goedkope autoverzekering

Goede Autoverzekering

Door te vergelijken op hier vind je de meest geschikte autoverzekering. Of de autoverzekering met de betere condities. Of die het beste bij jouw situatie past.{met de mooiste prijs-kwaliteitverhouding.

Goede Autoverzekering

Vind je de meest lage premie doorslaggevend? Bij ons vind je de meest geschikte autoverzekering. Dat hangt allicht af van je vehikel zijn bouwjaar, merk, je aantal schadevrije jaren en kilometrage. Onze hint: selecteer niet alleen naar de maandlasten, maar tevens naar de voorwaarden. Dat geld zeker in het geval van goede autoverzekering.

Autoverzekering dekkingen vergelijken

Als je een verzekering voor je auto afsluit, kun je kiezen voor diverse dekkingen: WA-verzekering, WA-verzekering + beperkt casco en allrisk autoverzekering. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het interessant om een WA + volledig casco verzekering voor je auto te kiezen. Voor auto’s in de leeftijd van 10 twaalf maanden en ouder, is enkel een WA-verzekering over het algemeen voldoende.

 • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering

Een WA-verzekering is wettelijk verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor schade die jij toebrengt aan een ander. Bij gebreken aan tastbare zaken is de dekking ten hoogste ruim €2.000.000, voor letselschade aan personen is dit ten hoogste zeven en een half miljoen euro.

 • WA Plus}

Met een WA Plus autoverzekering ben je niet alleen verzekerd bij gebreken die jij met je auto aanbrengt aan andermans eigendommen, maar ook voor gebreken aan je eigen auto, bijvoorbeeld door hagel. Tevens diefstal en ruitgebreken wordt vaak betaald door verzekeringsmaatschappijen. Let als het even kan op dat je naar een herstelbedrijf gaat die afspraken heeft gemaakt met jouw verzekeringsmaatschappij.

 • WA volledig casco verzekering

Met een Allrisk verzekering voor je auto ben je verzekerd tegen alle gebreken aan je auto. Of je zelf schade veroorzaakt of dat iemand tegen je geparkeerde auto aanbotst, je krijgt de schade terugbetaald. Een prettige gedachte.

Autoverzekering

In beginsel kunt u een autoverzekering op basis van de volgende 3 basisdekkingen kiezen;

 • WA
 • WA-Plus
 • WA-Casco

ernaast kunt u extra dekkingen nemen, zoals hulp bij autopech in het binnenland of een inzittendenverzekering.

FBTO heeft een unieke nieuwe manier van verzekeren met de Internet Autoverzekering. U regelt alles zelf online, waarmee de maandprijs extra laag is. De verzekering is tevens heel flexibel. U heeft geen jaarcontract en u kunt terstond afsluiten wijzigen of beëindigen.

Bij de FBTO Internet Autoverzekering wordt uw opgebouwde no-claimkorting maandelijks verrekend in plaats van jaarlijks. Zo betaalt u dus iedere maand minder premie!

De voordelen van de FBTO Internet Autoverzekering zijn:

 • Geen jaarcontract
 •  spoorslags wijzigen, aanvullen of annuleren van uw polis
 • Een lage premie, die elke gebrekenvrije maand daalt
 • Geen papieren rompslomp

Profiteer nu ook van de FBTO Internet Autoverzekering!

Bereken hier uw premie!

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen welke soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best onduidelijk zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook wanneer u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt in een schuur staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende typen autoverzekeringen:

 • WA,
 • WA+ beperkt casco
 • WA+ volledig casco.

Ook is het mogelijk om nog extra verzekerd te worden. Wat er exact wordt verzekerd is gebonden aan van de verzekering die u aangaat. Hoe duur een verzekering is, is gebonden aan van het soort verzekering die u afsluit en de verzekeraar waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is ten minste verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan de auto van een ander verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet betaald.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto betaald. Dit geldt echter niet voor alle gevallen. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet uitbetaald krijgen. De meeste consumenten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de tussen 3 en 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer de verzekeringnemer een splinternieuwe auto gekocht heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele aanvullende verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet meteen een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde opties hiervan belangrijk vindt. Zo is het een mogelijkheid om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een schadeclaim, of kunt u bijvoorbeeld uw ruiten aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: goede autoverzekering

Scroll naar boven