Abn Amro Aansprakelijkheidsverzekering 1

Abn Amro Aansprakelijkheidsverzekering

Ook al is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht, het kan welbeschouwd interessant zijn om deze naast de WA verzekering af te sluiten. Wil je verzekerd zijn voor de schade die je veroorzaakt bij derden, maar weet je niet exact voor welke verzekeraar je het beste kunt kiezen? Of twijfel je welke verzekering voor jou het goedkoopste is? In dit artikel vindt je alle kennis die je nodig hebt alvorens je begint met abn amro aansprakelijkheidsverzekering, en voordat je er één gaat aan gaan.

Wat is een WA verzekering?

Uitgangspunt voor de verzekeringsmaatschappij om uit te betalen bij abn amro aansprakelijkheidsverzekering is dat jij aansprakelijk bent voor de te vergoeden gebreken aan personen of goederen. Als dat het geval is, zijn ook de de daaruit voortvloeiende schades gedekt.

Een tegenslag zit in een klein hoekje. Je partner kan per abuis een bal door het raam schoppen lopende het spelen, of voor je het weet heeft je kat de bril van een oom voor voedsel aangezien. De schade kan flink oplopen als je niet gedekt bent voor deze gebreken. Een AVP vergoedt de kosten van de gebreken als jij of je familie per ongeluk de veroorzaker is van schade aan anderen. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je familie als privé-persoon maken. Eventuele schade tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor schade waar jij of jouw dochter aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke gebreken betreffen. Hiernaast ben je gedekt voor gebreken aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de gebreken niet met opzet mag zijn toegebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de gebreken, betekent niet dat jij de schade zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal tevens verantwoordelijk voor schade aangericht door je kat. daarnaast ben jij aansprakelijk voor schade die is voorzaakt door een gebrek aan jouw woning. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van je huis op het hoofd van de buurvrouw valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit heeft opgeleverd.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een tegenslag zit in een nihil hoekje. Je kind kan per ongeval een bal door het raam schoppen gedurende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De onkosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de onkosten als jij of je familie per ongeval de veroorzaker zijn van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele gebreken tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering geldt voor gebreken waar je volgens de wet verantwoordelijk voor bent. Hiermee wordt bedoeld: schade door onzorgvuldig handelen. gebreken door opzet en gebreken door een groep vallen niet onder de dekking. Veroorzaak je schade aan je eigen spullen of die van andere gezinsleden? tevens dit valt niet onder de dekking.

Je kunt deze verzekering voor jezelf vinden, maar tevens voor een ander, zoals je partner en je kinderen. Kinderen moeten minderjarig zijn – in dit geval onder de 21 – en inwonend. Studerende kinderen mogen, ook als ze uitwonend zijn, worden meeverzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar voor een paar euro per maand kun je jezelf of een dierbare verzekeren tot een bedrag van maximaal 2,vijf miljoen euro. Vergelijk nu!{

Waarom een AVP?

De aansprakelijkheidsverzekering ga je aan om je te beschermen voor gebreken waar je wettelijk verantwoordelijk voor bent. Dit zijn gebreken die je toebrengt aan personen of de goederen van personen. Denk aan de laptop van je buurman die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die struikelt over een laaghangend snoer in jouw huis en zijn arm breekt. Een AVP dekt bijna alle gebreken die jij hebt veroorzaakt, ook die van onder andere je huisdieren. Met de WA verzekering binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een schade van ruim een miljoen euro.

Met de aansprakelijkheidsverzekering bedisplay je naast je eigen banksaldo, maar tevens die van degene die je per ongeluk schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw situatie.

Uw aansprakelijkheidsverzekering verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent gedekt tegen gebreken aan anderen

  • Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel WA verzekering genoemd
  • De aansprakelijkheidsverzekering betaald letsel schade en zaakschade
  • Met opzet veroorzaakte gebreken wordt niet uitbetaald
  • Financiële schade die niet voortvloeit uit een schade aan zaken of letselschade wordt niet uitbetaald

Een AVP is een verzekering die gebreken die jij aan iemand anders of zijn bezittingen aanbrengt. De polis is in de basis bij iedere verzekeringsmaatschappij hetzelfde. Als u als klant schade toebrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot ongeveer €1.250.000 vergoed per schadegeval. Dit bedrag verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Is een aansprakelijkheidsverzekering particulieren verplicht?

In ons land is het aan gaan van een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Ook met kinderen zit een tegenslag in een niet groot hoekje. De kosten voor het betalen van de schade kan dan behoorlijk hoog uitvallen.

AVP: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de WA-verzekering voor auto’s, hoort de aansprakelijkheidsverzekering niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een AVP hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandpremie die je afdraagt voor een WA verzekering met gezinsdekking (circa €50 per 12 maanden voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief niet hoog en zeker geen reden om een verzekeringspolos niet aan te gaan. ook ben je als je géén aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel meer kwijt. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Wat vergoedt je aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

De AVP binnen het instap pakketten heeft een prima dekking. Op welk moment je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar tevens voor je huisdieren.

Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij meerdere verzekeringsmaatschappijen kun je tussen twee bedragen kiezen, maar bij niet alle heb je geen keuze. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag houdt in tevens een hogere premie die je elke maand moet betalen. Je kunt tevens de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering verplicht is heb je hier wel keuzemogelijkheid vrijheid in.

Vergelijk altijd de premie bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Er zijn dus wel een groot aantal factoren die van belang zullen zijn op de hoogte van de maandprijs en kan de kosten daarom ook anders uitvallen bij verschillende verzekeraars. Een vergelijking loont behalve op het gebied van de premies ook nog op het gebied van de dekking. Een lage maandprijs met een dekkingsbedrag per situatie dat aan de lage kant ligt, zal wel dure consequenties met zich meebrengen op welk moment er schadeclaims worden ingediend. Ook het eigen risico van dit type verzekering is geen factor die je niet over het hoofd moet zien bij het vergelijken. Per situatie kan dat aardig oplopen en bekijk je dus immer de mogelijkheid om het eigen risico af te aankopen. Dat houdt in gewoonlijk een hoger premiebedrag, maar ben je er ook gedekt van dat er in geen geval bijkomende onkosten zullen zijn in geval van een calamiteit.

Bekijk bij dezelfde verzekeringsmaatschappij tevens de keuze om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Dat komt zeker van te pas in gevallen waarbij er schadeclaims ingediend zullen worden en is een combinatie van beide verzekeringen (rechts- en bedrijfsaansprakelijkheid) de meest eenvoudige methode om in alle gevallen op steun te mogen rekenen.

In enkele stappen overstappen AVP

Het klinkt moeilijk om je oude WA verzekering te beëindigen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is snel geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeraar. Zij maken de opzegging dan voor je in orde. Dan kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor abn amro aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Scroll naar boven