Energiemaatschappijen Vergelijken

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig verschillende energieleveranciers naast elkaar zetten op basis van prijsprijs per maand, contractduur, duurzaamheid en het energietarief. Wanneer u uw verbruiksgegevens bij de hand heeft kunt u deze ook invoeren, hierdoor zal u een goed beeld krijgen van de maandkosten bij uw eventuele nieuwe energieleverancier.

Online energievergelijking? Energiemaatschappijen Vergelijken!

Wanneer u bij de energievergelijking een slimme deal heeft gevonden kunt u deze simpel via de tool afsluiten op de website van energieaanbieder. Na het afsluiten van uw nieuwe contract hoeft u alleen nog uw meterstanden door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

Tarieven voor energie kunnen per leverancier flink verschillen en dit kan op jaarbasis al gauw honderden euro’s goedkoper worden. De kosten voor|uitgaven aan} gas en licht bestaan uit de verbruikskosten, belasting op energie, btw en vastrechtkosten. De energietarieven veranderen ontzettend per energieleverancier en ook uw locatie kan effect hebben op de prijs. Jarenlang bij dezelfde leverancier blijven is niet kostenbesparend, om die reden is het interessant om regelmatig uw maandlasten te vergelijken met andere aanbieders. Via onze website vergelijkt u snel de prijzen van meer dan 15 leveranciers.

Energiemaatschappijen Vergelijken

Waarom vergelijken we Energiemaatschappijen Vergelijken?

Wist u dat gas en licht vergelijken dé manier is om de goedkoopste leverancier te vinden? En dat u daardoor veel kunt besparen op de vaste lasten? Het invullen van de vergelijker is ook nog eens erg simpel. En overstappen daarna ook!

Door het vergelijken van energie, ook wel energie, kunt u simpel jaarlijks flink geld besparen. Via onze website kunt u aanbieders van gaslicht vergelijken op basis van bijvoorbeeld prijs, kwaliteit en reviews van andere klanten. Met onze energievergelijker vindt u binnen enkele momenten de beste energieleverancier. Hierdoor bespaart u zomaar honderden euro’s op uw gas- en stroomrekening. Probeer het ook en vergelijk snel tot wel vier aanbieders op basis van welkomstkortingen, leveringstarieven en andere kosten.

 • Slechts enkele minuten werk.
 • Overstappen is enkele klikken met de muis.
 • Het prijsverschil is al gauw enkele honderden euro’s!

Overstappen kost niets en snel geregeld. Zo kunt u simpelweg en zonder moeite flink besparen op uw gas- en stroomrekening. Uw opbrengst kan zelfs oplopen tot 450 euro! U hoeft uw huidige energiecontract niet zelf op te zeggen, dat doet de nieuwe leverancier van gas en licht voor u. En met 14 dagen wettelijke bedenktijd zit u nergens aan vast.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder vermeld kunnen de kosten voor stroom en gas per gas- en stroomleveranciers flink verschillen, daarnaast moet u ook letten op de vaste tarieven die de energieleveranciers doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is in enkele gevallen mogelijk dat een leveringsovereeenkomst zum beispiel voordelig lijkt door de voordelige energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u via onze website simpel de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder andere letten op de volgende factoren;

 • Energietarieven.

Hierbij kunt u rekening houden met de stroomkosten per kWh en de gaskosten per kubieke meter. Het is ook belangrijk om te bekijken of het een vast of variabel energietarief is. Bij een vast tarief betaalt u de hele periode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.

 • Extra kosten

De kosten voor het netwerk en vastrechtskosten kunnen verschillen per energieleverancier, deze extra kosten kunnen flink in prijs uitmaken. Check om die reden immer wat de gemiddelde maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze vaste kosten goedkoper uit bent.

 • Speciale acties

De energiemarkt is erg concurrerend, om die reden gebruiken veel energieleverancier speciale acties om nieuwe klanten te trekken. Profiteer van deze kortingsacties en scoor een gratis tablet, een lager energietarief of een ander cadeautje!

 • Duurzaamheid van de geleverde energie.

Bent u op zoek naar een groene gas- en stroomleverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u ook onmiddellijk een overzicht in hoe duurzaam de gas- en stroomleverancier is! Bekijk het hier en maak direct een energievergelijking.

 • De contractduur.

Energiecontracten lopen in de regel 1, 3 of vijf jaar, al zijn er op het moment ook overeenkomsten voor twee of vier jaar. U kunt ook kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen te annuleren!

Controleer ook wat overige consumenten over een gas- en stroomleverancier vertellen! Op onze website kunt u een waarderingen lezen over uw leverancier.

Vaste of variabele energietarieven kiezen?

{Wanneer u tarieven voor gas en licht gaat vergelijken dan kunt u kiezen voor een termijncontract met vaste of met variabele energietarieven. Vaste energietarieven zet u vast voor een langere tijd, bijvoorbeeld één of drie jaar. Variabele tarieven voor energielevering kunnen elke 31 dagen, per drie maanden of per 6 maanden wijzigen. Zo profiteert u dus van dalingen in de prijs maar kunt u ook meer kwijt zijn wanneer de tarieven voor energielevering stijgen.

Door een andere aanbieder te kiezen via onze energievergelijker kunt u efficiënt geld besparen. Bijna alle huishoudens kunnen besparen door te switchen, en in veel gevallen tot wel honderden euro’s! Een gemiddelde overstapper bespaart €350,00 door de welkomstbonus! En dat is maar goed ook, want energie is de laatste tijd enorm in prijs gestegen. }

Vaste energiekosten

Naast de tarieven voor energie bestaat de rekening voor energie ook voor een deel uit vaste kosten, ook deze kunnen enorm oplopen. Jaarlijks betaalt u voor elektriciteit gemiddeld al snel €275,00 vaste kosten per 12 maanden en voor gas ook nog een 215,00. Voor elektriciteit heeft dit voornamelijk te maken met de teruggave belasting op energie en voor gas met de kosten voor de gasaansluiting en de huur van de gasmeter.

Energietarieven vergelijken en besparen

Consumenten die vrijwel nooit overstappen kunnen enorm besparen door te [wisselen van energieleverancier. Als u al geruime rijd klant bent bij een leverancier betaalt u over het algemeen te veel voor uw gas en elektriciteit en liggen de prijzen voor gas en elektriciteit gemiddeld gezien hoog. Door over te stappen kunt u al gauw €300,00 overhouden!

Hoe werkt de energievergelijker

Met de energievergelijker kunt u simpel en snel onder andere energiecontracten vergelijken van EON, DealDirect, Electrabel, Oxxio, Nuon, Energiedirect, Miky Energie Topdeal en de Nederlandse Energie Maatschappij! Om het overzichtelijk te krijgen kunt u uw huidige verbruik invoeren, uw postcode, de gewenste duur van het contract en eventueel de mate van duurzaamheid. Met de gegevens calculeert de energievergelijker binnen enkele secondes de beste energiecontracten! Wanneer een energieleverancier een speciale actie heeft lopen dan vindt u deze ook terug in het overzicht.

Stappen energievergelijker

 1. Vul uw postcode in om de beschikbare gas- en stroomleveranciers te vinden.
 2. Geef uw type meter aan en type huis.
 3. Vul het aantal leden van uw huishouden in.
 4. Wanneer u uw precieze verbruik in de buurt heeft kunt u deze ook invullen.
 5. Kies de gewenste duur van het contract en duurzaamheid.
 6. Klik op ‘Start met vergelijken’.
 7. Vergelijk de goedkoopste deals! Tip: Gebruik ‘Meer informatie’ om een beter beeld te krijgen van de offerte
 8. Klik op aanvragen om uw contract af te sluiten!

Energiemaatschappijen Vergelijken

Overstappen van gaslicht

Genoeg reden om over te stappen van energie. Toch? In het geval u ook wilt overstappen dan raden wij u aan om gebruik te maken van onze energievergelijker. Zo weet u exact wat u voor gas en licht gaat afdragen. Na het invoeren van uw gegevens ziet u direct welke energieleverancier het voordeligste is. Ook kunt u nog filteren op basis van met name contractduur, duurzaamheid en leverancier. In het geval u een keuze hebt gemaakt kunt u het contract afsluiten in onze vergelijker of via de website van de gas- en stroomleverancier. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Na uw wettelijke bedenktijd zal uw nieuwe energieleverancier uw huidige gas- en stroomleverancier opzeggen. Hier hoeft u zelf niets voor te doen. Zelf hoeft u enkel eenmalig uw meterstanden door te geven. Verder wordt alles geregeld! Wanneer alles is geregeld ontvangt u vanzelf bericht van uw nieuwe gas- en stroomleverancier. Zo eenvoudig is het!

Laatste Blog-artikelen over Energiemaatschappijen Vergelijken

Posts not found

Scroll to top