rechtsbijstandverzekering vergelijken

Beste Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp en advies biedt bij juridische problemen. Onder andere als je wordt ontslagen omdat het bedrijf gaat reorganiseren. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt de onkosten van deze rechtsbijstand.

Beste Rechtsbijstandverzekering: Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt u een betaling voor de onkosten van een juridisch proces. Deze verzekering kan verschillende terreinen beslaan: inkomen, verkeer, werk, etc. Tevens zijn er speciale rechtsbijstandverzekeringen voor ondernemers en studenten. Een rechtsbijstandsverzekeraar biedt juristen en advocaten aan om u te assisteren bij het juridische proces. Tevens de onkosten van de gerechtsgang worden uitgekeerd door de verzekeraar. Gerechtelijke hulp kan erg duur worden, het is daarom over het algemeen voordeliger om een verzekering voor juridisch advies af te sluiten.

Voordelen van de rechtsbijstandverzekering

De jaarmaandprijs van een rechtsbijstandverzekering (enkele honderden euro’s per jaar) is simpel terugverdiend als u deze kosten vergelijkt met de kosten van een advocaat of jurist bij een juridisch geschil.

  • De dekking geldt niet alleen voor uzelf, maar tevens voor al uw gezinsleden.
  • U kunt door bepaalde modules wel of juist niet te selecteren, de dekking van uw rechtsbijstandpolis min of meer op maat maken.
  • Een rechtsbijstandverzekering kan bijdragen aan het gevoel dat u bij onvoorziene juridische problemen niet voor grote juridische kosten komt te staan.

    Rechtsbijstandsverzekering vergelijken en eigen risico

    Net als bij veel andere verzekeringen betaalt men ook de bij rechtsbijstandsverzekering een eigen risico. Bij het rechtsbijstandsverzekering vergelijken is het dus raadzaam rekening te houden met het eigen risicobedrag. Dit werkt hetzelfde als bij de zorgverzekering: men dient eerst tot een bepaald bedrag zelf te betalen. Hoe hoog het maximum verzekerd bedrag is, is afhankelijk van de dekking. Vergelijk rechtsbijstandsverzekering voor een overzicht van deze bedragen. Dat kan maandelijks behoorlijk wat schelen op de maandprijs.

Scroll naar boven