Dekking Reisverzekering 1

Dekking Reisverzekering

Tegenwoordig is het voor veel mensen belangrijk om er zich bewust van te zijn dat een ongeluk vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het geval op welk moment u er voor kiest om een vakantie te boeken. U kunt voor vertrek er mee te maken krijgen met een onvoorziene geval waarmee u niet van huis kunt, maar ook lopende uw trip kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het afsluiten van een betere reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt ongemakken die is ontstaan gedurende een trip. U heeft de optie om meer dan 1 categorieën mee te verzekeren zoals: medische kosten, , giraal geld en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze mogelijkheden kunt u vaak een annuleringsverzekering afsluiten.

De meeste categorieën worden tot een bepaald maximum gedekt. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een de betere reisverzekering heeft over het algemeen een (hoog) eigen bedreiging of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de spullen of aanvullende rubrieken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantiereis gaat en u maakt een reis naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, dit kan de reden zijn dat u extra onkosten moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuisgeld als u onverwacht ziek wordt of door een accident in het hospitaal komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. alsook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere optie op een ongeval.

Wat is er gedekt in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa standaard verzekerd voor hulpverlening, onverwachte uitgaven, een ongeval en en aansprakelijkheid voor schade aan uw tripverblijf.

Hulpverlening

Altijd hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding gedurende de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Onverwachte uitgaven

Bijvoorbeeld voor onvoorziene vakantiereis– en verblijfskosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of plots naar huis moet terugkeren na een probleem of ernstige ziekte. Of voor uitgaven voor opsporings- of reddingsacties, als je gedurende een bergwandeling verdwaalt of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de extra onkosten als gevolg van een ongeval.

Aansprakelijkheid voor ongemak aan tripverblijf

Uitgaven door onder andere ongemakken aan de inboedel van uw tripverblijf. U laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw vakantiewoning.

Reisverzekering vergelijken en aan gaan: zo easy doe je dat

Deze website heeft een duidelijke online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via deze website kun je heel goedkoop een reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou voordeligste verzekering hebt opgedoken, kun je terstond jouw reisverzekering aan gaan. Dat kan helemaal online en je ziet meteen of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Een reisverzekering doorlopend aan gaan bij meer dan 1 trips

Een reisverzekering doorlopend aan gaan wordt inderdaad intussen verstandig vanaf het ogenblik dat er meer dan 2 vakanties binnen eenzelfde kalenderjaar worden ondernomen. U moet er wel rekening mee houden dat de ene doorlopende reisverzekering de andere niet is. Hou onder andere altijd rekening met de totale waarde van alle reizen die worden ondernomen. Een doorlopende reisverzekering wordt toch te allen tijde op zijn minst afgesloten voor een relatief beperkt bedrag welke u naar eigen inzicht kunt verhogen. Het aan gaan van een doorlopende reisverzekering zorgt er tot slot wel voor dat u immer gedurende uw tochtjes optimaal bent betaald. functioneel gezien kunt u bij een doorlopende reisverzekering dan alsook altijd rekenen op een zekere meerwaarde in vergelijking met een kortlopende variant.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is normaal gesproken de voordeligste keuze als je korter dan 3 weken per twaalf maanden op vakantie gaat. Maar soms kan het welbeschouwd zijn dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is dan een kortlopende reisverzekering. Het is dus slimmer ook doorlopende reisverzekeringen te vergelijken voor de zekerheid. Via deze website kun je eenvoudig zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Wanneer je een kortlopende reisverzekering aangaat is dit voor een expliciete periode. De verzekering is geldig vanaf een door jou zekere begindatum tot een zekere einddatum. Je kan deze verzekering zelfs nog enkele minuten voor vertrek afsluiten. De verzekering kan tevens voor weekendjes weg als langere vakanties worden afgesloten.

Als je slechts één maal per kalenderjaar op vakantie gaat voor een periode van twee tot 3 werken is dit type verzekering goedkoper dan een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je meestal af als je langer dan eenentwintig dagen of vaker per 12 maanden op vakantiereis gaat. Het is dan in de regel voordeliger om een doorlopende reisverzekering aan te gaan dan een kortlopende reisverzekering. Je hoeft dan niet elke keer een losse reisverzekering af te sluiten en continu opnieuw poliskosten te betalen.

Een reisverzekering doorlopend aan gaan is op financieel vlak in vergelijking met een kortlopende reisverzekering soms heel wat verstandiger. Dat geldt echter niet voor iedereen. Bepalend op dit gebied is hoe vaak per twaalf maanden u er voor kiest om op reis te gaan. Is dat slechts één keer? In dat situatie is een kortlopende reisverzekering het beste. Gaat u 2 keer of nog meer per jaar op reis? In dat situatie zult u merken dat de beschikking hebben over een doorlopende reisverzekering niet alleen praktisch, maar tevens met het oog op geld heel wat interessanter is. U moet wel altijd rekening houden met de waarde van de vakantiereis die wordt gedekt. Dit kan namelijk heel vaak voor problemen zorgen wanneer u vaker dan één maal per jaar moet opzeggen of bijstand moet aanvragen.

Doorlopende reisverzekering bijna te allen tijde voordeliger

Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Ga je met een heel gezin op vakantie, dan ligt de grens op circa een vakantie van 14 dagen. Ga je dus met je gezin 15 dagen of langer op trip? Dan is een doorlopende reisverzekering normaal gesproken de betere keus. Voor een verzekering van 1 of 2 personen ligt het omslagpunt op 1 week of 3. Vooral als je er ook alsook nog enkele dagen ervantussen gaat, is de doorlopende verzekering voordeliger. ook voor een annuleringsverzekering geldt dat een doorlopende vaak goedkoper is dan een kortlopende. Maak je bij ons een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je voordeliger uit met een doorlopende? Dan geven we je gelijk een seintje op onze website zodat je de goede keuzemogelijkheid kunt maken.

Hoe langer of vaker je op reis gaat, hoe voordeliger het wordt om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Extra beschermingen zoals geneeskundige uitgaven of wintersport, maakt een doorlopende reisverzekering meestal goedkoper dan een kortlopende. vakantie je niet alleen maar met een partner? Dan is een doorlopende reisverzekering al in enkele stappen goedkoper.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je over het algemeen af als je langer dan drie weken of enkele malen per kalenderjaar op vakantie gaat. Het is dan in de regel voordeliger om een doorlopende reisverzekering aan te gaan dan een kortlopende reisverzekering. En ook handig: je hoeft niet elke keer een losse reisverzekering aan te gaan.

Als je langer dan 2 tot drie weken op vakantie gaat of vaker is het juist voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij families geldt het gewin in de premie nog sneller. Met deze verzekering ben je het gehele kalenderjaar door verzekerd en hoef je dus niet een bepaalde datum op te geven. Zowel korte als lange vakanties zijn hierbij verzekerd en je hoeft niet elke twaalf maanden weer deze reisverzekering af te sluiten, hij wordt gewoon verlengd.

Wat is een multirisicoverzekering?

Op welk moment uw intentie is om om een reisverzekering af te sluiten kunt u continu een mogelijkheid maken tussen enkele mogelijkheden. We maken onderscheid op dit gebied de kortlopende van de doorlopende reisverzekering, maar ernaast bestaat er ook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een bepaalde variant kunnen we welbeschouwd het best duiden als een verzameling van verzekeringen. Het gaat hier niet alleen de gangbare reisverzekering, ze wordt in de regel altijd gebundeld met een speciale bescherming voor annuleren. Op deze wijze beschikt u dan ook over een totaal pakket waardoor u gegarandeerd onbezorgd op tochtje van huis kunt. Bent u tevens wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer kennis willen verwerven? Lees dan efficiënt verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u in een overzicht.

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Bedenk dan goed of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor medische kosten (mogelijkerwijs heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en zorg dat je niet dubbel verzekerd bent. Vaak kun je door goed te kijken naar je beschermingen veel geld overhouden.

Uiterste tegemoetkomingen reisverzekering

Het liefste heb je jouw reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er uiteindelijk wat gebeurt wil je graag dat de gebreken snel wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een bepaalde bescherming erg van betekenis bij je reisverzekering? Onder andere voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de beste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis op de keper beschouwd moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als resultaat van bepaalde omstandigheden. Ook als je door bepaalde gebeurtenissen lopende je vakantie gedwongen bent om naar huis te gaan, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annulatie van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Tevens met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Annuleren oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de slimste reisverzekering afsluiten. Zo simpel is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven