wat kost een rechtsbijstandverzekering

Goede En Goedkope Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die advies biedt bij juridische problemen. Bijvoorbeeld als je wordt ontslagen omdat het bedrijf gaat reorganiseren. Dan is het fijn als iemand je helpt die weet wat je rechten en plichten zijn.

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Wilt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten dan doet u er goed aan eerst de verzekeraars te vergelijken. Bedenkt u zich hierbij goed welke pakketten u nodig heeft. Er zijn specifieke pakketten gericht op woonproblemen. Met onze vergelijker kunt u snel en simpel kiezen welk pakket u wilt verzekeren en hierbij vinden wij dan automatisch de voordeligste verzekeraar.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken bij hier is heel gemakkelijk. Je hoeft maar enkele gegevens in te vullen en je ziet gauw welke rechtsbijstandverzekering het beste bij jou past. Als je wilt, kun je ook de voorwaarden van de polis van de rechtsbijstandverzekering bekijken.

Pluspunten van de rechtsbijstandverzekering

De jaarmaandprijs van een rechtsbijstandverzekering (enkele honderden euro’s per jaar) is efficiënt terugverdiend als u deze premie vergelijkt met de kosten van een advocaat of jurist bij een juridisch geschil.

  • De dekking geldt niet alleen voor uzelf, maar tevens voor al uw gezinsleden.
  • U kunt door bepaalde modules wel of juist niet te selecteren, de dekking van uw rechtsbijstandpolis min of meer op maat maken.
  • Een rechtsbijstandverzekering kan bijdragen aan het gevoel dat u bij onvoorziene juridische problemen niet voor grote juridische onkosten komt te staan.

    Eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering

    Een rechtsbijstandverzekering biedt geen financiële uitbetaling in het geval van geschillen, maar levert feitelijk een dienst aan u als verzekeringnemer. Dit maakt het soms wat lastig om te bepalen hoe het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering werkt. Mocht u ervoor kiezen om een eigen risico in te stellen bij het afsluiten van dit type verzekering, dan krijgt u bij het inschakelen van juridische hulp een rekening van uw verzekeraar. Het kan verkeren dat juridisch advies niet onder uw eigen risico valt en altijd gratis is.

    Het is interessant om voor een eigen risico te kiezen als u geen conflicten verwachten en uw maandelijkse maandprijs wilt verlagen. Des te hoger uw eigen risico is, des te lager is ook uw maandelijkse premie.

Scroll naar boven