Energiekosten Vergelijken

Met onze vergelijkingstool voor gas en stroom kunt u simpel bekende leveranciers van gas en stroom naast elkaar zetten op basis van prijsprijs per maand, duur van het contract, duurzaamheid en het energietarief. Wanneer u uw jaarverbruik in de buurt heeft kunt u deze ook toevoegen aan de vergelijker, hiermee zal u een prima beeld krijgen van de maandkosten bij uw eventuele nieuwe energieleverancier.

Online energievergelijking? Energiekosten Vergelijken!

Wanneer u bij de energievergelijking een goede aanbieding heeft gevonden kunt u deze snel via de tool afsluiten op de website van de desbetreffende leverancier. Na het afsluiten van uw nieuwe contract hoeft u alleen nog uw huidige meterstand door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

Tarieven voor energie kunnen per leverancier enorm verschillen en dit kan op jaarbasis al gauw honderden euro’s goedkoper worden. De kosten voor|uitgaven aan} gas en stroom bestaan uit de verbruikskosten, belasting op energie, btw en vastrechtkosten. De tarieven voor energie veranderen ontzettend per energieleverancier en ook uw locatie kan effect hebben op de prijs. Enkele jaren bij eenzelfde leverancier klant blijven is niet kostenbesparend, om die reden is het important om met regelmaat uw maandlasten te vergelijken met andere aanbieders. Via onze website vergelijkt u eenvoudig de prijzen van meer dan 15 energieleveranciers.

Energiekosten Vergelijken

Waarom vergelijken we Energiekosten Vergelijken?

Wist u dat gas en stroom vergelijken dé manier is om de goedkoopste leverancier van gas en licht te vinden? En dat u daardoor veel uitgaven aan energie kunt besparen? Het invullen van de vergelijker is ook nog eens erg eenvoudig. En overstappen daarna ook!

Door het vergelijken van gas en licht, ook wel energie, kunt u in een paar klikken jaarlijks flink geld besparen. Via onze website kunt u gas- en stroomleveranciers vergelijken op basis van bijvoorbeeld kosten, kwaliteit en reviews van andere klanten. Met onze energievergelijker vindt u binnen enkele seconden de goedkoopste gas- en stroomleverancier. Hierdoor bespaart u eenvoudig honderden euro’s op uw energierekening. Probeer het ook en vergelijk snel tot wel vier energiecontracten op basis van welkomstkortingen, leveringstarieven en andere kosten.

 • Duurt maar een paar minuten.
 • Overstappen is snel gedaan.
 • Het voordeel is al snel enkele honderden euro’s

Overstappen is gratis en snel geregeld. Zo kunt u makkelijk en zonder moeite flink geld overhouden op uw energierekening. Uw opbrengst kan zelfs oplopen tot 450 euro! U hoeft uw huidige energiecontract niet zelf te annuleren, dat doet de nieuwe energieleverancier voor u. En met 14 dagen wettelijke bedenktijd zit u nergens aan vast.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder gezegd kunnen de kosten voor stroom en gas per leveranciers flink verschillen, ook moet u ook letten op de vaste kosten die de aanbieders van gaslicht doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is soms mogelijk dat een contract bijvoorbeeld voordelig lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder voordelig uit bent. Daarom kunt u met behulp van onze website uitgebreid de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder andere letten op de volgende factoren;

 • Kosten voor energie.

Hierbij kunt u kijken naar de stroomkosten per kWh en de gaskosten per m3. Het is ook relevant om te bekijken of het een vast of variabel kostenplaatje is. Bij een vaste prijs betaalt u de volledige periode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.

 • Extra kosten

De kosten voor het netwerk en vastrechtskosten kunnen verschillen per gas- en stroomleverancier, deze extra kosten kunnen flink in prijs uitmaken. Check daarom zo goed als mogelijk wat de gemiddelde maandprijs is bij uw gemiddelde verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze kosten voordeliger uit bent.

 • Speciale acties

De energiemarkt is erg competitief, om die reden voeren bijna alle energieleverancier speciale acties om nieuwe klanten aan zich te binden. Profiteer van deze acties en scoor een gratis tablet, een lager energietarief of een ander presentje!

 • Duurzaamheid van de geleverde energie.

Bent u op zoek naar een groene leverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u ook direct een overzicht in hoe duurzaam de leverancier is! Bekijk het hier en maak direct een energievergelijking.

 • De overkomstduur.

