sim only met nummerbehoud

Abonnement Sim Only Vergelijken

Ben je op zoek naar een Sim Only-abonnement dat goed bij jou past? Bel simpel helpt je easy te vinden wat je zoekt. Je kunt hier alle abonnementen in de vorm van een Sim Only vergelijken en zo maak je te allen tijde de juiste mogelijkheid. Bij Bel simpel vind je de goedkopere Sim Only-aanbiedingen van alle grote aanbieders als T-Mobile en Simpel. Het maakt niet uit of je het goedkoopste Sim Only-contract zoekt of een Sim Only-deal met een grote databundel en veel belminuten: je zit hier goed!

Sim Only vergelijken

Steeds meer Nederlanders kiezen voor Sim Only abonnementen. Dit houdt in dat zij zelf een smartphone kopen en daar een Sim Only contract bij aankopen, of dat consumenten eerst voor een contract met telefoon kiezen en na de duur van het abonnement overstappen op Sim Only omdat zij hun toestel nog goed genoeg vinden.

De prijzen van Sim Only abonnementen verschillen erg veel; met onze vergelijker kun je goedkope Sim Only vergelijken. Op deze site vergelijk je eenvoudig Sim Only abonnementen en vind je eenvoudig de meest goedkope Sim Only aanbiedingen die aan jouw wensen voldoen. Je hebt de optie uit alle Sim Only aanbieders die in Nederland actief zijn.

De verschillende Sim Only abonnementen

Sim Only abonnementen verschillen qua databundel, belminuten en maandelijkse kosten. Zo kun je voor een klein bedrag een Sim Only aanschaffen met redelijk weinig internet, belminuten en sms’jes. Je kan er echter ook voor kiezen om onbeperkt data, belminuten en sms’jes af te nemen.

Als je niet kiest voor Sim Only, maar voor een contract met telefoon, is het in de regel lastig in te schatten welk abonnement je moet kiezen. Bij Sim Only is dit een kleiner probleem omdat je jouw abonnement elke maand kan ophogen en verlagen (verschilt per provider). Mocht je twijfelen, moet je dus goed opletten dat het ophogen én verlagen van je contract een optie is bij je provider. Je kan dan het voordeligste met een lage bundel beginnen en deze, als het nodig is, ophogen.

De vijf voordelen van een Sim Only abonnement

Het is duidelijk dat een Sim Only abonnement enkele voordelen heeft in vergelijking tot een traditioneel abonnement en prepaid. Een Sim Only contract is ook een goed alternatief als je niet iedere contractperiode van Mobiel abonnement wilt wisselen of als je nog tevreden bent met je huidige smartphone. Met Sim Only profiteer je van een veel lager per maand bedrag dat je kwijt bent voor je mobieltje gebruik.

Als je te allen tijde een contract hebt gehad in combinatie met de nieuwste smartphones, kan het kiezen voor Sim Only ook een gewenste keuzemogelijkheid zijn. Op het moment dat abonnement afgelopen is en je een telefoon hebt die in principe nog prima werkt, kun je deze blijven gebruiken voor een veel lagere kostprijs per maand.

Hier staan de voordelen van een Sim Only abonnement op een rijtje:

  • Lage kostprijs per maand; het kan de helft van de maandelijkse onkosten schelen ten opzichte van een abonnement in combinatie met een mobiele telefoon
  • Bijna alle aanbieder leveren een 3-in-1 simkaart, je simkaart knippen is nooit nodig
  • Veel mogelijkheden voor Sim Only met 4G internet
  • Veel mogelijkheden in de samenstelling van je contract (belminuten, sms’jes, internetdata)
  • Gebruik blijven maken van je huidige smartphone voor een veel voordeliger bedrag per maand

zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle mobieltjes geschikt zijn voor een Sim Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de aanbieder waarbij de mobieltje oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de smartphone afhalen. In de praktijk houdt in dat meestal dat de klant nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen.

Kies het juiste Sim Only abonnement

Welk telefonie abonnement het slimste bij jou past hangt af van verscheidene eigenschappen. Zo is het van belang om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone ? Vind je het van invloed dat je razend simpel internet hebt? Of maak je in principe alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type contract zonder mobieltje dat je benodigd en de periodieke kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.|

Sim Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de termijn van het contract te kiezen. Bij de meeste providers kun je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je benodigd, wordt het tijd om de duur van het contract te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook Sim Only providers die een Sim Only contract met een duur van het abonnement van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse onkosten omlaag gaan als je een overeenkomst voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een mobiel bellen bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer consument blijft betaal je per maand veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit.}

Kan ik mijn telefoonnummer meenemen naar een andere telecomaanbieder?

