Autoverzekering Afsluiten Goedkoop

Autoverzekering Kosten

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de meest geschikte verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de beste voorwaarden. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de doorsnee dekking van de autoverzekering heb je de optie om een aanvullende autoverzekering te nemen. Je kunt bij heel veel autoverzekeraars kiezen uit de nu komende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Een gebrekenverzekering inzittenden vergoedt de werkelijk geleden schade van de passagiers die in jouw auto zaten tijdens de aanrijding. Tevens hier maakt het niet uit wie de schuldige is.

Een gebrekenverzekering inzittenden is een aanvullende autoverzekering. Die dekking biedt tegen lichamelijke en niet-lichamelijke schade na een ongeluk. Vrijwel altijd is dit een dekking ten hoogste 1.000.000,- euro. Met een inzittendenverzekering zorg je ervoor dat je perfecte bescherming hebt als er een ongelukis gebeurd.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een probleem met betrekking tot je auto hebt, kun je juridische bijstand gebruiken. Dit kan een probleem zijn als gevolg van een ongeval, maar onder meer ook een geschil met je autogarage. Aan de ene kant kun je dan rechtsbijstand ontvangen waarbij er sprake is van juridisch advies als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand verkrijgen als je gebreken wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt betaalt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Autoverzekeringen vergelijken: welke beschermingen moet je kiezen?

Als je op onze website autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap 2 kiezen welke bescherming je wilt. Er zijn er drie:

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je tevens de goedkoopste autoverzekering. De schade die je met je auto veroorzaakt wordt betaald, maar je eigen schade niet.
  • WA + beperkt casco (tevens wel WA plus genoemd). Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid-dekking, wordt nu tevens de ellende aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. gebreken aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door onder meer een schade) wordt niet betaald.
  • All Risk. Alles wat onder WA + beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle gebreken aan je eigen auto uitbetaald.

De mogelijkheid voor de dekking hangt af van het bouwkalenderjaar en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de meest voordelige autoverzekering en dekking: klasse is ook belangrijk. Ga je op deze website je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de juiste optie kunt maken. Hier is meer te zien: autoverzekering kosten

Scroll naar boven