Aansprakelijkheidsverzekering Vergelijken

Aegon Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is van betekenis om af te sluiten. Het wordt tevens wel een WA-verzekering genoemd, het betreft namelijk een verzekering geldig voor uw wettelijke aansprakelijkheid. Hiermee verzekert u zich tegen de financiële effecten van de door u of uw gezinsleden veroorzaakte schade aan derden. Niet alleen uzelf, tevens uw partner, kinderen, huisdieren en eventuele logees zijn verzekerd als zij onverhoopt schade of letsel aan anderen veroorzaken.

Wat is een AVP?

Reden voor de verzekeringsmaatschappij om uit te keren bij aegon aansprakelijkheidsverzekering is dat jij aansprakelijk bent voor de te vergoeden schade aan personen of zaken. Als dat zo is, zijn tevens de schades achteraf gedekt.

Een tegenslag zit in een nihil hoekje. Je kind kan per ongeluk een bal door het raam schoppen lopende het spelen, of voor je het weet heeft je papegaai de bril van een opa voor voedsel aangezien. De schade kan flink oplopen als je niet gedekt bent voor dit type schade. Een AVP dekt de kosten als jij of je vriendin per abuis de aanstichter is van gebreken aan anderen. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je vriendin als particulier maken. Eventuele schade tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

WA verzekering (AVP)

Een WA verzekering biedt bescherming voor gebreken waar jij of jouw zoon aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. daarnaast ben je gedekt voor gebreken aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de gebreken niet met voorbedachte rade mag zijn toegebracht. Dat jij verantwoordelijk bent voor de schade, houdt in niet dat jij de gebreken zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent soms tevens aansprakelijk voor schade aangericht door je hond. Hiernaast ben jij aansprakelijk voor schade die ontstaat door een gebrek aan jouw huis. Een voorbeeld is op welk moment een dakpan van je woning op het hoofd van de buurman valt. Dan ben je aansprakelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een tegenslag zit in een nihil hoekje. Je kind kan per ongeluk een bal door het raam schoppen tijdens het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet verzekerd bent voor zulke gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering betaalt de onkosten als jij of je familie per ongeval de veroorzaker zijn van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je familie als particulier maken. Eventuele gebreken lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering geldt voor gebreken waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Hiermee wordt bedoeld: schade door onzorgvuldig handelen. gebreken door opzet en schade door een groep vallen niet onder de dekking. Veroorzaak je gebreken aan je eigen spullen of die van andere gezinsleden? ook dit valt niet onder de dekking.

Je kunt deze verzekering voor jezelf aan gaan, maar tevens voor een ander, zoals je partner en je kinderen. Kinderen moeten minderjarig zijn – in dit situatie onder de 21 – en inwonend. Studerende kinderen mogen, tevens als ze uitwonend zijn, worden meeverzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar voor een paar euro maandelijks kun je jezelf of een dierbare verzekeren tot een bedrag van ten hoogste 2,vijf miljoen euro. Vergelijk nu!{

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering sluit je af om je te verzekeren voor gebreken waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn gebreken die je aandoet aan personen of de spullen van personen. Denk aan de laptop van je oom die je uit je handen laat vallen. Of je oom die valt over een laaghangend snoer in je schuur en zijn schouder breekt. De aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergoedt bijna alle schade die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je kinderen. Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een schade van €1.000.000.

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bedisplay je niet alleen je eigen banksaldo, maar tevens die van degene die je per abuis schade toebrengt. Wij begeleiden bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jou.

Uw aansprakelijkheidsverzekering gedekt u tegen schade aan derden waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

 • Een AVP wordt tevens wel WA verzekering genoemd
 • Een AVP betaald letsel gebreken en zaakschade
 • Opzettelijke schade is niet verzekerd
 • Alleen financiële gebreken uit zaken of letsel worden betaald door een aansprakelijkheidsverzekering

Een WA verzekering is een verzekering die gebreken die jij aan een ander of zijn bezittingen aanbrengt. De verzekeringspolis is in beginsel bij iedere verzekeringsmaatschappij dezelfde. Als u als klant gebreken toebrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot om en nabij €1.250.000 gedekt per schadegeval. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Is een AVP verplicht?

In dit land is het aan gaan van een aansprakelijkheidsverzekering particulieren niet verplicht. Maar het is wel slim om dit te doen. Vooral met huisdieren zit een ongeluk in een niet groot hoekje. De kosten voor het betalen van de veroorzaakte gebreken kan dan enorm hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de WA-verzekering voor autobezitters, hoort de aansprakelijkheidsverzekering niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een WA verzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandpremie die je betaalt voor een aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking (bij benadering €50 per jaar voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is in principe niet hoog en zeker geen reden om zo’n verzekering niet af te sluiten. Ook ben je als je g1 WA verzekering hebt en wel aansprakelijk bent voor gebreken aan eigendommen van een ander, veel duurder uit. En desalniettemin is tevens het slachtoffer er de dupe van als je geen WA verzekering hebt, of voor een te laag gedekt bedrag hebt gekozen.

Een AVP vergoedt niet:

 • Met opzet veroorzaakte schade
 • gebreken veroorzaakt door motorrijtuigen, luchtvaartuigen of vaartuigen
 • gebreken aan gehuurde of geleasede zaken

  Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

  Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij een aantal verzekeringsmaatschappijen kun je tussen twee bedragen kiezen, maar bij een aantal heb je geen optie. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag betekent ook een hogere kosten die je elke maand moet betalen. Je kunt ook de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering geboden is heb je hier wel keus vrijheid in.

  Goedkope alternatieven

  uiteraard blijven Nederlanders niet alleen een volk van organisatie en zekerheid, maar tevens een volk van zuinigheid. De gemiddelde Nederlander gaat op zoek naar de meest goedkope WA Verzekering. Prima dat de overheid deze Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering geboden stelt, maar men wil vervolgens wel zo goedkoop een mogelijkheid aan deze plicht kunnen voldoen. Men mag dan wel alles goed geregeld willen hebben, maar in de regel hebben consumenten dit gevoel al op welk moment ze er ‘goedkoop vanaf zijn gekomen’.

  Daarbij realiseren sommigen zich niet, dat het niet alleen van belang is dát je bent verzekerd, maar tevens wát je hebt verzekerd. Het vinden van een WA Verzekering betaalt gewoonlijk bijvoorbeeld niet de schade die een kind spelenderwijs kan toebrengen aan auto’s of woningen, terwijl veel klanten dat wel denken. Als particulier is het daarom doorslaggevend om je niet alleen ‘goedkoop’ maar ook simpel ‘goed’ te laten informeren over de typen aansprakelijkheidsverzekeringen en hun dekking.

  In enkele stappen overstappen aansprakelijkheidsverzekering

  Het klinkt ingewikkeld om je oude WA verzekering te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is met enkele klikken geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappij. Zij maken de annulatie dan voor je in orde. Dan kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor aegon aansprakelijkheidsverzekering vinden.

Scroll naar boven