gratis boekhoudprogramma

Facturatie Software Gratis

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn bovenmatig veel verscheidene programma’s beschikbaar. Het is dus niet gemakkelijk om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Grip op de zaak

Ieder online programma voor je boekhouding bevat (standaard) de mogelijkheid om verschillende grafieken te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het programma voor je boekhouding voor je aan de hand van een template. Mocht je een boekhouder hebben, dan hoeft deze de overzichten alleen nog maar te inspecteren. Je hebt gegevens efficiënt en leesbaar en kunt eenvoudig analyseren. Je ziet in één ogenblik in je programma voor je boekhouding hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet verkrijgen. Zo weet je wat je nog kunt uitgeven en wat je jezelf aan salaris kan uitkeren. Tevens weet je bijvoorbeeld dankzij de BTW-overzichten acuut welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Wees zorgvuldig met het invullen van de boekhouding

Ga vanaf de opstart van je onderneming zorgvuldig te werk en zorg immer voor een helder overzicht. Maar met alleen het behoudt van overzicht ben je er nog niet. Het is tevens van betekenis regelmatig je administratie bij te werken. Het bijwerken van een geordende boekhouding neemt niet moeilijkweg minder tijd in beslag. Op deze wijze win je tijd met je boekhoudsysteem en heb je meer tijd voor je klanten.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandig ondernemer heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar over het algemeen geen hoofdpunt. Toch ook is het wel van belang dat je de vinger aan de pols houdt over jouw zaak. Goede programma voor je boekhouding is de manier om dat uit te voeren. Een online boekhoudprogramma maakt het mogelijk om te allen tijde overzicht te hebben in je ondernemeing en altijd en overal de boekhouding te actualiseren. Een voorbeeld uit de praktijk is uitgaven in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudsoftware hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om een afbeelding te maken van een kassabon en deze gelijk te verwerken in het online boekhoudsysteem. De factuur kan weg en de informatie van de foto hoef je later alleen nog maar even over te nemen in je boekhoudprogramma. Geen rondslingerende papieren meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte werkmethode om te administreren.

Op deze website tonen we uiteenlopende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het betere past bij je situatie. Heb je er één gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het programma voor je boekhouding bij je wensen past.

Voordelen online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je administratie overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is internet en een device met toegang tot internet. Daarnaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart in enkele stappen en niet moeilijk je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar een overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt gevonden van mogelijkerwijs wel een hele tijd geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online programma voor je boekhouding heeft verschillende voordelen.

Er zijn boekhoudprogramma’s voor de zelfstandige ondernemer of voor de gevestigde ondernemer. Ook heb je verschil in offline en online cloud apps voor online boekhouden. Een offline boekhoudprogramma installeer je op je computer, een online programma voor de boekhouding hoef je niet te installeren. Deze is altijd waar je maar bent te bereiken. Tevens heeft ieder programma voor je boekhouding weer zijn eigen eigenschappen en voordelen. Bij het ene programma voor je boekhoudingkun je boekhouden en facturen versturen. Bij een ander programma voor je boekhouding kun je weer automatisch btw-aangifte doen of je gewerkte tijd declareren. Tevens is het ene programma voor je boekhouding zeer vanzelfsprekend en simpel in gebruik en hoef je weinig te weten over boekhouden. Bij het andere programma voor je boekhouding is het wellicht niet zo vanzelfsprekend en moet je juist veel kennis bezitten Klik hier als je meer weten over facturatie software gratis.

Scroll naar boven