gratis boekhoudprogramma

Boekhoudsoftware

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Daarnaast heb je verschil in offline en online software. Tevens heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Ook is het ene boekhoudprogramma zeer natuurlijk en gemakkelijk

Een boekhouding opzetten met een boekhoudsoftware

Het is vanzelfsprekend voor elke ondernemer belangrijk om de boekhouding bij te houden. Een boekhouding bijhouden klinkt dan wellicht tevens niet heel erg spannend, maar is wel van groot belang voor het winstbejag van jouw onderneming. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er meerdere belangrijke punten die je moet doen:

Open een zakelijk rekening

Met het openen van een bedrijfsrekening, scheid je de zakelijke en de privé inkomsten en uitgaven. Op deze wijze houd je het overzichtelijk en kun je in een ogenblik zien of en hoe jouw bedrijf zich verhoudt. Daarnaast krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven twaalf maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien twaalf maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds een aantal jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van invloed om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zzp-er heb je veel te doen. De boekhouding, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar vaak geen prioriteit. Toch is het wel belangrijk dat je de controle houdt over je zaak. Goede boekhoudprogramma is de wijze om dat te doen. Een online boekhoudprogramma maakt het mogelijk om altijd overzicht te hebben in je ondernemeing en te allen tijde en overal de boekhouding aan te kunnen passen. Een voorbeeld uit de praktijk is facturen in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudsoftware hebben bijvoorbeeld de functie om een foto te maken van een kassabon en deze direct te uploaden in het online boekhoudsysteem. De factuur kan weg en de inhoud van de afbeelding hoef je in een later stadium alleen nog maar even over te typen in je boekhoudsoftware. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte methode van werken om te boekhouden.

Op deze website tonen we allerhande boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het betere past bij je onderneming. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het programma voor je boekhouding bij je zaak past.

Pluspunten online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel plussen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is internet en een device met toegang tot het internet. Ernaast is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart easy je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar 1 overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van mogelijkerwijs wel een hele tijd geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft verschillende plussen.

Hoe boekhoud jij?

efficiëntere boekhouding dan wanneer je dit nog schriftelijk doet. Klik hier als je meer weten over boekhoudsoftware.

Scroll naar boven