online boekhouden zzp

Boekhouding Software Gratis

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn enorm veel verschillende programma’s beschikbaar. Het is dus niet gemakkelijk om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Grip op de zaak

Ieder online boekhoudsoftware bevat (standaard) de optie om verschillende grafieken te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het boekhoudsoftware voor je aan de hand van een template. Mocht je een accountant hebben, dan hoeft deze de overzichten alleen nog maar te inspecteren. Je hebt gegevens efficiënt en leesbaar en kunt simpel analyseren. Je ziet in 1 oogopslag in je boekhoudsoftware hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet verwerven. Zo weet je wat je nog kunt spenderen en wat je jezelf aan salaris kan uitkeren. Ook weet je onder andere dankzij de BTW-overzichten subiet welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Wees zorgvuldig met het invullen van de administratie

Ga vanaf de start van je zaak efficiënt te werk en zorg te allen tijde voor een duidelijk overzicht. Maar met alleen het behoudt van overzicht ben je er nog niet. Het is tevens van invloed regelmatig je administratie bij te werken. Het bijhouden van een geordende boekhouding neemt simpelweg minder tijd in beslag. Op deze manier win je tijd met je boekhoudsysteem en heb je meer tijd voor je klanten.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandig ondernemer heb je veel te doen. De boekhouding, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar in de regel geen prioriteit. Welbeschouwd is het wel belangrijk dat je de controle houdt over jouw bedrijf. Goede boekhoudprogramma is de manier om dat bij te houden. Een online boekhoudsoftware maakt het een mogelijkheid om te allen tijde inzicht te hebben in je ondernemeing en altijd en overal de administratie bij te kunnen werken. Een functioneel voorbeeld is facturen in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudsoftware hebben bijvoorbeeld de functie om een foto te maken van een kassabon en deze direct te versturen in het online boekhoudsysteem. De factuur kan weg en de inhoud van de foto hoef je in een later stadium alleen nog maar even te verwerken in je programma voor je boekhouding. Geen rondslingerende papieren meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte methode van werken om te boekhouden.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het voordeligste past bij je situatie. Heb je er één gevonden? Vraag dan een kosteloos proefaccount aan. Al de boekhoudprogramma’s die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel plussen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je administratie overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is internet en een device met toegang tot het internet. Ernaast is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar één overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt gevonden van mogelijkerwijs wel een hele tijd geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft verschillende voordelen.

Er zijn boekhoudprogramma’s voor de kleine ondernemer of voor de gevestigde ondernemer. Ook heb je verschil in offline en online cloud apps voor online boekhouden. Een offline boekhoudprogramma installeer je op je laptop, een online programma voor de boekhouding hoef je niet te installeren. Deze is altijd via het internet toegankelijk. Ook heeft ieder boekhoudprogramma weer zijn eigen functies en voordelen. Bij het ene programma voor je boekhoudingkun je boekhouden en factureren. Bij een ander programma voor je boekhouding kun je weer automatisch btw-aangifte doen of je uren declareren. Tevens is het ene programma voor je boekhouding zeer gemakkelijk en eenvoudig in gebruik en hoef je nauwelijks te weten over boekhouden. Bij het andere programma voor je boekhouding is het allemaal niet zo gemakkelijk en moet je juist veel kennis bezitten Klik hier als je meer weten over boekhouding software gratis.

Scroll naar boven