wat is opstalverzekering

Berekening Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via deze site is heel makkelijk. Op deze website vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je kosten kunt geld besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest goedkope opstalverzekering afsluit, maar dat je er tevens een kiest die het voordeligste bij jou past.

Gemakkelijk en snel je opstalverzekering vergelijken? Je kunt alle opstalverzekeringen vergelijken op premie én kwaliteit. Vul je gegevens en voorkeuren in en je ziet linea recta wat voor jou de meest goedkope en slimste opstalverzekering is. Sluit deze meteen af en bespaar tot wel 20% op de premie.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te kopen en moet je een opstalverzekering afsluiten? Bij ons kun je easy de opstalverzekering vergelijken op kosten en dekking. Zo vind jij efficiënt en easy een opstalverzekering die past bij jouw opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul tevens je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de keuzemogelijkheid om tevens de inboedelverzekering ook mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij jouw huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je jouw opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type woning je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je huis heeft, of je woning beveiligd is, wat de oppervlakte van je woning is én wat het bouwkalenderjaar van je huis is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je gegevens in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de klasse van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal ingevoerd? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op bescherming en prijs.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel eenvoudig en simpel de voordeligste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt enkele vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is snel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je subiet de 3 betere deals voor je opstalverzekering die je ook ogenblikkelijk online kunt aan gaan. De voordeligste opstalverzekering staat hier tevens immer bij. Je kunt zeker tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook linea recta de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 keer alles geregeld op een website, makkelijk toch?

Woonverzekering annuleren bij emigreren

Als je emigreert, verkoop je waarschijnlijk je huis in Nederland. Je kunt dan vanzelfsprekend tevens de inboedel- en opstalverzekering annuleren. In dit geval geldt er geen opzegtermijn, maar kun je de verzekeringen opzeggen per de datum dat je je uitschrijft uit Holland. Verkoop je jouw huis niet, maar ga je deze verhuren? Dan geldig zijn er weer andere regels voor je opstalverzekering en inboedelverzekering.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering vinden is dan niet te allen tijde nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit meestal een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering dekt in dit situatie schade aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en bijvoorbeeld een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij je VvE te allen tijde voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Kosten opstalverzekering

Wat kost een opstalverzekering? De onkosten van je opstalverzekering hangen af van enkele factoren. De opstalverzekeraar bepaalt de maandprijs aan de hand van enkele factoren:

  • Waar je woont
  • De herbouwwaarde van je woning
  • De dekking

Bij niet alle verzekeringsmaatschappijen spelen tevens eventuele preventiemaatregelen, zoals rookmelders, mee in de berekening van de maandprijs van jouw opstalverzekering.

Goedkopere opstalverzekering

Ben je op zoek naar de slimste opstalverzekering? Door op deze website de opstalverzekering te vergelijken, vind je in enkele stappen een verzekering voor je opstal die bij jou past. Vul je eigen gegevens en de gegeven over jouw woning in de vergelijker. Je ziet dan onverwijld wat voor jou geval de voordeligste en beste opstalverzekering is.

Verbouwen

Ga je ook verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet compleet verzekerd bent op welk moment de woning niet water- en winddicht is. Ook een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {andere huis} langere tijd leeg. Moet je je huis nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Op het moemnt dat een kliklaminaatvloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet van belang om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven