Eenmalige Reisverzekering 1

Eenmalige Reisverzekering

Tegenwoordig is het voor bijna alle consumenten important om er zich van te vergewissen dat een gevaar meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het geval wanneer u er voor kiest om een vakantie te boeken. U kunt voor weggaan kan het gebeuren dat met een onverwachte geval waarmee u niet kunt vertrekken, maar tevens lopende uw trip kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het aan gaan van de voordeligste reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van een aantal zaken af. bijvoorbeeld waar je vakantiereis naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een paar euro per jaar.

Dat het aan gaan van een reisverzekering belangrijk is voor iedereen die onbekommerd een trip wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. Een betere reisverzekering afsluiten is op het moment door het uitvoeren van een objectieve vergelijking simpel, maar voor veel natuurlijke personen is tevens het vinden van een de betere reisverzekering een vereiste. Een goedkope en een goede reisverzekering in één afsluiten is goed mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de looptijd van de reisverzekering in kwestie alsook met de dekkingen die aangeboden. Voor wat dit laatste betreft is het vooral important om rekening te houden met de regio naar waar u op reis gaat. zekere dekkingen worden bij een in ieder geval reisverzekering namelijk uitsluitend geboden mits de tochtje zich binnen Europa afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op trip gaat en u maakt een reis naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, daardoor zou het kunnen dat u onvoorziene geld moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisuitgaven als u onverwacht ziek wordt of door een ongeval in het ziekenhuis komt. De gelegenheid dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde mogelijkheid op ziekte.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

De meest geschikte reisverzekering vind je eerst door goed te vergelijken. Het is interessant een goede afweging te maken van opties die je écht nodig hebt en beschermingen die voor jou onzinnig zijn. Je wilt natuurlijk niet extra betalen. Daarom is het superslim om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je wensen zijn voor een beste reisverzekering. Op het moment dat je vaker per 12 maanden op trip gaat is het in de regel goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als je namelijk voor elke vakantiereis of elk tripje opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluit, betaal je continu opnieuw poliskosten. Een doorlopende reisverzekering is dan de betere keus.

Een reisverzekering doorlopend aan gaan bij meer dan 1 reizen

Een reisverzekering doorlopend aan gaan wordt in principe alvast gewenst vanaf het ogenblik dat er meer dan twee vakanties binnen eenzelfde kalenderjaar worden ondernomen. U moet er wel rekening mee houden dat de ene doorlopende reisverzekering de andere niet is. Hou bijvoorbeeld te allen tijde rekening met de totale waarde van alle tochtjes die worden ondernomen. Een doorlopende reisverzekering wordt toch immer in ieder geval afgesloten voor een relatief beperkt bedrag welke u naar eigen inzicht kunt verhogen. Het aan gaan van een doorlopende reisverzekering zorgt er tot slot wel voor dat u altijd tijdens uw vakantiereizen optimaal bent vergoed. praktisch gezien kunt u bij een doorlopende reisverzekering dan tevens te allen tijde rekenen op een zekere meerwaarde in vergelijking met een kortlopende variant.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is normaal gesproken de beste keus als je korter dan 21 dagen per twaalf maanden op vakantie gaat. Maar soms kan het immers zijn dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is dan een kortlopende reisverzekering. Het is dus verstandig tevens doorlopende reisverzekeringen te vergelijken voor de zekerheid. Via hier kun je snel zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Op het moment je een kortlopende reisverzekering aangaat is dit voor een bepaalde periode. De verzekering is geldig vanaf een door jou zekere begindatum tot een zekere einddatum. Je kan deze verzekering zelfs nog een paar minuten minuten voor vertrek afsluiten. De verzekering kan ook voor weekendjes weg als langere vakanties worden afgesloten.

Als je slechts één keer per kalenderjaar op vakantie gaat voor een periode van twee tot 3 werken is dit type verzekering voordeliger dan een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je in de regel af als je langer dan eenentwintig dagen of enkele malen per 12 maanden op tochtje gaat. Het is dan vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering aan te gaan dan een kortlopende reisverzekering. Je hoeft dan niet elke keer een losse reisverzekering te kiezen en continu opnieuw poliskosten te betalen.

