Autoverzekering All Risk of Beperkt Casco

Goedkoop Autoverzekering

Door te vergelijken op hier vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste condities. Of die het slimste bij jouw geval past.{met de allerbeste kwaliteit-prijsverhouding.

Goedkoop Autoverzekering

Tips om geld te besparen op de verzekering voor je auto van je auto: is je auto ouder dan 5 of 10 jaar? Dan kan het voordelig zijn om je dekking bij te stellen. Ben je lid van Route Mobiel, ANWB of een andere pechhulpdienst? Neem dan geen automobilistenhulp bij je verzekering van je auto. Op welk moment je een rechtsbijstandverzekering met dekking voor verkeersongevallen hebt, hoef je geen aanvullende rechtsbijstandverzekering te nemen. Dit is geen advies, je moet zelf nadenken en nagaan wat je al hebt. dubbel verzekeren is niet verstandig. Dat geld zeker in het geval van goedkoop autoverzekering.

Autoverzekering beschermingen vergelijken

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen voor verschillende dekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering, WA-verzekering + beperkt casco en WA + volledig casco. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het verstandig om een WA + volledig casco autoverzekering af te sluiten. Voor auto’s in de leeftijd van 10 jaar en ouder, is enkel een WA-verzekering over het algemeen voldoende.

  • WA-verzekering

Een Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering is bij wet verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor schade die jij aandoet aan de auto van ander. Bij schade aan tastbare goederen is de dekking maximaal 2,vijf miljoen euro, voor letselschade aan personen is dit ten hoogste 7,vijf miljoen euro.

  • WA Plus}

Met een WA Plus autoverzekering ben je niet alleen verzekerd bij schade die jij met je auto aanbrengt aan anderen, maar tevens voor schade aan je eigen auto, onder andere door het weer. Ook diefstal en ruitschade wordt meestal vergoed door verzekeringsmaatschappijen. Let hierbij wel op dat je naar een schadespecialist gaat die afspraken heeft gemaakt met je verzekeraar.

  • WA volledig casco verzekering

Met een Allrisk verzekering voor je auto ben je verzekerd tegen alle schade aan je auto. Of je zelf een aanrijding veroorzaakt of dat iemand tegen je geparkeerde auto aanbotst, je krijgt de schade uitbetaald. Een prettige gedachte.

Goedkoop Autoverzekering

Als je een andere auto koopt, moet je verplicht een autoverzekering aan gaan. Dit is gemakkelijk te doen, maar let op dat je de juiste keuzes hierbij maakt. Er zijn ongeveer 120 diverse autoverzekeringen en de overweging hangt bijvoorbeeld af van het type auto, je leeftijd en het aantal gereden jaren zonder gebreken dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeraars baseren de maandprijs van hun autoverzekering op bovenstaande kenmerken. Om de slimste deal voor de verzekering van je auto te berekenen hebben ze deze gegevens nodig. De betere koop is niet altijd de meest voordelige autoverzekering: klasse is zeker zo belangrijk. Daarom kun je hier de verzekering voor je auto vergelijken die het goedkopere bij je persoonlijke situatie past. Dan kun je ogenblikkelijk een prima, maar gunstig geprijsde autoverzekering afsluiten.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn diverse extra opties bij je autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je benodigd vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een variabel bedrag uit als iemand na een ongeluk invalide raakt of het niet overleeft. Dat geldt voor de bestuurder, maar ook voor eventuele inzittenden.
  • Schadeverzekering voor familieleden. vergoedt de schade die de automobilist en/of familieleden ervaren door het schade. Dat kan lichamelijke schade zijn, maar ook schade aan persoonlijke spullen of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de gebreken die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor juridisch advies en specialistische rechtshulp om bijvoorbeeld schade aan de auto of letselschade te verhalen. Houd er rekening mee dat de kosten hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer gebruikelijke kennis over autoverzekeringen kun je ook lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeringsmaatschappijen zijn samengesteld? Hier is meer te zien: goedkoop autoverzekering

Scroll naar boven