online boekhouden

Financiele Administratie Software

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn gigantisch veel diverse programma’s beschikbaar. Het is dus niet easy om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Een boekhouding opzetten met een boekhoudprogramma

Het is natuurlijk voor elke ondernemer van betekenis om de administratie bij te houden. Een boekhouding beginnen klinkt dan wellicht tevens niet heel erg spannend, maar is wel van groot belang voor het winstbejag van jouw zaak. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er enkele belangrijke punten die je moet doen:

Open een zakelijk rekening

Met het openen van een zakelijke rekening, scheid je de zakelijke en de privé geldstromen. Zo houd je het inzichtelijk en kun je in 1 oogopslag zien of en hoe jouw onderneming ervoor staat. Ernaast krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven kalenderjaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van invloed om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandig ondernemer heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar meestal geen hoofdpunt. Uiteindelijk is het wel belangrijk dat je de controle houdt over je bedrijf. Goede programma voor je boekhouding is de manier om dat uit te voeren. Een online programma voor je boekhouding maakt het een optie om te allen tijde overzicht te hebben in je ondernemeing en immer en overal de boekhouding te actualiseren. Een voorbeeld uit de praktijk is uitgaven in de boekhouding krijgen. Veel programma’s voor je boekhouding hebben onder meer de functie om een foto te maken van een kassabon en deze gelijk te e-mailen in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan weg en de inhoud van de afbeelding hoef je later alleen nog maar even in te vullen in je programma voor je boekhouding. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte wijze van werken om te boekhouden.

Op deze website tonen we uiteenlopende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het betere past bij je situatie. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een zonder extra kosten proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudsoftware bij je situatie past.

Voordelen online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je administratie overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een device met toegang tot het internet. Ernaast is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig en simpel je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar een overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van wellicht wel een hele tijd geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft diverse voordelen.

Op je pc, tablet én mobiele telefoon

Veel boekhouding software biedt de optie om het programma te gebruiken op diverse apparaten, zoals je pc, tablet én mobieltje met een app. Met een online boekhoudsoftware. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die wijze heb je altijd beschikking over de juiste gegevens en kun je eenvoudig nieuwe informatie opvragen. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je boekhouding met een boekhoudsoftware, kun je simpel informatie verwerken. Heeft een collega informatie nodig over een factuur van een debiteur? Is er budget voor een nieuwe marketingcampagne? Of lopen de inkomsten terug en moet je nieuwe klanten gaan binnenhalen? Je kunt easy beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over financiele administratie software.

Scroll naar boven