worden er geen aansluitkosten in rekening gebracht.

Waarom een Sim Only abonnement?

Zoals gezegd bel je met een Sim Only aanbieding veel goedkoper dan met een normaal abonnement. Bovendien hoef je nergens aan vast te zitten, want er zijn verschillende providers met elke maand opzegbare abonnementen. Naast de lage kosten en de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, kun je ook nog lekker met je vertrouwde apparaat blijven bellen.

Waarom kiezen voor een Sim Only abonnement?

Loopt de contractperiode van je abonnement op zijn eind, ben je tevreden over smartphone die je hebt en heb je geen behoefte om te upgraden naar een nieuwer mobiele telefoon , dan is het slim om over te stappen naar een Sim Only abonnement. Op deze manier bespaar je de kosten voor de aanschaf van de mobiele telefoon. Niet alleen de eenmalige kosten, maar tevens de maandelijkse kosten die worden doorberekend voor de aanschaf van de mobieltje.

Overstappen naar een Sim Only abonnement is daarom een goede wijze om je maandelijkse uitgaven voor een Mobiel abonnement aanzienlijk te verlagen. En dat zonder in te boeten op de inhoud van de service (de verzameling data, het aantal belminuten en het aantal sms’jes).

Een tweede gewin is dat je kunt kiezen voor een elke maand opzegbaar abonnement. Je bent daardoor veel flexibeler om over te stappen naar een andere aanbieder. Bij een abonnement inclusief mobiele telefoon teken je een overeenkomst voor 1 of 2 jaar. Sinds kort kun je ook hier bij enkele partijen voor maandcontracten kiezen, maar dan tegen een hoger maandbedrag, plus moet je het apparaat in één maal afbetalen als je opzegt.

Stel dat je toch een nieuwe smartphone nodig hebt, dan kun je zelf een losse smartphone kiezen en aanschaffen. Nadeel kan zijn dat je het toestel dan in 1 keer moet betalen.

Besparen door een Sim Only internet contract te verlengen

Wil je uitsparen op je maandelijkse kosten voor bellen, sms’en en internetten? Verleng dan je mobieltje abonnement in de vorm van een Sim Only. Een abonnementsverlenging in de vorm van een Sim Only contract bij je huidige telecomaanbieder zal al simpel enkele euro’s tot tientallen euro’s kunnen schelen. Het verlengen van je smartphoneabonnement hangt af van je aanbieder. Een aantal providers hanteren 3 maand voor afloop van het contract, maar andere providers hanteren 6 maand. Het verlengen van je toestel contract kan ook nog eens tot ten hoogste 3 maand na verloop van je contract datum. Controleer wanneer je contract afloopt bij je telecomprovider en sluit acuut een goedkoper Sim Only abonnement af. De verlenging van je smartphoneabonnement gaat pas in vanaf het moment dat de contract datum verstreken is.

Scroll naar boven