Wanneer u zoekt naar een reisverzekering om te kiezen is het een optie om een optie te maken tussen twee enkele mogelijkheden. U kunt onder andere een reisverzekering doorlopend afsluiten, maar u kunt er eveneens voor kiezen om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Dit laatste is in het bijzonder van toepassing mits er bijvoorbeeld slechts één maal per twaalf maanden een citytrip of een andere vakantiereis wordt gepland. Boekt u echter ieder jaar niet alleen een zomer-, maar onder andere tevens een wintervakantiereis en een stedentrip? In dat geval levert een reisverzekering doorlopend aan gaan u altijd een zeer interessant met het oog de kosten voordeel op.

Doorlopende reisverzekering bijna immer voordeliger

Een doorlopende reisverzekering is al efficiënt goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Ga je met je hele familie op trip, dan ligt het omslagpunt op circa een reis van 14 dagen. Ga je dus met je familie twee weken of langer op vakantiereis? Dan is een doorlopende reisverzekering normaal gesproken de betere keus. Voor een verzekering van 1 of 2 personen ligt het omslagpunt op een week of 3. Zeker als je er daarnaast tevens nog een aantal dagen ervantussen gaat, is de doorlopende verzekering voordeliger. alsook voor een annuleringsverzekering geldt dat een doorlopende meestal goedkoper is dan een kortlopende. Maak je bij ons een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je voordeliger uit met een doorlopende? Dan geven we je direct een seintje op deze website zodat je de goede keuzemogelijkheid kunt maken.

Hoe langer of vaker je op vakantiereis gaat, hoe goedkoper het wordt om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Aanvullende dekkingen zoals geneeskundige uitgaven of wintersport, maakt een doorlopende reisverzekering vaak goedkoper dan een kortlopende. vakantiereis je niet alleen maar met een partner of kinderen? Dan is een doorlopende reisverzekering al simpel goedkoper.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je in de regel af als je langer dan 3 weken of vaker per 12 maanden op vakantie gaat. Het is dan vaak goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten dan een kortlopende reisverzekering. En tevens handig: je hoeft niet steeds een enkele reisverzekering af te sluiten.

Als je langer dan twee tot 3 weken op vakantie gaat of vaker is het vaak goedkoper om een doorlopende reisverzekering aan te gaan. Bij gezinnen geldt het gewin in de maandprijs nog sneller. Met deze verzekering ben je de gehele looptijd door verzekerd en hoef je dus niet een bepaalde datum op te geven. Zowel vakanties als weekendjes weg zijn hierbij gedekt en je hoeft niet elke twaalf maanden opnieuw deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt gewoon verlengd.

Wat is een multirisicoverzekering?

Wanneer behoefte hebt om een reisverzekering te kiezen kunt u steeds een keuzemogelijkheid maken tussen verschillende opties. We onderscheiden op dit gebied de tijdelijke van de doorlopende reisverzekering, maar daarnaast bestaat er ook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een dergelijke variant kunnen we in principe het best beschrijven als een hoeveelheid van verzekeringen. Het betreft hier niet alleen de doorsnee reisverzekering, ze wordt doorgaans immer gebundeld met een speciale bescherming voor annuleren. Op deze wijze beschikt u dan ook over een totaal pakket waarmee u zonder twijfel zonder zorgen op trip van huis kunt gaan. Bent u tevens wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer gegevens willen verkrijgen? Lees dan simpel verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u in een overzicht.

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Denk dan goed na of je zekere beschermingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor geneeskundige kosten (wellicht heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en regel dat je niet 2 keer verzekerd bent. Meestal kun je door goed te kijken naar je beschermingen veel geld besparen.

Hoogste vergoedingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er toch ook wat gebeurt wil je graag dat de schade simpel wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg belangrijk bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de meest geschikte reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis tenslotte moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, ziekte of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf af te zeggen als resultaat van bepaalde omstandigheden. Ook als je door bepaalde gebeurtenissen tijdens je vakantie verplicht bent om naar huis te gaan, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzeggen van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk wissewasje vergoeden.

Tevens wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Annuleren oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt binnen vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering vinden. Zo easy is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven