kortdurende reisverzekering

Globetrotter Reisverzekering

Tegenwoordig is het voor iedereen interessant om er zich van te vergewissen dat een gevaar vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het geval wanneer u er voor kiest om een reis te boeken. U kunt voor weggaan er mee te maken krijgen met een plotse geval waardoor u niet van huis kunt gaan, maar alsook lopende uw tochtje kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het aan gaan van de beste reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering moet kosten, hangt van een aantal opties af. onder andere waar je vakantie naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een aantal euro per jaar.

Dat het afsluiten van een reisverzekering interessant is voor iedereen die onbezorgd een reis wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. Een voordelige reisverzekering aan gaan is tegenwoordig door het uitvoeren van een onafhankelijke vergelijking zeer gemakkelijk, maar voor veel mensen is ook het vinden van een de meeste voordelige reisverzekering een vereiste. Een de voordeligste en de goedkoopste reisverzekering in één aan gaan is perfect mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigsheidsduur van de reisverzekering in kwestie alsook met de beschermingen die gedekt dienen te worden. Voor wat dit laatste betreft is het vooral important om rekening te houden met de regio naar waar u op reis gaat. bepaalde beschermingen worden bij een op zijn minst reisverzekering namelijk aleen geboden als de reis zich binnen de Europese Unie afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op reis gaat en u maakt een vakantiereis naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, daardoor zou het kunnen dat u onverwachte kosten moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuisonkosten als u ineens ziek wordt of door een probleem in het hospitaal komt. De optie dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. ook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere kans op een probleem.

Wat is er verzekerd in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa in ieder geval verzekerd voor hulpverlening, onvoorziene uitgaven, een ongeval en en aansprakelijkheid voor schade aan uw vakantieverblijf.

Hulpverlening

Altijd hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding tijdens de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Niet verwachte uitgaven

Bijvoorbeeld voor niet verwachte trip– en verblijfskosten als je in het buitenland in het kliniek terecht komt of plotseling naar huis moet terugkeren na een calamiteit of ernstige ziekte. Of voor uitgaven voor opsporings- of reddingsacties, als je gedurende een bergwandeling niet meer weet waar je bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de onvoorziene uitgaven als gevolg van een probleem.

Aansprakelijkheid voor schade aan vakantiereisverblijf

Kosten door onder andere schade aan de inboedel van uw tochtjeverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Kijk alsook goed naar vergoedingen die bij sommige reisverzekeringen in ieder geval zijn inbegrepen. Er bestaan tevens verzekeringen die bijvoorbeeld op zijn minst winter- en watersport dekken. Dat betekent dat deze verzekeringen vaak meer kosten dan verzekeringen die deze beschermingen niet standaard meeverzekeren. Ga je dus niet op sneeuwvakantie en geen watersport beoefenen? Dan is het voordeliger om een reisverzekering te kiezen die deze sporten tevens niet dekt.

Reisverzekering en dekking

Ga je een reisverzekering aan gaan? Dan zijn er veel mogelijkheden om je goed te verzekeren. Naast dat je kunt kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering kun je tevens beschermingen kiezen. De bescherming die je kiest is bepalend voor je kosten en hoe goed je verzekerd bent. Verzekeraars hebben de wereld in verschillende dekkingsgebieden ingedeeld:

Nederlanddekking – Binnenland, inclusief dagtrips naar het buitenland.

Europadekking – Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat alsook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de bescherming vallen.

Wereldbescherming – Alle landen en werelddelen.

Verder kun je alsook de reisduur bepalen en of je contant geld wilt verzekeren. Maar alsook geneeskundige kosten dekking, bagagedekking of automobilistenhulp kun je kiezen. Als je gedurende je vakantie mee gaat doen aan wintersport, duiken of een risicovolle sport moet je dit in de regel extra verzekeren. Tevens is het mogelijk een extra uitbetaling te krijgen als jij lopende je vakantie een tegenslag krijgt en je wordt invalide of komt te overlijden. Allemaal extra garanties die voor jou cruciaal kunnen zijn lopende je vakantie. hier vergelijkt alle reisverzekeringen met jouw gekozen dekkingen.

Als je graag op sneeuwvakantie gaat of een andere risicovolle sport gaat aanwenden lopende je vakantie kan het nodig zijn dat je hier een speciale verzekering voor moet aan gaan. De groep risicosporten bestaat naast sneeuwvakantie uit berg-, lucht-, water- en meerdere andere sporten zoals rugby onder andere. Kijk goed naar de voorwaarden als je op een actieve vakantie gaat.

Hierbij geldt wederom dat hoe groter de gevaren van de sport zijn, hoe hoger de premie zal zijn. Immers is het bij dit type verzekering veel belangrijker te zorgen dat je een goede bescherming hebt dan een zo voordelig mogelijke premie. Kijk er goed naar of er bepaalde uitsluitingen zijn en wat de maximale hoogtes zijn van de tegemoetkomingen.

Wat is een multirisicoverzekering?

Op welk moment u van plan bent om een reisverzekering af te sluiten kunt u continu een keus maken tussen verschillende mogelijkheden. We onderscheiden op dit gebied de kortlopende van de doorlopende reisverzekering, maar daarnaast bestaat er ook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een bepaalde variant kunnen we in principe het best duiden als een groep van verzekeringen. Het betreft hier niet alleen de gewone reisverzekering, ze wordt doorgaans immer gekoppeld met een speciale bescherming voor annuleren. Op deze wijze beschikt u dan ook over een totaal pakket waardoor u zonder twijfel zonder zorgen op reis van huis kunt. Bent u tevens wel geïnteresseerd in het afsluiten van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer kennis willen ontvangen? Lees dan efficiënt verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u op een rijtje.

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Bedenk dan goed of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor geneeskundige kosten (misschien heb je die ook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), hulp bij autopech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en regel dat je niet twee keer verzekerd bent. Vaak kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel geld overhouden.

Maximale tegemoetkomingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering compleet niet nodig, maar als er welbeschouwd wat gebeurt wil je graag dat de schade eenvoudig wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg cruciaal bij je reisverzekering? Onder andere voor camera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de beste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis tenslotte moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf te annuleren als resultaat van zekere omstandigheden. Tevens als je door zekere omstandigheden gedurende je vakantie gedwongen bent om naar huis te vertrekken, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzeggen van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Ook met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering afzeggen kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering vinden. Zo eenvoudig is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven