opstalverzekering huurwoning

Dekking Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via onze site is heel simpel. Op deze website vergelijk je opstalverzekeringen op kostprijs én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je premie kunt geld besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest voordelige opstalverzekering aangaat, maar dat je er tevens een kiest die het goedkopere bij jou past.

Simpel en eenvoudig je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op premie én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet gauw wat voor jou de voordeligste en betere opstalverzekering is. Sluit deze linea recta af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar natuurlijk trots op. Je wilt dan tevens dat als er iets mee gebeurt, dat je je huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Immers wordt je in de regel door de bank wel voorgeschreven om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is tevens niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen allicht wel dat het onderpand, je huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel in enkele stappen en simpel de slimste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een paar vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is simpel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je acuut de 3 beste deals voor jouw opstalverzekering die je tevens linea recta online kunt aan gaan. De goedkoopste opstalverzekering staat hier ook immer bij. Je kunt vanzelfsprekend tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook aanstonds de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één maal alles geregeld op één website, easy toch?

Annuleren opstalverzekering

Een nieuwe opstalverzekering afsluiten is zo geregeld. Als je nog een verzekering hebt lopen moet je die natuurlijk beëindigen. Tevens dat is tegenwoordig heel eenvoudig. Als je opstalverzekering eenmaal een twaalf maanden heeft gelopen kun je die iedere dag beëindigen. Je hebt dan een maand opzegtermijn. Dus als je 1 februari opzegt, stopt de verzekering 1 maart. Om het simpel te maken hebben we een kant-en-klare opzegbrief voor je.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering aan gaan is dan niet te allen tijde nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit vrijwel altijd een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering dekt in dit geval gebreken aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en bijvoorbeeld een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de voorwaarden van de polis van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij je VvE altijd voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Korting

Veel opstalverzekeraars geven korting op je maandprijs op welk moment je huis is beveiligd. In onze vergelijking kun je kiezen of je een Politiekeurmerk Veilig Wonen of Borg-certificaat hebt. Opstalverzekeraars schatten de kans op schade aan de opstal dan kleiner. Ben je in het bezit van een Politiekeurmerk Veilig Wonen of het Borg-certificaat? Dan geven de meeste opstalverzekeringsmaatschappijen je 10% korting.

Opstalverzekering opzeggen

Ga je bijvoorbeeld verhuizen en wil je jouw opstalverzekering (woonhuisverzekering) opzeggen? Dan kun je dit snel doen door een e-mail te sturen naar je opstalverzekeraar. In de regel kun je jouw opstalverzekering ook online opzeggen op de website van je verzekeraar. Ook kun je gebruikmaken van de opzegbrieven die wij alvast voor jou hebben geschreven, zodat je precies weet wat je moet sturen. Je vindt deze brieven hier. Bij een aantal opstalverzekeraars kun je jouw opstalverzekering pas maandelijks annuleren na de eerste contracttermijn van één twaalf maanden. Als je opstalverzekeraar de polisvoorwaarden wijzigt in jouw nadeel, kun je de opstalverzekering eerder opzeggen. Je hebt dan bijvoorbeeld te maken met een premieverhoging. Tegenwoordig zijn veel verzekeringsmaatschappijen flexibel en is het meestal een optie je opstalverzekering eerder op te zeggen.

Opstalverzekering beëindigen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Soms ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu tevens een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de maandprijs van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is cruciaal dat je alle wijzigingen zo in enkele stappen een mogelijkheid doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je in de regel geen opstalverzekering meer nodig. In de regel wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is goed om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In geval van gebreken aan de opstal ben jij dan nog continu verzekerd.

Scroll naar boven