Overstappers kunnen in de regel gebruikmaken van ‘nummerbehoud’. De nieuwe provider onderhandelt dan met de oude telecomaanbieder over het overdragen van het huidige telefoonnummer. Zodra beide partijen akkoord zijn, wordt het telefoonnummer omgezet.

Nummerbehoud gebruiken? Laat de nieuwe telecomprovider de overstap regelen. De nieuwe telecomprovider moet het nummerbehoud eerst bevestigen, alvorens het oude contract bij de andere telecomprovider op te laten zeggen.

Kies een goedkoop Sim Only abonnement

Tegenwoordig is een Sim Only zo’n beetje de populairste abonnementsvorm voor een mobieltje. Dat komt hoofdzakelijk doordat een Sim Only veel voordeliger is dan een gewoon abonnement. Bij een Sim Only contract ontvang je slechts een simkaart en geen mobieltje. Dat is dus wat een Sim Only is.

Omdat je blijft bellen met je bestaande mobiele telefoon , bespaar je veel overbodige kosten. De prijs die je normaliter voor je ‘voor niks mobieltje ’ betaalt, valt weg bij een Sim Only en aldus houd je erg lagere maandelijkse abonnementskosten over.

Overstappen, of juist verlengen? En hoe zit dat met nummerbehoud?

Als je bestaande overeenkomst (bijna) is afgelopen, kun je doen wat je wilt. Je kunt overstappen naar een andere aanbieder, of juist verlengen bij je huidige provider. Zorg er wel voor dat je jouw abonnement actief verlengt, en daarmee een nieuw contract afsluit. Want ook bij je eigen aanbieder kan stilzwijgend verlengen erg duur uitvallen. Zo kan het voorkomen dat na afloop van je overeenkomst een bepaald actietarief komt te vervallen, en je opeens meer gaat betalen. Door zelf je Sim Only te verlengen, ga je een nieuw abonnement aan met over het algemeen ook nieuwe lagere tarieven.

Stap je over van telecomaanbieder, dan wil je allicht wel je bestaande mobiele nummer behouden. Die optie is wettelijk geregeld, en zodoende kun je bij alle providers kosteloos gebruikmaken van nummerbehoud. Je nieuwe telecomaanbieder zal dit helemaal voor je regelen. Zij zeggen je huidige contract op en laten je weten op welk moment je nummer immers naar hen over gaat. Het enige waar jij op hoeft te letten is dat je het nummerbehoud ten hoogste twee maanden voor het einde van je huidige contract aanvraagt.

Wat is een SIM-only abonnement?

Een SIM-only abonnement, meestal aangeduid als SIM-only, Sim Only of SimOnly, is een abonnement zonder een nieuwe smartphone.

Bij een SIM-only contract ontvang je in de regel een bundel met minuten en/of sms’jes en/of data. Je betaalt voor de aansluiting en het gebruik van het netwerk van de telecomprovider en niet voor een telefoon. Je krijgt een nieuwe simkaart, met behoud van nummer als je dat wilt.

Een SIM-only abonnement is een prima beslissing wanneer je al een mobieltje hebt en daar nog tevreden over bent. En een SIM-only contract kan stukken voordeliger uitvallen dan aanbiedingen waarin wel een smartphone is opgenomen.

Wil je wel een nieuwe smartphone , dan is het interessant om SIM-only abonnementen met de aanschaf van een los mobieltje te vergelijken met abonnementen waarbij zowel apparaat als contract worden geleverd. Dit is vooral doelmatig als je het geen probleem vindt om het apparaat in een keer te betalen.

Stap je over naar een SIM-only abonnement dan is het van betekenis dat je de beschikking hebt over een simlockvrije mobieltje. Vrijwel altijd is dat het geval. Is dat niet zo, dan kan het toestel (als je het langer dan een twaalf maanden in je bezit hebt) zonder kosten simlockvrij worden gemaakt door de partij waar je het toestel gekocht hebt.

Geld overhouden door een Sim Only internet contract te verlengen

Wil je uitsparen op je maandelijkse kosten voor bellen, sms’en en internetten? Verleng dan je mobieltje contract in de vorm van een Sim Only. Een abonnementsverlenging in de vorm van een Sim Only abonnement bij je huidige telecomaanbieder zal al in enkele stappen enkele euro’s tot tientallen euro’s kunnen schelen. Het verlengen van je smartphonecontract is gebonden aan van je telecomprovider. Een aantal providers hanteren 3 maand voor afloop van het contract, maar andere providers hanteren 6 maand. Het verlengen van je smartphone abonnement kan ook nog eens tot ten hoogste 3 maand na verloop van je contract datum. Controleer wanneer je contract eindigt bij je telecomaanbieder en sluit subiet een goedkoper Sim Only abonnement af. De verlenging van je telefoonabonnement gaat pas in vanaf het moment dat de overeenkomst datum verstreken is.

Scroll naar boven