eenmalige reisverzekering

Beste Doorlopende Reisverzekering

Vandaagdedag is het voor veel mensen belangrijk om er zich bewust van te zijn dat een ongeluk meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het situatie wanneer u er voor kiest om een trip te boeken. U kunt voor vertrekken geconfronteerd worden met een plotse situatie waarmee u niet van huis kunt, maar ook gedurende uw trip kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het aan gaan van een voordelige reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering moet kosten, hangt van een aantal extra’s af. bijvoorbeeld waar je vakantiereis naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een paar euro per maand.

Dat het aan gaan van een reisverzekering vanzelfsprekend is voor consumenten die probleemloos een reis wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. Een betere reisverzekering aan gaan is Vandaag de dag door het uitvoeren van een objectieve vergelijking geen probleem meer, maar voor veel mensen is tevens het vinden van een de betere reisverzekering een vereiste. Een bekendste en de voordeligste reisverzekering in één aan gaan is goed mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigheid van de reisverzekering in kwestie net als met de dekkingen die aangeboden. Voor wat dit laatste betreft is het toch ook echt important om rekening te houden met het gebied naar waar u op vakantiereis gaat. zekere dekkingen worden bij een standaard reisverzekering namelijk uitsluitend aangeboden indien de vakantie zich binnen Europa afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op reis gaat en u maakt een vakantiereis naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, hierdoor zou het kunnen dat u onvoorziene kosten moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuisonkosten als u onverhoopt ziek wordt of door een ongeval in het privekliniek komt. De gelegenheid dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde mogelijkheid op ziekte.

Wat is voor u een goede reisverzekering?

Dat het afsluiten van een reisverzekering voor uw vakantiereis gewenst is hoeven we u zeker weten niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter de goedkoopste reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een keus maken uit 2 opties. We onderscheiden op dit gebied de tijdelijke- of kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste gelegenheid is verstandig als u er voor kiest om slechts 1 keer per twaalf maanden op tochtje te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend afsluiten met het oog de kosten namelijk niet zo voordelig. Een kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van weggaan en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht gedurende hetzelfde kalenderjaar nog een onverwachte reis? In dat geval zult u nog eens een aparte, kortlopende reisverzekering moeten aan gaan.

Wanneer is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

De voordeligste reisverzekering is er één die in z’n geheel is afgestemd op uw situatie. Natuurlijk is een goedkopere reisverzekering aan gaan leuk, maar wanneer deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al in enkele stappen verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend aan gaan is dan ook veruit voordeligste keuzemogelijkheid voor consumenten die er voor kiezen om regelmatig per 12 maanden andere bestemmingen op te zoeken. Vanaf het ogenblik dat u meer dan 2 keer per kalenderjaar op reis gaat (hetzij een zomertrip, een wintersportvakantiereis of algemeen een citytrip) is het met het oog de prijs handiger om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering aan gaan door te vergelijken? Een goede en voordeligste reisverzekering in 1 afsluiten is uitstekend mogelijk.

Enkele beschermingen meeverzekeren

Een reisverzekering biedt in ieder geval bescherming voor verlies, ongemakken of diefstal van je bagage. Het hangt af van je trip en wat je al bij andere verzekeringen hebt ondergebracht, kun je jouw reisverzekering uitbreiden met dekking voor:

  • Medische kosten
  • Pechhulp
  • risicovolle sporten (bijvoorbeeld parachutespringen, bergbeklimmen of diepzeeduiken)
  • Wintersport
  • Repatriëring (plotse terugkeer naar huis vanwege ziekte of een accident)
  • Cash
  • Studie buiten Nederland
  • Zakenreis
  • Overlijden en blijvende invaliditeit

Op basis van de beschermingen die je benodigd, zoeken wij de best passende reisverzekering voor je uit.

Wat is een multirisicoverzekering?

Wanneer u van plan bent om een reisverzekering af te sluiten kunt u steeds een keus maken tussen enkele opties. We onderscheiden op dit vlak de tijdelijke- of kortlopende van de doorlopende reisverzekering, maar ook bestaat er ook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een dergelijke variant kunnen we eigenlijk het best omschrijven als een groep van verzekeringen. Het betreft hier niet alleen de ordinaire reisverzekering, ze wordt over het algemeen altijd gecombineerd met een speciale bescherming voor annuleren. Op deze manier kunt beschikken u dan tevens over een compleet pakket waarmee u zonder twijfel onbezorgd op vakantiereis weg kunt gaan. Bent u alsook wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer informatie willen verkrijgen? Lees dan snel verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u in een overzicht.

Tips: uitsparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Denk dan goed na of je zekere beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor medische kosten (soms heb je die alsook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en zorg dat je niet dubbel gedekt bent. Over het algemeen kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel besparen.

Hoogste vergoedingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering volledig niet nodig, maar als er op de keper beschouwd wat gebeurt wil je graag dat de schade efficiënt wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg van invloed bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de best passende reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis op de keper beschouwd moet annuleren. Als je jouw reis onder andere door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet opzegging kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf te annuleren als gevolg van bepaalde omstandigheden. Tevens als je door bepaalde omstandigheden tijdens je vakantie gedwongen bent om naar huis te vertrekken, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annuleren van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de goedkopere reisverzekering vinden. Zo simpel is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via deze website.

Scroll naar boven