sim only vodafone

Goedkoopste Sim Only Abonnement Vergelijken

Het leven is al duur genoeg, dat weten wij. Gelukkig kunt u uitsparen op uw telefoonabonnement, kunt u Sim Only vergelijken en het meest goedkope contract vinden. Als u al een telefoon heeft, is een Sim Only abonnement ideaal voor u, want hierbij betaalt u enkel de abonnementskosten en niets extra voor het mobieltje.

Sim Only vergelijken: voor wie?

Een Sim Only contract is ideaal voor de volgende 2 situaties:

 1. U heeft nog een (simlock vrije) telefoon
 2. U koopt een losse mobiel

Vergelijk Sim Only, kies zelf wat je nodig hebt en kies zelf hoeveel je betalen wilt. Een Sim Only abonnement afsluiten is gemakkelijk. In de meeste gevallen zorgt nieuwe provider voor nummerbehoud en uw nieuwe simkaart wordt gewoon thuisgestuurd.

Let op! Als u overstapt van een andere aanbieder, kan het zijn dat uw toestel niet simlock-vrij is. Controleer of uw telefoon simlock vrij is voordat u een Sim Only contract bestelt of lopende het Sim Only vergelijken. Neem contact op met uw huidige telecomprovider als u uw toestel simlock vrij wilt laten maken.

Sim Only verlengen

Als je momenteel al een Sim Only contract hebt en je tevreden bent, kun je ervoor kiezen om je Sim Only te verlengen. Hierdoor kun je opnieuw profiteren van nieuwe acties en de eventuele nieuwe prijzen. Als je jouw Sim Only verlengt, blijf je dus bij je huidige telecomaanbieder, maar heb je de mogelijkheid om een voordeliger of beter passend Sim Only abonnement te kiezen.

Voorbeeld berekening

We nemen een een mobile device als voorbeeld. Een nieuwe willkeurige smartphone kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een smartphone met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse contract kost dan 50 euro, mits dit smartphoneabonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per kalenderjaar. Bij een abonnement zonder mobieltje kost een vergelijkbaar telefoon met abonnement 30 euro, wanneer je de Samsung mobieltje los zou kopen met een Sim Only abonnement is een telecomabonnement kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoonabonnement is dan vooral handig voor de beller die spoedig een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te aankopen, daar waar een internet en mobiel bellen abonnement is een telecomabonnement in vele gevallen voordeliger is. zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle smartphones geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij het mobiele telefoon oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van de telefoon weghalen. In de praktijk houdt in dat meestal dat de klant nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen.

Kies het juiste Sim Only abonnement

Welk contract zonder mobieltje het goedkopere bij jou past hangt af van diverse delen. Zo is het van betekenis om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe meestal bel je met je toestel? Vind je het van belang dat je razend in enkele stappen internet hebt? Of maak je in feite alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type contract zonder mobiele telefoon dat je nodig hebt en de maandelijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de termijn van het contract te kiezen. Bij de meeste mobiele telefonie bedrijven kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn Vandaag de dag echter ook Sim Only aanbieders die een Sim Only contract met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een Sim Only abonnement van een maand kan leuk zijn als je een mobiele telefonie bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je per maand veel meer dan wanneer je een contract zonder mobieltje van 24 maanden afsluit.}

Uit welke internet en mobiel bellen abonnement kan ik kiezen?

Zoals gezegd heb je bij een internet en mobiel bellen abonnement meer keuze in mobiel bellen bedrijven dan bij een telefoniecontract met smartphone. Dat zijn echter niet allemaal verschillende mobiel bellen bedrijven met een eigen netwerk. In ons land tellen wij officieel 4 grote mobiel bellen bedrijven met een eigen netwerk, namelijk:

 • KPN,
 • Vodafone,
 • T-Mobile en
 • Tele2.

Alle andere Sim Only providers maken gebruik van het netwerk van een van deze telecom bedrijven. Zo maakt de providers hollandsnieuwe bijvoorbeeld gebruik van het netwerk Vodafone en heb je bij Simyo de betrouwbare bescherming van KPN. In totaal kent ons land op dit moment twaalf verscheidene Sim Only providers.

Hoe hoog zijn de aansluitkosten?

De aansluitkosten bedragen bij de providers van mobiele telefonie tussen de 10 en de 20 euro. Iedere telecomprovider vermeldt dit op haar eigen website. Bij verlenging worden er geen aansluitkosten in rekening gebracht.

Waarom Sim Only vergelijken?

Onze website is al in enkele jaren actief en sindsdien uitgegroeid tot de grootste Sim Only vergelijker van ons land. Wij hebben de afgelopen jaren dan ook de nodige ervaring opgedaan.

Geld besparen op je mobiele abonnement? Wij combineren als enige Sim Only prijsvergelijker in ons land het aanbod van maarliefst 15 netwerk aanbieders. Bovendien bieden wij de mogelijkheid naast de prijzen ook de beoordelingen van andere consumenten mee te nemen in je mogelijkheid voor een Sim Only.

Dagelijks wordt onze website voorzien van actuele prijzen. Zo kun jij weloverwogen een keuzemogelijkheid maken voor het meest passende abonnement. Onze missie is dan tevens om consumenten overbodige onkosten te uitsparen, zodat we zonder zorgen met elkaar in contact kunnen blijven.

Waarom kiezen voor een Sim Only abonnement?

Loopt de contractperiode van je contract op zijn eind, ben je tevreden over mobiele telefoon die je hebt en heb je geen behoefte om te upgraden naar een nieuwer mobieltje , dan is het slim om over te stappen naar een Sim Only abonnement. Op deze manier bespaar je de onkosten voor de aanschaf van de mobiele telefoon. Niet alleen de eenmalige kosten, maar ook de maandelijkse onkosten die worden doorberekend voor de aanschaf van de smartphone.

Overstappen naar een Sim Only abonnement is daarom een goede wijze om je maandelijkse uitgaven voor een Mobiel abonnement aanzienlijk te verlagen. En dat zonder in te boeten op de inhoud van de service (de groep data, het aantal belminuten en het aantal sms’jes).

Een tweede voordeel is dat je kunt kiezen voor een elke maand opzegbaar abonnement. Je bent hierdoor veel flexibeler om over te stappen naar een andere provider. Bij een contract inclusief smartphone teken je een overeenkomst voor 1 of 2 kalenderjaar. Sinds kort kun je tevens hier bij een aantal partijen voor maandcontracten kiezen, maar dan tegen een hoger maandbedrag, plus moet je het apparaat in één keer afbetalen als je opzegt.

Stel dat je welbeschouwd een nieuwe telefoon nodig hebt, dan kun je zelf een losse telefoon kiezen en aanschaffen. Nadeel kan zijn dat je het toestel dan in 1 keer moet betalen.

Welke aanbieders bieden Sim Only abonnementen aan?

SIM-only abonnementen worden gedekt door verschillende telecomproviders. Aanbieders zijn onder te verdelen in netwerk aanbieders en virtuele aanbieders, tevens wel MVNO’s genoemd.

Een netwerk telecomaanbieder heeft de beschikking over een eigen fysiek netwerk. gewoonlijk bieden zij virtuele providers toegang tot haar fysieke netwerk. Uitbreiding en onderhoud van het fysieke netwerk ligt volledig bij de betreffende netwerk provider. Holland kent 4 netwerk telecomaanbieders:

 • KPN
 • T-Mobile
 • Vodafone
 • Tele2 (Tele2 heeft alleen een eigen 4G-netwerk. Voor 3G diensten maakt zij gebruik van het netwerk van T-Mobile)

Een virtuele telecomprovider wordt meestal afgekort als MVNO (Mobile Virtual Network Operator). Een MVNO heeft zelf geen eigen fysiek netwerk en koopt capaciteit in bij een netwerk telecomaanbieder. MVNO’s richten zich veel op een bepaalde doelgroep. Hieronder tref je een overzicht aan van enkele virtuele providers die actief zijn in Holland. De vetgedrukte namen betreft partijen die onafhankelijk inkopen en geen onderdeel zijn van een netwerkprovider:

 • Ben (T-Mobile)
 • hollandsnieuwe (Vodafone)
 • Robin Mobile (KPN)
 • Simpel (T-Mobile)
 • Simyo (KPN)
 • Youfone (KPN)

Scroll naar boven