Energiecontracten lopen over het algemeen één, drie of vijf jaar, al zijn er tegenwoordig ook overeenkomsten voor twee of vier jaar. U kunt ook gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand op te zeggen!

Bekijk ook wat anderen over een leverancier vertellen! Op onze website kunt u een waarderingen lezen over uw gas- en stroomleverancier.

Vaste of variabele energietarieven kiezen?

{Wanneer u tarieven voor gas en stroom gaat vergelijken dan kunt u kiezen voor een contract met vaste of met variabele kosten voor energie. Vaste kosten voor energie zet u vast voor een langere tijd, bijvoorbeeld één of 3 jaar. Variabele energietarieven kunnen elke 31 dagen, per 3 maanden of per 6 maanden veranderen. Zo profiteert u dus van prijsschommelingen maar kunt u ook meer kwijt zijn wanneer de energieprijzen stijgen.

Door over te stappen via onze energievergelijker kunt u eenvoudig geld besparen. Bijna alle huishoudens kunnen geld overhouden door te switchen, en in veel gevallen tot wel 100-en euro’s! Een gemiddelde overstapper bespaart €350,00 door de welkomstbonus! En dat is maar goed ook, want energie is de onlangs enorm in prijs gestegen. }

Vaste energiekosten

Naast de energietarieven bestaat de rekening voor energie ook voor een deel uit vaste kosten, ook deze kunnen flink oplopen. Per 12 maanden betaalt u voor licht gemiddeld al snel €275,00 vaste kosten per jaar en voor gas ook nog een 215,00. Voor stroom heeft dit met name van doen met de teruggave energiebelasting en voor gas met de kosten voor de gasaansluiting en de huur van de gasmeter.

Energietarieven vergelijken en besparen

Consumenten die vrijwel nooit overstappen kunnen best veel besparen door te [wisselen van gas- en stroomleverancier. Als u al langer klant bent bij een leverancier betaalt u over het algemeen te veel voor uw gas en licht en liggen de prijzen voor gas en elektriciteit gemiddeld gezien hoog. Door over te stappen kunt u al gauw €300,00 overhouden!

Hoe werkt de energievergelijker

Met de energievergelijker kunt u simpel en snel onder andere energiecontracten vergelijken van EON, DealDirect, Electrabel, Oxxio, Nuon, Energiedirect, Miky Energie Topdeal en de Nederlandse Energie Maatschappij! Om de vergelijking te maken kunt u uw huidige verbruik invoeren, uw postcode, de gewenste contractduur en eventueel de mate van duurzaamheid. Met de gegevens berekent de energievergelijker binnen korte tijd de beste energiecontracten! Wanneer een leverancier een speciale aanbieding heeft lopen dan vindt u deze ook terug in het overzicht.

Stappen energievergelijker

 1. Vul uw postcode in om de beschikbare leveranciers van gas en licht te vinden.
 2. Geef uw metertype aan en type woning.
 3. Vul het aantal inwoners van uw huishouden in.
 4. Wanneer u uw precieze verbruik bij de hand heeft kunt u deze ook toevoegen.
 5. Kies de gewenste contractduur en duurzaamheid.
 6. Klik op ‘Start met vergelijken’.
 7. Vergelijk de beste deals! Tip: Gebruik ‘Meer informatie’ om een beter beeld te krijgen van de offerte
 8. Klik op aanvragen om uw contract af te sluiten!

Energiekosten Vergelijken

Overstappen van gaslicht

Voldoende reden om over te stappen van gas en elektriciteit. Toch? Wanneer u ook wilt overstappen dan raden wij u aan om gebruik te maken van onze energievergelijker. Zo weet u precies wat u voor gas en elektriciteit gaat betalen. Na het invoeren van uw verbruik ziet u direct welke leverancier van gas en licht het voordeligste is. Ook kunt u nog filteren op basis van met name contractduur, duurzaamheid en energieleverancier. Wanneer u een keuze hebt gemaakt kunt u het contract aangaan in onze vergelijker of via de website van de leverancier. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Na uw bedenktijd zal uw nieuwe leverancier uw huidige leverancier opzeggen. Hier hoeft u zelf niets voor te doen. Zelf hoeft u enkel eenmalig uw meterstanden door te geven. Verder wordt alles geregeld! Wanneer alles is geregeld ontvangt u vanzelf bericht van uw nieuwe leverancier. Zo eenvoudig is het!

Laatste Blog-artikelen over Energiekosten Vergelijken

Posts not found

Scroll to top