inboedel en opstalverzekering

Gemiddelde Kosten Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en vinden via onze site is heel simpel. Op onze website vergelijk je opstalverzekeringen op kostprijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je premie kunt geld overhouden. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest goedkope opstalverzekering aangaat, maar dat je er ook een kiest die het beste bij jou past.

Eenvoudig en snel je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op kosten én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet stante pede wat voor jou de goedkoopste en goedkopere opstalverzekering is. Sluit deze meteen af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te kopen en moet je een opstalverzekering aan gaan? Bij ons kun je snel de opstalverzekering vergelijken op kostprijs en dekking. Zo vind jij simpel en simpel een opstalverzekering die past bij jouw opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul tevens je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de mogelijkheid om ook de inboedelverzekering tevens mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij jouw huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je je opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type huis je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je huis heeft, of je woning beveiligd is, wat de oppervlakte van je huis is én wat het bouwkalenderjaar van je huis is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je gegevens in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de kwaliteit van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal ingevoerd? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op dekking en prijs.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel easy de slimste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt enkele vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is snel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je terstond de 3 beste deals voor je opstalverzekering die je tevens onverwijld online kunt aan gaan. De meest voordelige opstalverzekering staat hier tevens altijd bij. Je kunt vanzelfsprekend tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens stante pede de kosten berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op 1 website, snel toch?

Opzeggen bij premieverhoging

Als de verzekeringsmaatschappij de kosten van jouw opstalverzekering verhoogd, kun je jouw verzekering er linea recta beëindigen. Je moet dat wel binnen 30 dagen nadat de maandprijs is verhoogd doen. Dit mag ook als de voorwaarden worden gewijzigd in je nadeel. In beide gevallen moet het een wijziging zijn die voor alle klanten wordt gedaan, en niet alleen voor jou.

Wat is de herbouwwaarde?

Aan de hand van de herbouwwaarde wordt vastgesteld voor welk bedrag je jouw huis moet verzekeren. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw te bouwen, op dezelfde plek en manier.

Herbouwwaarde berekenen

De simpelste wijze om de herbouwwaarde vast te stellen is door het gebruiken van een herbouwwaardemeter. Hierbij wordt aan de hand van het type woning, de kwaliteit van de bouwdelen en de inhoud de herbouwwaarde vastgesteld. Veel woonverzekeraars verlenen op basis van een (naar waarheid ingevulde) herbouwwaardemeter garantie tegen onderverzekering.

Herbouwwaardemeter

Wil je een opstalverzekering vinden? Dan is de herbouwwaarde van je huis om te onthouden. De herbouwwaarde van je huis is het bedrag dat nodig is om je huis op dezelfde plek, op dezelfde manier te herbouwen. Door de herbouwwaarde weet je verzekeraar voor welk bedrag jouw opstal gedekt moet worden. Mede aan de hand van de herbouwwaarde van je opstal wordt de premie voor de opstalverzekering berekend. Deze voorkomt dat je ondergedekt bent. En hierdoor ben je zelfs verzekerd tegen onderverzekering. Heb je een huis met een groot woonoppervlak en bijvoorbeeld een rieten dak? In speciale gevallen is het verstandig om de herbouwwaarde te laten opmeten door een taxateur.

Herbouwwaarde

Wil je een opstalverzekering vinden? Dan is de herbouwwaarde van je huis van belang. De herbouwwaarde van je huis is het bedrag dat nodig is om je huis op dezelfde plek, op dezelfde wijze te herbouwen. Door de herbouwwaarde weet jouw verzekeringsmaatschappij voor welk bedrag jouw opstal gedekt moet worden. Naar aanleiding van van de herbouwwaarde van je opstal wordt de kosten voor de opstalverzekering berekend. Deze voorkomt dat je ondergedekt bent. En daardoor ben je zelfs verzekerd tegen onderverzekering. Heb je een huis met een groot woonoppervlak en onder andere een rieten dak? In speciale gevallen is het verstandig om de herbouwwaarde te laten opmeten door een taxateur.

Opstalverzekering verplicht

In een opstalverzekering verplicht? Nee, het is wettelijk niet vereist om een opstalverzekering af te sluiten. Heb je een koophuis of ben je je van een huis te aanschaffen, en heb je dus een hypotheek lopen of nodig? Dan voorgeschreven de hypotheekverstrekker je over het algemeen wel om een opstalverzekering af te sluiten. Zo is de hypotheekverstrekker er tenminste zeker van dat je je hypotheek nog kunt terugbetalen in het situatie je opstal enorme schade oploopt. Je opstal heeft namelijk een grote waarde, en al dat geld kunnen de meeste mensen niet zomaar ophoesten. Als je een opstalverzekering hebt, wordt de geleden schade uitgekeerd door je opstalverzekeraar. De meeste hypotheekverstrekkers willen daarom dat de opstalverzekering start op de dag dat de woning wordt opgeleverd.

Verbouwen

Ga je tevens verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet volledig gedekt bent wanneer de huis niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {nieuwe woning} langere tijd leeg. Moet je je woning nog verbouwen? Ook dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Wanneer een kliklaminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet noodzakelijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven