Autoverzekering Wa Beperkt Casco

Door te vergelijken op onze website vind je de betere autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste voorwaarden. Of die het beste bij jouw situatie past met de allerbeste kwaliteit-prijsverhouding.

Vind je de meest lage kosten belangrijk? Bij ons zie je de beste autoverzekering. Dat  hangt natuurlijk af van jouw automobiel zijn bouwjaar, merk, je aantal jaren zonder schade en kilometrage. Onze tip: kijk niet alleen naar de kosten, maar ook naar de voorwaarden.

Een autoverzekering vergelijken op maandkosten? De verzekeringsmaatschappij bepaalt de premie van je eigen verzekering voor je auto, en houdt rekening met de volgende zaken:

  • Waar de hoofdbestuurder woont
  • Het aantal schadevrije jaren
  • Het aantal gereden kilometers per jaar
  • Leeftijd (bij sommige autoverzekeringen betalen jongeren en ouderen een toeslag)
  • De nieuwprijs of de waarde van vandaag
  • Aanwezigheid van anti-diefstalmaatregelen
  • Welke accessiores er in de auto zijn ingebouwd

Met deze onderdelen kan je een goedkope verzekering voor je auto vergelijken op onze site, waardoor je altijd de goedkoopste autoverzekering voor jouw situatie afsluit.

Autoverzekering dekkingen vergelijken

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen voor diverse dekkingen: WA-verzekering, Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering Plus en allrisk autoverzekering. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het interessant om een WA + volledig casco verzekering voor je auto af te sluiten. Voor auto’s in de leeftijd van 10 jaar en ouder, is enkel een WA-verzekering meestal voldoende.

  • WA-verzekering

Een WA-verzekering is bij wet verplicht. Hiermee ben je gedekt voor schade die jij toebrengt aan de auto van ander. Bij schade aan tastbare zaken is de dekking maximaal 2,5 miljoen euro, voor letselschade aan mensen is dit ten hoogste zeven en een half miljoen euro.

  • WA Plus

Met een beperkt casco verzekering voor je auto ben je niet alleen beschermd bij schade die jij met je auto aanbrengt aan andermans eigendommen, maar ook voor schade met je eigen auto, bijvoorbeeld door storm. Ook diefstal en ruitschade wordt vaak betaald door verzekeringsmaatschappijen. Let altijd op dat je naar een schadespecialist gaat die afspraken heeft gemaakt met jouw verzekeringsmaatschappij.

  • Allrisk

Met een WA volledig casco verzekering verzekering voor je auto ben je verzekerd voor alle schade aan je auto. Of je zelf een aanrijding veroorzaakt of dat iemand jouw aanrijdt, je krijgt de schade terugbetaald. Een geruststellende gedachte.

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van verzekeringen van auto’s is bij elke verzekeraar anders. In de regel is het een 24 uren, een maand, maar een jaar komt ook wel voor. Voor verzekeringsmaatschappijen die aangesloten zijn bij het Verbond van Verzekeraars hanteert men een standaard looptijd van maximaal 12 maanden. Na die 12 maanden mag je dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je verzekering van je auto.


}

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalsrechtsbijstandverzekering

Als je een probleem met betrekking tot je auto hebt, kun je juridische bijstand gebruiken. Dit kan een geschil zijn als gevolg van een aanrijding, maar bijvoorbeeld ook een geschil met je automonteur. Enerzijds kun je dan rechtsbijstand aanvragen waarbij er sprake is van juridische hulp als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand ontvangen als je schade wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt gedekt als je een verhaalsrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

No-claimbeschermer

Enkele autoverzekeraars bieden ook de mogelijkheid om je extra te verzekeren met een bescherming van je no-claim. Met deze beschermer kun je 1x per jaar schade laten vergoeden zonder dat de maandlasten van de verzekering van je auto omhoog gaat en zonder dat je korting op de no-claim lager wordt. Het claimen van deze schade heeft desalniettemin wel effect op het aantal jaren schadevrij. Bij een overstap naar een volgende autoverzekeraar is het daardoor mogelijk dat je premie wel verhoogd wordt als gevolg van het verlaagde aantal schadevrije jaren.

Autoverzekering Wa Beperkt Casco

Pechhulp

Vaak is er de mogelijkheid om je extra te beschermen voor hulp bij pech in Nederland of bijvoorbeeld in heel Europa. Als je hiervoor een extra autoverzekering aangaat, krijg je altijd hulp als je onderweg ellende hebt aan je auto. Pechhulp wordt eigenlijk vaak als aparte autoverzekering afgesloten, waardoor deze niet aanvullend op de autoverzekering hoeft worden gekozen. Ga ook hier na of je niet dubbel verzekerd bent en voorkom dat je onnodig te veel betaalt.}}

Laatste nieuws over Autoverzekeringen vergelijken

Wat Kost Mijn Autoverzekering

Door te vergelijken op onze website vind je de betere autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste voorwaarden. Of die Een aanvullende autoverzekering vergelijken Naast de basisdekking van de verzekering voor je auto heb je de optie om een aanvullende autoverzekering af te nemen. Je kunt bij bijna alle autoverzekeraars kiezen uit de nu komende […]

0 comments

Casco Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de betere autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste condities. Of die Heb je ook een schadeverzekering voor inzittenden, dan is de ongevallenverzekering voor inzittenden overbodig. De overlap in dekking is te groot, waardoor je onnodig veel extra premie betaalt. Dat wil je natuurlijk liever niet! Met […]

0 comments

De Goedkoopste Autoverzekering Van Nederland

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de beste autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste condities. Of die het beste bij jouw situatie past met de allerbeste kwaliteit-prijsverhouding.

0 comments

Allergoedkoopste Autoverzekering

Door te vergelijken op onze website vind je de beste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de betere voorwaarden. Of die Heb je ook een schadeverzekering voor inzittenden, dan is de ongevallenverzekering voor inzittenden overbodig. De overeenkomst in dekking is te groot, waardoor je onnodig veel premie betaalt. Dat wil je natuurlijk liever […]

0 comments

Goedkoopste Autoverzekering Voor Jongeren

Door te vergelijken op onze website vind je de betere verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de betere voorwaarden. Of die het beste bij jouw situatie past met de beste kwaliteit-prijsverhouding.

0 comments
Scroll to top