zorgverzekering vergelijken 1

Ditzo Zorgverzekering

Weet u zeker dat uw zorgverzekering wel helemaal bij uw geval past? De kans is namelijk groot dat u nu voor zaken verzekerd bent, waar u helemaal geen behoefte aan heeft. Terwijl u er wél kosten voor betaalt.

Een zorgverzekering bestaat over het algemeen uit de verplichte basisverzekering en aanvullende dekkingen. Die kunnen zeer uiteenlopend zijn. Het is dan tevens lastig om een goede vergelijking van zorgverzekeringen te maken.

Tip voor studenten

Voor studenten geldt in de regel dat ze geen veelomvattende zorgverzekering nodig hebben. jongeren zijn over het algemeen gezond en kunnen daarom veel besparen door alleen een basisverzekering te nemen en te kiezen voor het hoogste eigen risico. Niet alle zorgverzekeraars bieden een speciale studenten zorgverzekering aan. Ga je je zorgverzekering vergelijken? Dan vragen we aan de hand van je geboortedatum automatisch of je student bent. Je ziet dan vanzelf de zorgverzekeringen terug die speciaal voor studerenden zijn (mits deze allicht aansluiten op je wensen).

Laat ons je helpen bij het overstappen en zorgverzekeringen vergelijken

De bescherming van de basisverzekering verandert jaarlijks: dit bepaalt het kabinet. Het kan tevens zijn dat de dekking van je aanvullende verzekering verandert, je zorgpremie hoger wordt of dat je wensen voor komend kalenderjaar veranderen. Ga je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering voor volgend jaar? Dan ben je bij hier aan het juiste adres. Wij helpen je met het vergelijken van zorgverzekeringen en zorgverzekeraars.

Ga je overstappen per 1 januari? Denk dan aan de volgende dingen:

 • Pas op dat je niet oververzekerd bent
 • kijk goed naar de gecontracteerde zorgverleners;
 • denk na over de hoogte van je eigen risico.

  Hoe over het algemeen betaal je het eigen risico?

  Het totale eigen risico betaal je maar 1 keer per kalenderjaar. Dit kan in een grote betaling zijn, maar ook in meer dan een kleine. Het hangt volledig af van wat voor onkosten je maakt. In beide gevallen start op 1 januari van het kalenderjaar erop de teller weer opnieuw. 

  Rekening van zorgverzekeraar soms wat later

  Je betaalt nooit spoorslags in het ziekenhuis, maar je krijgt de rekening van je zorgverzekeraar. In sommige gevallen kan dit best lang duren. Je zorgverzekeringsmaatschappij is namelijk afhankelijk van de snelheid van de zorgverlener waar je geweest bent. Als ze er onder andere in het ziekenhuis lang over doen om de rekening naar de verzekeringsmaatschappij te sturen, duurt het ook lang alvorens de verzekeringsmaatschappij de rekening naar jou stuurt. Dit kan soms wel een 12 maanden duren.

  Wat als ik het eigen risico niet kan betalen?

  Je bent verplicht het eigen risico te betalen als je kosten maakt die daaronder vallen. Hier kun je niet onderuit. Als je moeite hebt om dit bedrag te betalen, kun je bij je zorgverzekeraar een betalingsregeling vragen. Bij sommige zorgverzekeraars kun je tevens van tevoren een betalingsregeling afspreken. Als je onder andere medicijnen gebruikt en je weet al zeker dat je je eigen risico op gaat maken, kan dit handig zijn. Het eigen risico afkopen of meeverzekeren kan helaas niet.

  Het vrijwillig eigen risico

  Naast het vereist eigen risico is er tevens een facultatief eigen risico. Als je hiervoor kiest, komt dat bedrag bovenop je vereist eigen risico. Je kunt je eigen risico hiermee vrijwillig verhogen tot ten hoogste 875 euro. In ruil hiervoor krijg je korting op je premie. 

  Let op! Als je voor een vrijwillig eigen risico kiest, betaal je wel meer als je gebruikmaakt van zorg uit de basisverzekering. Denk hier dus goed over na.

  Waarvoor geldt het vrijwillig eigen risico?

  Het facultatief eigen risico geldt voor dezelfde zorgkosten als het verplicht eigen risico. Dus alleen voor onkosten die onder de basisverzekering vallen. Tevens bij het vrijwillig eigen risico heb je niets met de aanvullende verzekering te maken.

  Zorgverzekering vergelijken

  Via deze website vergelijk je de zorgverzekering voor en regel je linea recta de meest geschikte zorgverzekering voor , welke “Juist voor jou” is. En wie wil dat nou niet? Want zeg nou zelf; het is toch ook fijn om maandelijks wat salaris over te houden voor leuke dingen? Het leven is al duur genoeg! Die McKroket is op deze wijze gauw verdiend. Lees snel verder om te weten hoe het overstappen werkt in .

  Welke stappen zet je in onze vergelijker en waar moet je op letten?

  In onze vergelijker voor zorgverzekeringen kun je gemakkelijk alle zorgverzekeringsmaatschappijen voor vergelijken. Je kunt al in drie stappen weten welke zorgprovider voor je gezin de voordeligste keus is:

  Vul je gegevens in

  Filter op jouw wensen en behoeften (Let er goed op dat dit je wensen en behoeften zijn voor het zorgkalenderjaar )

  Kies de zorgverzekering

  die het betere bij jou past, en afsluiten maar!

  In Nederland is iedere burger geboden een basisverzekering af te sluiten. In een aantal gevallen tevens handig om een aanvullende verzekering af te sluiten waarmee je andere kosten van zorg terug krijgt krijgt. Het nieuwe zorgjaar zul je wellicht andere uitgaven hebben dan het vorige zorgjaar. Wellicht weet je van eerder al dat je verstandskiezen er in uit moeten en heb je een extra aanvullende tandartsverzekering nodig. Dat is allicht vervelend, maar als je met onze vergelijker overstapt, houd je een beetje geld over om extra veel snoep in te slaan!

Scroll naar boven