online boekhouden zzp

Administratie Software Gratis

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Daarnaast heb je verschil in offline en online software. Tevens heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer natuurlijk en snel en eenvoudig in gebruik en hoef je nauwelijks kennis te hebben van boekhouden. Bij het andere programma is het allemaal niet zo uiteraard en moet je wel degelijk kennis hebben van boekhouden om je boekhouding te kunnen doen.

Kortom, het is best wel lastig om een goed programma te vinden dat bij jouw eenmanszaak en wensen past!

Een boekhouding opzetten met een boekhoudprogramma

Het is vanzelfsprekend voor elke ondernemer cruciaal om de administratie bij te houden. Een administratie opzetten klinkt dan soms tevens niet heel erg spannend, maar is wel van groot belang voor het resultaat van je onderneming. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er een aantal belangrijke punten die je moet doen:

Start op tijd met de boekhouding bijhouden

Je kunt niet snel genoeg starten met het inrichten van je administratie. Grip hebben op de inkomsten en uitgaven, is grip hebben op de bedrijfsvoering. Ook kun je tevens belastingvoordelen halen uit een overzichtelijke boekhouding, onder andere om in aanmerking komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven jaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien 12 maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van invloed om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het betere past bij je bedrijf. Heb je er één gevonden? Vraag dan een zonder extra kosten proefaccount aan, zodat je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je bedrijf past. Al de boekhoudprogramma’s die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Op deze website tonen we allerlei boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het voordeligste past bij je bedrijf. Heb je er één gevonden? Vraag dan een kosteloos proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het programma voor je boekhouding bij je situatie past.

Pre’s online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel voordelen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je administratie overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is internet en een device met toegang tot het internet. Daarnaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart easy je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar één overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van mogelijkerwijs wel een hele tijd geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft verscheidene plussen.

Op je pc, tablet én smartphone

Veel boekhouding software biedt de mogelijkheid om het programma te gebruiken op verscheidene apparaten, zoals je pc, tablet én mobieltje met een app. Met een online programma voor je boekhouding. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die wijze kun je altijd bij de juiste informatie en kun je eenvoudig nieuwe gegevens aanpassen. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je boekhouding met een programma voor je boekhouding, kun je snel mutaties verwerken. Heeft een medewerker informatie nodig over een openstaande factuur van een crediteur? Is er ruimte voor een nieuwe marketingcampagne? Of loopt de omzet terug en moet je nieuwe klanten gaan aantrekken? Je kunt eenvoudig beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over administratie software gratis.

Scroll naar boven