goedkoopste autoverzekering van nederland

De Beste Autoverzekering

Door te vergelijken op deze website vind je de beste autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste voorwaarden. Of die

Autoverzekering annuleren

Wil je de verzekering van je auto annuleren? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij zal jouw autoverzekering meestal binnen een maand annuleren. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je nieuwe aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeraar en zeg dan pas je huidige autoverzekering op! Wil je de autoverzekering annuleren omdat je verzekeraar een premieverhoging doorvoert of de gewone voorwaarden vernieuwde, dan mag je de autoverzekering zonder opzegtermijn opzeggen.

Pechhulp

over het algemeen is er de mogelijkheid om je extra te beschermen voor pechhulp in Nederland of bijvoorbeeld in het buitenland. Als je hiervoor een aanvullende autoverzekering aangaat, krijg je te allen tijde hulp als je onderweg problemen hebt aan je auto. hulp bij pech wordt echter in de regel als aparte autoverzekering afgesloten, waarmee deze niet aanvullend op de autoverzekering hoeft worden gekozen. Ga ook hier na of je niet te hoog gedekt bent en voorkom dat je zinloos te veel betaalt.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn diverse aanvullende opties bij je autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je benodigd vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een vast bedrag uit als iemand na een botsing gehandicapt raakt of het niet overleeft. Dat geldt voor de bestuurder, maar tevens voor eventuele inzittenden.
  • Schadeverzekering voor medepassagiers. vergoedt de schade die de berijder en/of inzittenden ervaren door het ongeluk. Dat kan geestelijke schade zijn, maar tevens gebreken aan bagage of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de schade die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor rechterlijk advies en deskundige rechtshulp om onder andere gebreken aan de auto of letselgebreken te verhalen. Houd er rekening mee dat de premie hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer gebruikelijke kennis over autoverzekeringen kun je tevens lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeraars zijn samengesteld? Hier is meer te zien: de beste autoverzekering

Scroll naar boven