Kosten Aansprakelijkheidsverzekering

Goedkoopste Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is belangrijk om af te sluiten. Het wordt tevens wel een WA-verzekering genoemd, het betreft namelijk een verzekering geldig voor uw wettelijke aansprakelijkheid. Hiermee bent u verzekerd tegen de financiële gevolgen van de door u of uw gezinsleden veroorzaakte schade aan derden. Niet alleen uzelf, ook uw partner, kinderen, huisdieren en eventuele logees zijn gedekt als zij onverhoopt gebreken of letsel aan andere mensen veroorzaken.

Wat is een AVP?

Reden voor de verzekering om uit te keren bij goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering is dat jij aansprakelijk bent voor de te vergoeden schade aan personen of goederen. Als dat zo is, zijn ook de de daaruit voortvloeiende schades gedekt.

Een ongeval zit in een niet groot hoekje. Je vriendin kan per ongeluk een bal door het raam schoppen lopende het tennissen, of voor je het weet heeft je papegaai de bril van een oom voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet goed gedekt bent voor deze schade. Een WA verzekering vergoedt de kosten als jij of je vriendin per ongeluk de veroorzaker is van schade aan derden. Dit geldt uitsluitend voor de schade die jij of je kind als privé-persoon maken. Eventuele schade lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

WA verzekering (AVP)

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren biedt bescherming voor schade waar jij of jouw kind verantwoordelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. ook ben je verzekerd voor schade aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de gebreken niet met voorbedachte rade mag zijn toegebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de gebreken, betekent niet dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent bijvoorbeeld tevens verantwoordelijk voor schade aangebracht door je huisdier. Ook ben jij verantwoordelijk voor schade die is voorzaakt door een gebrek aan je huis. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van je woning op het hoofd van de buurman valt. Dan ben je aansprakelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeval zit in een nihil hoekje. Je kind kan per tegenslag een bal door het raam schoppen lopende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De onkosten kunnen flink oplopen als je niet verzekerd bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering betaalt de onkosten als jij of je familie per ongeluk de veroorzaker zijn van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele schade gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering geldt voor schade waar je volgens de wet verantwoordelijk voor bent. Hiermee wordt bedoeld: gebreken door onzorgvuldig handelen. schade door opzet en schade door een groep vallen niet onder de dekking. Veroorzaak je schade aan je eigen spullen of die van andere gezinsleden? tevens dit valt niet onder de dekking.

Je kunt deze verzekering voor jezelf aan gaan, maar tevens voor een ander, zoals je partner en je kinderen. Kinderen moeten minderjarig zijn – in dit geval onder de 21 – en inwonend. Studerende kinderen mogen, ook als ze uitwonend zijn, worden meeverzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar voor enkele euro elke maand kun je jezelf of een dierbare verzekeren tot een bedrag van maximaal 2,5 miljoen euro. Vergelijk nu!{

Waarom een WA verzekering?

Een AVP sluit je af om je te verzekeren tegen gebreken waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je toebrengt aan anderen of de spullen van andere mensen. Denk aan de laptop van je broer die je uit je handen laat vallen. Of je collega die valt over een laaghangend touw in je kamer en zijn been breekt. Een AVP betaalt niet alleen de gebreken die jij hebt veroorzaakt, ook die van onder andere je logés. Met een aansprakelijkheidsverzekering binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een bedrag van 1 miljoen euro.

Met de WA verzekering bescherm je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van de persoon die je per ongeluk gebreken berokkent. Wij begeleiden bij het maken van een keus voor de aansprakelijkheidsverzekering voor jouw gezin.

Uw aansprakelijkheidsverzekering verzekerd u tegen schade aan andere mensen waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen gebreken aan anderen

  • De aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt ook wel AVP genoemd
  • De aansprakelijkheidsverzekering betaald letsel gebreken en zaakschade
  • schade die met opzet is veroorzaakt wordt niet betaald
  • Financiële schade die niet voortvloeit uit een gebreken aan zaken of letselschade wordt niet vergoed

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is een verzekering die gebreken die iemand aan iemand anders of zijn spullen aanbrengt. De verzekering is in beginsel bij iedere verzekeringsmaatschappij dezelfde. Als u als consument schade toebrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot circa €1.250.000 vergoed per schadegeval. Dit bedrag verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In dit land is het vinden van een WA verzekering niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Met name met kinderen zit een ongeluk in een niet groot hoekje. De kosten voor het betalen van de veroorzaakte schade kan dan enorm hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de WA-verzekering voor autobezitters, hoort de AVP niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De kosten die je afdraagt voor een WA verzekering met bescherming voor het gehele gezin (ongeveer €50 per 12 maanden voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe niet hoog en sowieso geen reden om zo’n polis niet af te sluiten. ernaast ben je als je géén WA verzekering hebt en wel aansprakelijk bent voor gebreken aan eigendommen van een ander, veel meer kwijt. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

De premies van aansprakelijkheidsverzekeringen

De premies van aansprakelijkheidsverzekeringen lopen flink uiteen: de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering bleek in een test van de Consumentenbond ruwweg twee keer zo duur te zijn als de duurste aansprakelijkheidsverzekering Dat hoeft voor uw situatie niet automatisch de voordeligste aansprakelijkheidsverzekering te zijn. Vraag dus verscheidene offertes op en vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen niet alleen op premie, maar tevens op voorwaarden. Kijk onder meer even bij Inshared, Nowgo, Univé en Verzekeruzelf.

De aansprakelijkheidsverzekering van OHRA kreeg in 2020 van onderzoeksbureau Moneyview vijf sterren voor zowel kosten als voorwaarden. De aansprakelijkheidsverzekeringen van ABN Amro en Klaverblad kregen tevens vijf sterren voor voorwaarden van de polis. Moneyview gaf tevens vijf sterren voor prijs aan Aon en terstond aan United Insurance. Zo is de hoogste vergoeding voor schade door vriendendiensten (een geval waarin een verzekerde niet verantwoordelijk is) bij ABN AMRO en OHRA hoger dan bij de meeste andere producten. Wel sluiten ABN Amro en Inshared de dekking voor schade door drones nog telkens expliciet uit. OHRA is nog steeds de enige die aansprakelijkheidsschades van drones uitdrukkelijk wel dekt.

Wilt u weten wat de kosten is voor uw situatie? Dan kunt u een aansprakelijkheidsverzekering berekenen. Dit doet u in de vergelijker op deze website. U vult enkele gegevens in: uw gezinssamenstelling, uw geboortedatum, de geboortedatum van uw partner, het gedekt bedrag, het eigen risico type en het eigen risico algemeen. Aan de hand van deze gegevens kan de vergelijker de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering berekenen. Het kost u slechts 1 minuut van uw tijd.

Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij meerdere verzekeraars kun je tussen twee bedragen kiezen, maar bij sommige heb je geen keuzemogelijkheid. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag betekent tevens een hogere kosten die je maandelijks moet betalen. Je kunt tevens de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering geboden is heb je hier wel keus vrijheid in.

Voor wie en waarom?

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is er ruwweg in twee soorten: een alleenstaanden- of een gezinsdekking.

De namen zeggen het al: als je alleenwonend bent, kun je volstaan met een (goedkopere) dekking. Als je een gezinsdekking hebt afgesloten, dan zijn je vrouw of geregistreerd partner en je minderjarige zoon(s) en dochter(s) ook verzekerd. Dat is ook zo als je kinderen niet (meer) thuis wonen. Zelfs inwonende schoon- en (groot)ouders worden onder de AVP gezien als onderdeel van de familie. En ook bij de singles- als bij de gezinspolis zijn logés meeverzekerd.

Easy overstappen aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Het klinkt moeilijk om je oude WA verzekering te op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is snel geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappij. Zij maken de annuleren dan voor je in orde. Dan kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Scroll naar boven