Autoverzekering Afsluiten Na Aankoop

Beste Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de betere verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de betere condities. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

Als je als gevolg van een aanrijding met je auto arts onkosten hebt dan worden deze onkosten vergoed door je zorgverzekering. Als er uiteindelijk sprake is van blijvende invaliditeit of overlijden van een passagier, dan krijg je tevens een vooraf bepaalde uitbetaling als je als extra een ongevallen inzittendenverzekering hebt afgesloten. Net als bij de gebreken inzittendenverzekering geldt hierbij dat het niet uitmaakt of de schade niet door eigen schuld is ontstaan.

Beste Autoverzekering

Als je een nieuwe auto koopt, moet je verplicht een autoverzekering aan gaan. Dit is goed te doen, maar let op dat je de juiste keuzes hierbij maakt. Er zijn ongeveer 120 verscheidene autoverzekeringen en de selectie hangt onder meer af van het model auto, je leeftijd en het aantal gereden jaren zonder gebreken dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeringsmaatschappijen bepalen de premie van hun autoverzekering op bovenstaande karakterisering. Om de goedkopere verzekeringpolis voor de verzekering van je auto te berekenen hebben ze deze gegevens nodig. De beste polis is niet immer de meest goedkope autoverzekering: klasse is zeker zo belangrijk. Daarom kun je op onze website de autoverzekering vergelijken die het beste bij jouw persoonlijke geval past. Vervolgens kun je linea recta een degelijke, maar gunstig geprijsde verzekering voor je auto aan gaan.

Een autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering kunt u afsluiten bij meerdere verzekeringsmaatschappijen. Regel dat u dit zo snel mogelijk doet wanneer u een nieuwe auto koopt. U kunt het beste de verschillende providers met elkaar vergelijken, zodat u precies weet wat er is verzekerd en wat niet. Bekijk ook wat alle extra opties zijn en probeer in te schatten of u dit nodig hebt. Voor jongeren zijn er ook aparte verzekeringen, en kijk hier ook goed welke zaken er allemaal zijn. De kostprijs voor de premie kan best veel verschillen. Het afsluiten van een verzekering kunt u eenvoudig online doen. Dit is over het algemeen niet heel moeilijk.

Kostprijs autoverzekering berekenen

Een autoverzekering vergelijken en de kostprijs berekenen kan alleen indien het type auto bekend is. Om die reden wordt altijd eerst naar het kenteken van de te verzekeren auto gevraagd. Ook wordt er in de berekening van de autoverzekering meegenomen hoe oud de auto is. Een andere belangrijke factor is het aantal schadevrije jaren die je hebt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe kleiner de autoverzekeraar acht dat jij schade aan een auto veroorzaakt. Bij het berekenen van de autoverzekering maandpremie speelt dit uiteraard een rol.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je enkel een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade uitbetaald die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Alleen WA verzekerd zijn is aan te raden indien je in een auto rijdt die erg oud is een nog maar weinig waarde heeft.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen betaald en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet vergoed worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto betaald.

Is een goedkope autoverzekering aan te raden?

De meest goedkope autoverzekering vind je door te kiezen voor een ‘Alleen WA dekking’ te kiezen. Zoals hierboven beschreven staat zijn veel schades niet gedekt. Om die reden hoeft een goedkope autoverzekering niet direct de beste keuze te zijn. Door bij ons een autoverzekering te vergelijken vind je wel makkelijk de meest goedkope autoverzekering die past bij de gewenste dekking. Of je nu ‘Alleen WA verzekerd’‘WA + Beperkt casco’ of ‘WA + Volledig casco’ kiest, via ons vind je altijd de meest voordelige autoverzekering aangepast op jouw persoonlijke situatie. Hier is meer te zien: beste autoverzekering

Scroll naar boven